Geld Verdienen met Instagram Fotos

Dit geld verdienen met Instagram foto’s artikel geeft uitgebreide informatie over hoe dit aan te pakken. Sinds de lancering in oktober 2010 is Instagram voortdurend gegroeid en wordt het een steeds belangrijker marketinginstrument voor bedrijven.

Volgens studies was alleen al in 2016 53% van alle bedrijven van plan om Instagram als advertentieruimte te gebruiken. De investeringsvolumes zijn hoog. Modebedrijven alleen al hebben de afgelopen jaren meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in dit bedrijf.


Het spreekt voor zich dat veel van de meer dan 600 miljoen gebruikers profiteren van deze miljarden aan reclame.

Geld verdienen via Instagram is de droom van veel amateur- en mobiele fotografen. En de kansen zijn niet slecht. Als platform overtuigd het door een extreem hoge betrokkenheid. Dit zorgt niet alleen voor likes, maar kan ook zorgen voor omzet en sterke naamsbekendheid. En waar dit mogelijk is, geven bedrijven graag geld uit. Geld dat elke Instagrammer kan verdienen.

Geld Verdienen Met Instagram

Nu ik een paar weken geleden met mijn account ben begonnen. Maar ben ik nog ver verwijderd van de status van invloedrijke persoon. Ik blijf andere accounts in de gaten houden en manieren ontdekken om geld te verdienen via Instagram.

Maar hoe kunnen gewone gebruikers geld verdienen met dit sociaal netwerk. Wanneer moet een bedrijf geregistreerd worden en waar moet ik rekening mee houden bij het starten van een nieuwe account?

Wat is Instagram?

Instagram is een social media platform waar gebruikers afbeeldingen publiceren. Deze beelden worden vervolgens geannoteerd en gehasht zodat ze door andere gebruikers kunnen worden gevonden. Deze gebruikers hebben dan de mogelijkheid om een like toe te voegen aan de afbeeldingen en deze opnieuw te delen.

Het is ook mogelijk om zich te abonneren op andere accounts. En op de hoogte te blijven van de activiteiten van bepaalde gebruikers. Het hele portaal heeft een veel hogere interactiviteit graad dan Twitter of Facebook. En dit punt is zowel voor bedrijven als voor zelfstandigen interessant.

Waarom is Instagram zo populair?

Bij Instagram worden dagelijks meer dan 60 miljoen beelden geüpload en gelabeld. Daarom is het platform zo populair omdat iedereen het kan gebruiken. De beelden kunnen snel worden bewerkt en geüpload. En door de steeds betere camera’s in smartphones is de kwaliteit van de beelden meestal uitstekend.

Sterren en sterretjes kunnen zo hun fans op de hoogte houden van hun leven. Of eetgewoonten en de gemeenschap informeren over lopende projecten of data. Modebloggers kunnen het platform gebruiken om hun volgers kennis te laten maken met de laatste trends. En foodbloggers kunnen dit sociaal netwerk gebruiken om hun creaties aan de hele wereld te tonen. Het is ook erg populair bij fotografen die hun portfolio willen delen met het grote publiek.

Het biedt ook een kans voor freelancers of coaches om het te gebruiken als een gratis platform om zichzelf en hun producten op de markt te brengen, en de oudere generatie van 55+ is ook steeds meer geïnteresseerd in dit sociaal netwerk vanwege het gebruiksgemak. Hoe u geld kunt verdienen met Instagram wordt hieronder getoond.

Hoe kun je geld verdienen met Instagram?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen via Instagram. De kernfactor voor succes is echter bereik en dat is d.m.v.  Followers. Hoe meer mensen u volgen, hoe aantrekkelijker uw account zal zijn voor bedrijven die bereid zijn om het te gebruiken voor reclame.

Met instagram geld verdienen als kunstenaar

De gemakkelijkste manier om als kunstenaar geld te verdienen met Instagram is door afbeeldingen te verkopen. Dit is echter ook de meest veeleisende optie, omdat de markt groot is en de beelden van uitstekende kwaliteit moeten zijn.

Zo kunnen fotografen bijvoorbeeld hun portfolio presenteren en direct doorlinken naar hun website waar klanten de beelden kunnen kopen. Daarnaast zijn er nu veel apps en platforms zoals instaprints.com die gespecialiseerd zijn in de verkoop en verzending van beelden voor een commissie.

Instaprints.com print de foto’s op wenskaarten, mobiele telefoonhoesjes of XL posters. De kunstenaar zelf heeft dus weinig moeite en hoeft zich geen zorgen te maken over de logistiek en de afhandeling van verkooptransacties.

Geld verdienen op Instagram via reclame

Als u geld wilt verdienen met Instagram, kunt u uw account ook gebruiken als reclamekanaal. U wordt betaald om bepaalde producten op uw rekening te adverteren. Uw account wordt echter pas interessant voor bedrijven als u voldoende volgers heeft.

In Duitstalige landen kunt u 100 euro per foto per 10.000 volgers verdienen. In de VS, waar dit sociaal netwerk veel meer wordt gebruikt, verdienen gebruikers met enkele honderdduizenden abonnees 500 tot 5.000 dollar per foto.

Meer volgers betekent meer geld en dus krijgen rekeningen met 6 miljoen of meer abonnees, inkomsten van 20.000 tot 100.000 dollar per advertentieplaatsing.

Om geld te verdienen met reclame, kunt u enerzijds product plaatsingen uitvoeren of affiliate-links gebruiken. Hier fotografeert u een bepaald product van een bedrijf en linkt en labelt u het in het commentaarveld.

Hoe geld verdienen instagram – affiliate marketing

Een paar extra tips om met Instagram geld te verdienen. Op het gebied van Affiliate Marketing zijn er nu speciale tools voor dit doel zoals Share Pop of OG Ads. Als een bezoeker op de geplaatste link klikt, wordt er automatisch een commissie overgemaakt aan de eigenaar van de account.

U kunt ook rechtstreeks schrijven naar bedrijven waarvan u de producten die u wilt presenteren of testen en die u wilt informeren over uw plannen. Als uw account interessant is voor het bedrijf, is het heel gebruikelijk dat het bedrijf u het gewenste product gratis toestuurt. Ook samenwerkingsaanbiedingen worden in dit verband steeds populairder.

Hoe maak ik het perfecte profiel aan?

Als u geld wilt verdienen met Instagram en het commercieel wilt uitvoeren, heeft u een perfect profiel nodig. Dit begint met een gedenkwaardige gebruikersnaam die niet alleen gemakkelijk uit te spreken is.

Maar ook een hoge herkenningswaarde heeft en het mogelijk maakt om conclusies te trekken over het onderwerp van het profiel. Deze gebruikersnaam moet ook consequent worden gebruikt in alle andere sociale media, zoals Twitter of Facebook.

Meer informatie over uw account kunt u ook vinden in het zogenaamde Bio van. Dit is ook een goede plek om links naar andere gebruikte kanalen of je eigen blog te plaatsen.

Geld verdienen met instagram volgers

Zoals gebruikelijk in de sociale media gaat Instagram naast geld verdienen ook over het winnen van sympathie om uw volgers uit te breiden en de click rate verdiensten te verhogen. Dit kan worden bereikt door samen te werken met andere gebruikers die aan hetzelfde onderwerp werken.

Het waarderen en becommentariëren van afbeeldingen in andere profielen is net zo belangrijk als het reageren op opmerkingen in uw eigen profiel. Dit sociaal netwerk maakt steeds vaker gebruik van zogenaamde shootouts, dat wil zeggen het adverteren van externe accounts in de eigen portefeuille.

Daarnaast moet de account up-to-date worden gehouden en moeten nieuwe beelden in het profiel passen. Om de belangstelling van de abonnees hoog te houden, is het aan te raden om minstens 4 tot 10 nieuwe foto’s per week te publiceren.

Gebruik hoogwaardige beelden

Om uw eigen merk te vestigen, heeft u kwalitatief hoogwaardige inhoud en mooie beelden nodig die passen bij het gekozen thema en een herkenningswaarde creëren. Dit is de enige manier om je eigen bereik te vergroten. Ook het juiste gebruik van Hashtags (#) is belangrijk. Er kunnen tot 30 verschillende hashtags per afbeelding worden ingesteld en gebruikers die Instagram commercieel willen gebruiken, wordt aangeraden dit nummer te gebruiken.

Geld verdienen via instagram zwendel

Met geld gaan verdienen via Instagram is voorzichtigheid geboden want zwendel loert overal. Sommige bedrijven bieden hun klanten niet alleen de mogelijkheid om volgelingen te kopen, maar ook tools die automatisch beelden vergelijken en becommentariëren.

Deze optie wordt op dit moment uitdrukkelijk afgeraden. Als Instagram de zwendel opmerkt, wordt het account geblokkeerd en zijn het werk en de geïnvesteerde tijd verloren gegaan.

Intentie als handelaar

U bent een handelaar als u een winstoogmerk en een herhalingsintentie heeft. Als blogger ben je dus meestal geen freelancer, maar een handelaar. Door gebruik te maken van Adsense of affiliate links naast Instagram Posts, geef je duidelijk de intentie te kennen om winst te maken en moet je een bedrijf registreren.

Hoe registreer ik een bedrijf?

Een zakelijk bedrijf registratie in Nederland is relatief eenvoudig.

Om een nieuwe handel te registreren, gaat u naar uw lokale handelskantoor en registreert u zich daar. Alles wat je nodig hebt is een identiteitskaart. De kosten voor een bedrijfsregistratie bedragen 20 tot 30 euro, afhankelijk van de gemeente.

Bij de registratie moet u de naam van uw activiteit vermelden, die niet te eng mag zijn. Een goede beschrijving is bijvoorbeeld de diensten op het internet.

Andere mogelijke activiteitsnamen die geschikt zijn, zijn onder andere internetreclame of online marketing. Met deze benamingen laat je jezelf meer mogelijkheden open, in de toekomst ook geld over andere bronnen in het internet te genereren.

Personen onder de 18 jaar hebben ook de toestemming nodig van hun wettelijke vertegenwoordiger en toestemming van de voogdijrechtbank.

Belastingen en geld verdienen via instagram

En helaas zult u naast geld verdienen via Instagram ook te maken krijgen met het onderwerp belastingen. De belangrijkste belastingen zijn BTW, bedrijfsbelasting en inkomstenbelasting, al heeft u in het begin waarschijnlijk weinig te maken met BTW en bedrijfsbelasting.

Zolang u onder de regeling voor kleine bedrijven valt, hoeft u de BTW (van 19%) op uw facturen niet aan te tonen en ook de bedrijfsbelasting is slechts verschuldigd over een winst van 24.500 euro per jaar. De inkomstenbelasting moet in ieder geval in aanmerking worden genomen.

Zodra uw inkomen de wettelijke aftrek van 8.652 euro (vanaf 2016) overschrijdt, moet u inkomstenbelasting betalen. Deze belasting is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en ligt tussen de 14% en 42%.

In de rubriek “Hoe verdien je geld met dit sociaal netwerk, kunnen we een zelfpromotie gedeelte toevoegen, “Zodra je met Instagram geld begint te verdienen, moet je een oogje in het zeil houden op je belastingen…. etc….”

Hoe kan je geld verdienen met instagram

Voordat je begint, met als doel om geld te gaan verdienen met Instagram, moet je natuurlijk je werkgever informeren over je parttime baan en zijn goedkeuring krijgen.

Een echt nuttige tip is om een aparte zakelijke rekening te gebruiken om uw inkomsten en uitgaven in verband met uw Instagram activiteiten of een zelfstandige activiteit te beheren. Waarom u een extra zakelijk account zou moeten hebben en niet alleen uw privé-account zou moeten gebruiken, wordt uitgelegd in dit artikel. Hier komt Kontist’s zakelijke rekening op de proppen.

Eenvoudige belasting app

Het biedt u alle rekeningfuncties van conventionele banken, is eenvoudig te gebruiken via een app en helpt u met uw belastingen. Het creëert automatisch belastingreserves voor u (voor omzet- en inkomstenbelasting). Zo bent u altijd goed voorbereid op uw betalingen aan de belastingdienst. Probeer het uit – het account is gratis!)

Als u Instagram als een secundaire handelsbedrijf exploiteert, is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen in ons artikel “Hoe werkt de registratie van een secundaire handel eigenlijk? Waarop moet ik letten? . Hier leggen wij u in detail uit waar u rekening mee moet houden bij de registratie van een secundaire handel.

Conclusie

Concluderend is Instagram is een zeer goede manier om uw eigen activiteiten op het internet te adverteren. Ook mensen die geen eigen bedrijf hebben, kunnen met dit sociaal netwerk relatief eenvoudig geld verdienen met Instagram door het gebruik van reclame.

Het is echter belangrijk dat Instagram leuk is. Als u uw rekening om puur monetaire redenen beheert, kunt u met Instagram op de lange termijn geen geld verdienen.

Authenticiteit is een topprioriteit in de gemeenschap, en een account zonder toegevoegde waarde dat alleen reclame- en reclamelinks bevat, zal worden afgewezen door de gemeenschap en uiteindelijk geen geld verdienen.

Deel en inspireer anderen