Professionele Fotograaf Worden

Mijn broer Bennie was al jaren als amateur fotograaf aan het fotograferen to hij besloot om een professionele fotograaf te worden. Een aantal jaren geleden kwam hij een advertentie van PhotoJobz tegen en het veranderde zijn leven. Nu reist hij de hele wereld over en fotografeert als een gek met inkomsten waar je u tegen zegt.

PhotoJobz

Als je een kind bent en denkt aan de vele manieren waarop je in je levensonderhoud kunt voorzien als je groot bent, wat is dan het advies dat je ouders je altijd gaven? Het zou moeten zijn, “Doe wat je graag doet en je zult altijd gelukkig zijn.” En dat moet waar zijn, want als je je werkweek kunt doorbrengen met wat je het liefste doet zoals fotograferen. Dan zal het echt niet zo veel werk zijn als dat mensen je betalen voor je werk als professionele fotograaf.

Professioneel starten als fotograaf

Dus als je passie fotograaf worden is, dan is het zinvol om je eigen fotografiebedrijf te starten. Maar hoe pak je professionele fotograaf worden aan? Je ziet zoveel kleine fotografiewinkels die uit het niets lijken op te duiken. Wat is de beste manier om als fotograaf zo’n eigen bedrijf te beginnen?

Professionele Fotograaf Worden

Het eerste waar je aan moet denken als je een professionele fotograaf wilt worden is hoe je het op een legitieme manier doet. Je wilt een bedrijf dat een leven lang meegaat, dus je wilt om goed te worden ook goed beginnen. Dus val niet voor de als fotograaf “snel rijk wordende” internetprogramma’s of boeken die beweren dat ze de insidergeheimen van andere succesvolle fotografiebedrijven zullen verspillen.

Zelfstandig fotograaf worden

Er zijn geen andere insidergeheimen voor dit bedrijf dan wat u moet weten om een zelfstandig bedrijf als fotograaf te runnen. Om te slagen moet je…

  • Betaal voor uw rechten
  • Zorg dat je een professionele fotograaf opleiding krijgt.
  • Leer van de professionele geslaagde fotograaf.
  • Weet wat je moet weten.
  • Netwerk met andere fotografen.
  • Respecteer uw klanten.

U kunt de eerste vijf van deze doelstellingen bereiken door naar een professionele fotograaf school te gaan en gedeeltelijk of volledig te werken in de winkel van een fotograaf of iemand anders. Je zou wanhopig kunnen worden bij het idee van meer school. Maar je fotobedrijf zal over meer gaan dan alleen camera’s, photoshoot’s en donkere kamers.

Professioneel fotograaf worden boekhouden en belastingen

Als professioneel fotograaf moet je ook boekhoudkundige principes leren te begrijpen en uit te voeren, belastingen om te betalen, een faciliteit om te huren, werknemers om te betalen, verzekeringen om je zorgen over te maken, contracten om te ondertekenen. En al die andere “dingen” die horen bij het runnen van een professioneel bedrijf voor fotografie.

Dus begin er vroeg mee en krijg als professioneel fotograaf wat basiszaken onder de knie, zoals boekhouding en economie. Het zal uw fotografie op tientallen professionele manieren ten goede komen op weg naar succes asl fotograaf.

Freelance fotograaf worden als beroep

Veel beroepen zoals het beroep fotograaf worden hebben een leerlingstelsel waarbij je lesgeeft onder een meester van het vak. Maar het kan een goede zaak voor u zijn om deze zaak in uw eigen handen te nemen. Plan om lang genoeg voor een fotowinkel te werken om de ins en outs van het runnen van een klein bedrijf en van het professioneel runnen van een fotobedrijf te leren. Dit geeft een fotograaf de kans om je kennis en blootstelling aan apparatuur op te bouwen, techniek te leren en te werken met je onderwerpen.

Bijverdienen als fotograaf

Voordat je je eerste bijverdienste binnenhaalt als fotograaf is een beetje voorbereiding aan te raden. In feite is het misschien een goed idee om bewust in de leer te gaan bij een aantal verschillende soorten fotostudio’s voordat je op eigen houtje aan de slag gaat.

Zo kun je de ins en outs van huwelijksfotografie, babyfotografie, modefotografie en anderen leren van professionele specialisten voordat je een dubbeltje van je eigen geld uitgeeft om je eigen onderneming te beginnen.

Op deze manier bouw je vaardigheden als fotograaf op, bouw je kennis op, bouw je ervaring op en kun je kijken en leren van de dingen die anderen doen en de fouten die je moet vermijden. Zo zul je een betere fotograaf worden en het professionele pad bewandelen.

Freelance fotograaf opdrachten

Uw werkgevers zullen graag hun wereld kennis als fotograaf wat betreft opdrachten in het verleden met u te delen. Als u als freelance tenminste open staat voor hen dat u wilt leren van de meesters hoe dit te doen met het doel om hun concurrentie in de toekomst te worden.

Bovenal kunt u een klantenbestand opbouwen van de vele klanten waarmee u werkt voordat u uw eigen bedrijf start. Koop het verzorgen van andermans klanten, zij kunnen jouw klanten worden als je je shingle uithangt. En dat is een goede zaak.

Hoe word je fotograaf tot slot

Tot zover wat tips wat betreft hoe word je fotograaf. Dus als je nog steeds denkt ik wil fotograaf worden, dan zou ik zeggen doe je voordeel met de inhoud van dit artikel. Veel succes gewenst!!!

Deel en inspireer anderen