Geld Verdienen met Fotograferen

Als je een amateur of semi-professionele fotograaf bent, dan is de kans groot dat je wat geld wilt verdienen aan je fotografie. In dit artikel krijg je tips over hoe je fotograferen kunt verzilveren. Dit artikel is voor jou als je ook op zoek bent om je fotograferen om te zetten in wat extra geld bovenop je belangrijkste inkomstenbron.

Als je een amateur of semi-professionele fotograaf bent, dan is de kans groot dat je wat geld wilt verdienen aan je fotografie. In dit artikel krijg je tips over hoe je fotograferen kunt verzilveren. Dit artikel is voor jou als je ook op zoek bent om je fotograferen om te zetten in wat extra inkomen bovenop je belangrijkste bron van inkomsten.

Geld Verdienen met FotograferenPhotoJobz

Geld verdienen met foto’s maken opties

Deze geld gaan verdienen met het maken van foto’s is een extra mogelijkheid naast de in onze opinie beste methode (zie bovenstaande advertentie). Neem de tijd om alle manieren met elkaar te vergelijken. Op die manier krijgt u een goede indruk van de verschillende methodes om geld te kunnen verdienen met fotografie.

Geld verdienen als fotograaf via fotostockwebsites

Er zijn veel sites die fotografen hun werk laten verhandelen en verkopen. Ze variëren in hun voorwaarden en de manier waarop ze geld gaan verdienen, maar de basis van fotografie en het verdienen van geld hiermee is hetzelfde: ze laten je je plaatjes uploaden, laten ze zien en stellen hun prijzen vast.

De gebruikers van een fotograferen site kunnen door uw werk bladeren en de foto’s kopen die ze leuk vinden. Terwijl sommige van deze sites gratis te gebruiken zijn en alleen een commissie van de opbrengst innen, vragen andere sites een setup- of lidmaatschapsgeld.

Veel fotograferen sites genereren vandaag de dag inkomsten uit advertenties die op hun pagina’s worden geplaatst. Om dergelijke fotografie verdiensten te genereren moet de site bezoekers aantrekken. Als uw foto’s uniek zijn en kijkers kunnen aantrekken, kunt u een blog aanmaken.

Of een fotografie site met je eigen werk ernaast met wat tekst die ze beschrijft en het verhaal erachter. Verspreid het nieuws over uw fotografie site naar uw vrienden en familie en plaats er informatie over op forums en chatborden.

Zodra u verkeer genereert met fotograferen, voegt u advertenties toe aan uw site en gaat u geld verdienen met fotografie. Om uw site te maken kunt u gebruik maken van tools zoals Blogger.com en Typepad.com. Om advertenties te plaatsen kunt u gebruik maken van advertentie netwerken zoals Adsense.

Geld verdienen met fotografie op je eigen website

Als u de eerder genoemde site over fotograferen heeft gemaakt, kunt u uw werk ook op je eigen website verkopen. De foto’s die op uw site worden gepubliceerd zijn sterk gecomprimeerde lage resolutie versies van de originelen.

Als uw bezoekers de foto’s willen gebruiken voor afdrukken of andere fotobewerkingen zullen ze de originele hoge resolutie versies moeten kopen.

Om eenvoudig te verdienen via uw bezoekers kunt u gebruik maken van tools zoals PayPal. De originele foto kan dan worden gemaild naar de koper.

Werk vinden als fotograaf verhuur

De werk als fotograaf vinden optie is meer traditioneel en vereist wat meer lichamelijk werk. Als u bereid bent om wat werk voor de verhuur te doen, kunt u uw diensten op een lokale classifieds website of papier plaatsen.

Veel websites zoals Graigslist.org laten u dat gratis doen. Zorg ervoor dat u details geeft over het werk dat u kunt doen en uw ervaring. Het is ook aan te raden om voorbeelden van uw werk te plaatsen.

Als u een site heeft met meer van uw afbeeldingen post dan een link naar die site. Om een beter idee te krijgen van hoeveel je kunt vragen, probeer contact op te nemen met andere fotografen in je omgeving en maak een offerte voor hun diensten.

Verdien geld met je foto’s in coffeeshops en galerijen

Deze optie vereist nog meer werk en een grotere investering voordat u over gaat met het verdienen. Druk een paar van uw beste afbeeldingen af en zet ze in een lijst. Ga naar de lokale galerijen of coffeeshops en probeer ze te overtuigen om uw werk te laten zien. Het is het beste om te beginnen met een paar afdrukken om zowel uw risico als het risico dat de galerie neemt te minimaliseren.

Een andere optie die beter kan werken voor amateurfotografen is om coffeeshops en restaurants te bezoeken en hen te overtuigen om uw reproducties aan hun muren te hangen.

Het is vandaag de dag heel gebruikelijk dat dergelijke plaatsen “foto’s te koop” aan hun muren hangen. Dit is een win-win optie voor zowel de coffeeshop of het restaurant als voor u. Ze krijgen gratis afbeeldingen van hoge kwaliteit en bieden hun klanten een extra service door kiekjes te kopen die ze echt leuk vinden. U krijgt gratis belichting terwijl u meestal alleen een commissie betaalt uit de opbrengst.

Deze plaatsen zijn de uitgelezen plekken waar veel potentiele doelgroepen in de fotografie samenkomen. Het verdienen met fotograferen is dan een kwestie van tijd.

Bijverdienen als fotograaf probleem

Een probleem dat u moet onthouden wanneer u foto’s in verdiensten omzet, is het auteursrecht. Auteurswetten omtrent fotografie veranderen van land tot land.

Zorg bij geld te kunnen verdienen met fotograferen ervoor dat je van tevoren controleert of je de rechten hebt om de prenten die je maakt te verkopen of te plaatsen. Voor het maken van foto’s van commerciële symbolen en logo’s is bijvoorbeeld meestal schriftelijke toestemming nodig.

Er zijn vele andere manieren om wat extra geld te verdienen met fotograferen. Hopelijk geven de hier genoemde mogelijkheden je ideeën voor wat je nog meer kunt doen. Veel succes met fotograferen en met het verdienen van geld met fotografie.!

Deel en inspireer anderen