Freelance Fotograaf Worden

Veel mensen zijn een betere fotograaf dan ze denken, dus waarom geen freelance inkomen opbouwen en professioneel parttime fotograaf worden? De inkomsten van een fotograaf op basis van freelance worden in deze online tijd steeds beter.

De advertentie hieronder zou een goede start kunnen zijn voor het starten van fotograferen op freelance basis. Menig fotograaf droomt ervan om een eigen onafhankelijk fotografie inkomen te hebben. Maar dat kan voor een fotograaf behoorlijk in de papieren lopen. Ik denk daarbij aan investeringen zoals een winkel om als professioneel fotograaf de klanten te onTvangen en dergelijke dingen.

Maar dat kan dus voor een fotograaf ook online en freelance. Wat dacht je ervan om als fotograaf er een paar maand op uit te trekken en kiekjes te maken vanuit welke plaats te wereld dan ook? Als freelance online fotograaf kun je je foto’s overal waar internet voorhanden is uploaden.

Freelance fotograaf betekenis

Het online verkopen van foto’s is een uitdagend doel voor elke fotograaf freelance of niet. Het kan succes betekenen ongeacht het unieke niveau van fotografie talent of vermogen. Maar, als u als fotograaf toch al een klein folio aan foto’s heeft en u wilt ‘kijken’ naar de freelance mogelijkheden die er zijn, lees dan verder…

Een optie kan zijn om een selectie van uw betere foto’s te uploaden naar stockfoto-bibliotheken en microfotobureaus. Inderdaad, dit is een solide, lange termijn, asset building oplossing, maar je zult lang op de freelance fotografie verkoop moeten wachten. Het kan weken, of zelfs maanden duren.

Via bovenstaande advertentie kom je terecht bij PhotoJobz. Deze online foto bemiddelaar heeft de beschikking over duizenden contacten. Voor u als freelance online fotograaf de uitgelezen manier om elke foto te verkopen aan kranten, magazines, boeken enz. Het voordeel hierbij is dat een mooie foto meerdere malen verkocht kan worden terwijl u in een warm land aan het strand ligt.

Freelance fotograaf opdrachten

En, er is geen echte garantie dat een freelance of hobby fotograaf ook veel geld zult verdienen. Micro stock agentuur beelden hebben een zeer laag rendement per beeld, en dat betekent dat u, om het de moeite waard te maken, echt hoge aantallen downloads (verkoop) moet zien. Deze fotografie optie heeft echter een groot potentieel voor wie freelance wil werken met fotograferen.

Freelance Fotograaf Worden

Het ding is dat wanneer we beginnen na te denken over de hele freelance verkoop van foto’s online ‘fotograferen business’ aanpak, vinden we dat we op een gegeven moment te maken hebben met een verbijsterend aantal methoden om ons werk te promoten. Alles van printbare ansichtkaarten, tot kalenders, downloadbare prints, e-cards, screensavers, eBay, scrap-booking, originele prints en nog veel meer…

Jij als freelance online fotograaf zou elk van deze succesvol kunnen werken om een fotografie inkomen binnen te halen. Maar uiteindelijk heeft een fotograaf nog steeds wat ‘marketing-savvy’ en begrip nodig om echt een dint te maken in de markt. Je hoofd in het zand verstoppen en weigeren om marketing te leren, zal je ‘fotobusiness’-inkomsten niet echt helpen om op magische wijze te verschijnen.

Hoe begin je te werken als freelance fotograaf?

Nou… een van de eenvoudigste manieren om als freelance online fotograaf te beginnen met werken. Is om te starten met het opbouwen van je unieke ‘merk van een’ is door het creëren van een eenvoudig digitaal product. Misschien denk je “wat heeft dit te maken met fotografie?” Het antwoord is, het heeft heel veel met het beroep als fotograaf worden te maken. Maar laten we eerst definiëren wat een digitaal product is:

Een digitaal bestand basisdefinitie is… “een computerbestand of speciale informatie die je online kunt bekijken of elektronisch hebt aangeleverd.” Voorbeelden van digitale items zijn software, een foto gemaakt met een digitale camera, een tekstverwerker bestand, een eBook, een MP3-audiobestand, een origineel recept, enz.

Onbeperkte voorraad digitale producten

Het verbazingwekkende aan digitale producten is dat ze een onbeperkte voorraad kunnen hebben. Geen verzendkosten en voor u als fotograaf extreem hoge winstmarges. En omdat het voor u als fotograaf allemaal online gebeurt ook nog een zonder rompslomp zoals de belasting.

Digitale producten zijn een geweldige, en krachtige, ‘moderne’ freelance oplossing voor elke fotograaf, ongeacht het vaardigheidsniveau van de fotograaf. Een snel voorbeeld van een ‘digitaal product’ is het interviewen van een zeer succesvolle freelance fotograaf, of het schrijven over je eigen unieke fotografie talenten, en dit omzetten in een elektronisch boek (ebook).

Nieuwsbrief op je website

Je kunt dit e-book dan verkopen of weggeven aan mensen die zich aanmelden voor de nieuwsbrief van je website. Hoe dan ook, het bouwt je ‘expert-status’ op en levert je een behoorlijk inkomen als freelance fotograaf op. Dit digitale fotoboek promoot niet alleen het werk van de andere fotograaf, maar ook dat van uw freelance werk. Je bent snel op weg om bekend te worden als expert fotograaf.

Je kunt in dit digitale fotoboek ook affiliate-links toevoegen, zodat mensen die dit doorklikken je mogelijk extra verkopen opbrengen. Tuurlijk, dit is slechts een oplossing, maar denk je niet dat het voor de fotograaf een groot potentieel heeft? Nog beter is het als uw eBooks een gebied of niche aanboort waar menige fotograaf freelance of fulltime graag meer over willen weten.

Freelance fotograaf gevraagd

En trouwens, nadat het eerste harde freelance fotografie werk is gedaan, en afgezien van de marketing van uw product, zijn de kosten voor u als fotograaf echt vrij laag en wordt er minimaal tijd gevraagd en besteed. Als uw ebook waardevol materiaal bevat, gaan bezoekers door naar uw website op zoek naar meer nuttige, relevante informatie.

Stelt u zich eens voor wat u in staat zou kunnen zijn om te veranderen in een digitaal product.. Wat dacht u van hetzelfde interview als een MP3-audioproduct, een podcast of een downloadbare online video?

Begint u het fotograaf freelance potentieel te zien?

Het maken van een digitaal product is misschien wel een van de snelste manieren om bekend te worden als een potentiele expert fotograaf en om uw verkoop van foto’s freelance online te laten beginnen. U kunt het zonder problemen en met weinig ervaring doen. Nu hoeft u worden van een online fotograaf freelancer alleen nog maar te doen!

 

Deel en inspireer anderen