Drenthe

Thuiswerk Drenthe en omstreken vindt u op de Adzuna website. Zij bieden een groot aantal thuiswerk banen aan. Maar u bent natuurlijk tegenwoordig door het internet niet meer gebonden aan een stad of provincie.

Legio personen net zoals u zijn op zoek naar een wijze om wat extra salaris te vergaren. Het is voor een gemiddeld gezin tegenwoordig lastig om rond te komen. De oplossing voor dit probleemgeval kan een thuiswerk baan zijn.

En dat is niet moeilijk uit te leggen. Je kan eigenlijk zeggen dat alle werk dat thuis toegepast zou kunnen worden thuiswerk is. Uit berekeningen blijkt dat er in Nederland bijna 250.000 mensen bezig zijn met de een of andere wijze van thuiswerken. Want er komen alsmaar meer mensen die een extra salaris willen bijverdienen.

Thuiswerk adressen

Assen

Thuiswerkcentrale Hummel
Zadelmakerstraat 25b
9403 VG Assen

Emmen

Dick Seubring Thuiswerkcentrale
Ravelijn 74
7823 TE Emmen

Emmen

TC Emmen
Kapitein Grantstraat 30
7821 AR Emmen

Nijeveen

Quintet
Energieweg 1
7948 NT Nijeveen

Zwartemeer

Verlengde van Echtenskanaal NZ 73
7894 EE Zwartemeer

Flexwerf
Droogdokstraat 1-1
7553GW Hengelo (O)
www.flexwerf.nl

Thuiswerk: de historie

Thuiswerken bestaat al sinds generaties. Zo hielden personen zich honderden jaren geleden al bezig met talloze methodes van thuiswerken.

Net zoals in vroegere tijden de boeren deden als er niet voldoende op het land te verdienen was, zocht men bijbaantjes om iets extra te verdienen.

Gratis thuiswerk en andere banen zoeken (ook zonder diploma) bij Adzuna en Joblift

Boeren boden zich aan als wevers bij fabrieken welke wol en katoen verwerkten. De agrariërs maakten kleden van lakens van wol en katoen tegen een laag loon. Dat was het begin van wat we nu thuiswerk noemen.

Garnalen pellen thuiswerk

Zij die in de buurt van de zee woonden verdienden een salaris met het pellen van garnalen. Daar werd veel arbeid in aangeboden, maar het was wel een vermoeiende bezigheid.

De overheid hanteerde echter alsmaar strengere regels omtrent hygiëne. Dit maakte het voor de gezinnen steeds moeilijker om aan deze strenge vereisten te voldoen. Het thuis pellen van garnalen is daardoor zo goed als weg in Nederland.

Sigaar rollers

Rollen van sigaren was een zeer belangrijke bron van inkomen. Het was een van de voornaamste wijze van thuiswerken in onze historie.

De sigarenfabriek in Kampen moest het ambacht uitbesteden, omdat de vraag naar sigaren zo omvangrijk werd dat er geen uitbreiding in de fabriek mogelijk was. De fabriek gaf de grondstof en het gereedschap mee aan de thuiswerkers, en de productie was weer op peil.

De thuiswerkers werden trouwens niet al te best behandeld door de opdrachtgevers. Om de thuiswerkers geringer uit te hoeven betalen hadden de fabrikanten altijd wel iets te jammeren over de kwaliteit van het thuiswerk.

Zigeuner thuiswerk

Vroeger reisden zigeuners naar streken waar veel kortstondig werk werd aangeboden. Het was hun manier van leven. Zij reisden naar katoen en wol molens, bijvoorbeeld als er wat te verdienen was, en hielpen dan de boeren met het oogsten.

Het vrijelijk plaatsen van woonwagens werd later aan banden gelegd. De overheid wees vaste plaatsen toe waar woonwagens geplaatst mochten worden. Dat maakte het voor de staat makkelijk om een inzicht te krijgen in hun verdiensten.

Maar uiteindelijk verdween deze wijze van thuis bijverdienen.

SoortOmschrijvingExtraLink
ENQUETESDoe onderzoeken en enquêtesSuper makkelijk en hoge verdiensten.GO
CHATTENStart als ChatoperatorVerdien tot wel 18 cent per bericht.GO
FOTOGRAFIEVerkoop je foto’s onlineZeer hoge vergoedingenGO
TEKST SCHRIJVERWordt schijver voor blogsDit zijn de best betaalde banenGO
DIVERSENDoor ons geteste aanbieders100% garantie en veiligGO

Hedendaagse Thuiswerk

Het huidige moderne thuiswerken heeft de plaats ingenomen van het oude sigaren maken en kleden weven.

Door de komst van de home computer is het gemakkelijker geworden om diverse soorten van arbeid te vinden welke vanuit uw huiskamer gepleegd kan worden.

Er blijft momenteel steeds minder werk over, behalve transport en de bouw sector dat niet thuis toegepast zou kunnen worden. Bijna alle kantoorwerkzaamheden kunnen uitstekend vanuit huis gedaan worden.

Bekendere thuiswerk baantjes zoals zoals het onderzoeken van producten en het inpakken van folders en het assembleren van producten zijn het meest populair.

Thuiswerken is veelal seizoengebonden, zo wordt er tegen de kerstdagen veelal thuiswerk aangeboden. Een opleving van het aanbod beleven we ook rond carnaval en Pasen.

Een paar voorbeelden van thuiswerk

We kennen de volgende meest voorkomende soorten van thuiswerk, weergegeven in groepen. Montage en inpakken

 • folders inpakken
 • balpennen monteren
 • producten verpakken
 • monteren van speelgoed
 • levensmiddelen inpakken
 • kerststukjes creëren
 • kerstpakketten inpakwerk

Testen van producten

 • huishoudelijke producten beoordelen
 • medicijn tester
 • nieuwe voedselrecepten uitproberen
 • als anonieme bezoeker klantenservice van websites rapporteren en toetsen

Vertaal en Schrijfwerk

 • handgeschreven enveloppen adresseren
 • met behulp van de home computer teksten vertalen
 • internetpagina teksten schrijven

Internet salaris

 • e-mails klikken
 • invullen van enquêtes
 • opiniepeiling
 • verzenden van mailings
 • webcam

Telewerk

 • callcenter baan
 • online verkoop van producten

Thuiswerken in de toekomst

De toekomst van het thuiswerken ziet er rooskleurig uit. Werkgevers zijn door de crisis gedwongen om kosten te besparen.

Daar een thuiswerker geen reiskosten en werkkring nodig heeft, is het inzetten van thuiswerkers een enorme bezuiniging. Wat bovendien kostenbesparend werkt is dat een thuiswerker soepel in te zetten is.

Een Europeaan werkt nu gemiddeld ongeveer 1,5 uur en meer per dag thuis. Er kleven behoorlijk wat nadelen aan een gewone baan vergeleken met het thuiswerken.

Iemand voelt zich in een vertrouwde werkomgeving dikwijls een stuk gelukkiger. Men kan zich veel beter concentreren en is daardoor veel productiever. Daar komt bij dat het roddelen over collega’s niet meer voor komt.

Het in de avond een paar uur door te arbeiden is vaak geen moeilijkheid voor iemand die thuiswerkt, en kan daardoor de pieken in de productie opvangen. De thuiswerker geniet hier de voorkeur ten opzichte van de medewerker op kantoor.

Door de toenemende drukte op de wegen zal het aannemen van een thuiswerker zeker toenemen. Het kost tijd en dus ook geld wanneer een medewerker langer en langer in een file komt te staan.

Behalve de investeringen in wegen, kosten de files de bedrijven meer dan 1 miljard per jaar. Vergeleken met een reguliere kantoorwerker heeft een thuiswerker wanneer het om files gaat een groot voordeel .

Genoeg redenen voor de fabrikant om een thuiswerker te verkiezen boven een fabrieksmedewerker of individu op kantoor.

Computer met internet

De meeste personen beschikken tegenwoordig wel over een computer met internet. Het is goedkoper en gemakkelijker om een thuiswerker een baan aan te bieden dan iemand op kantoor te laten werken.

Dit kan de fabrikant de investering van een werkplek en de aansluiting voor het internet uitsparen, de thuiswerker heeft deze bijgevolg meestal al.

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een computer en beschikken vaak ook over de kennis om ermee om te gaan. Dit heeft voor de fabrikant en de thuiswerker een beslissend effect.

Thuis inpakwerk

Een type van thuiswerken wat zeer populair is, is het verrichten van inpakwerk. Dat is trouwens geen verrassing, omdat je er in de meeste gevallen geen scholing voor nodig zult hebben. En het kan zelfs gezellig zijn als je het samen doet met je familie en vrienden.

Opslagruimte

Het beschikken over een behoorlijke opslagruimte is een voordeel in de inpak activiteiten. De werkgever hoeft dan niet frequent te rijden om producten te leveren.

De wijze waarop men woont kan ook van belang zijn bij het kiezen van de passende producten om in te pakken. Want als je in een flat woont, is het niet zo slim om bijvoorbeeld fietsen in te pakken. Dit had u allicht zelf ook wel kunnen bedenken.

In tegenstelling tot de vraag is het aanbod van dergelijke banen niet zo hoog. Als gevolg hiervan, zijn inpakbanen zelden beschikbaar. Het is daarom zeer belangrijk om snel te kunnen antwoorden op een dergelijke job.

Diploma niet nodig

De leukste kant van inpak banen. Om dit te doen heb je geen scholing of diploma nodig. Jong en oud, groot of klein, iedereen kan dit werk doen. Thuiswerk zoals inpakwerk is voor heel veel mensen de ideale manier om een euro bij te verdienen.

Eigen werktijd bepalen

Zolang je het karwei maar op de afgesproken dag klaar hebt, bepaal je zelf wanneer je werkt. Het maakt niet uit welk tijdstip je werkt, of het nu midden in de nacht is of ‘s morgens vroeg. Indien je kinderen hebt die overdag thuis zijn zou je dus in de avond kunnen arbeiden.

Montagewerk

Behalve inpakwerk is montagewerk een van de meest populaire manieren van thuiswerk. Het is belangrijk om na te denken of dit soort werk bij jou specifieke vaardigheden past.

Bekijk ook goed of het monteren van bepaalde producten fysiek te doen is in jouw situatie. Een ruimte waar je de spullen kunt opslaan is ook beduidend om te hebben.

Er hoeft daardoor minder heen en weer gereden te worden om de thuiswerker te bevoorraden.

Werktuigen

Enige hulpmiddelen die u nodig heeft, zal doorgaans worden verstrekt door de werkgever. Het moet dan wel gaan om een werktuig dat niet overal bij de reguliere bouwmarkt te koop is.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een pers om delen van een product in mekaar te persen. Dus het gaat om hulpmiddelen die de thuiswerker in de regel niet thuis zal hebben.

Je capaciteiten

Of je de capaciteiten voor dit soort werkzaamheden in huis hebt, moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Je afgeleverde werk word meestal door de chef op deugdelijkheid gecontroleerd worden.

De check gebeurt veelal bij de thuiswerker thuis aan de hand van een vooraf toegestuurde eisenlijst. Eventuele onduidelijkheden zul je voordat je begint met je chef kunnen overleggen.

Testen van producten

Het thuis testen van producten is ook een populaire manier van thuiswerk. Mocht je hiervoor geinteresseerd zijn dan kunt u gewoon contact met ons opnemen.

Als het gaat om het testen van produkten, moet je bijgevolg wel weten of je hier wel geschikt voor bent.

Als je bijvoorbeeld medicijnen gebruikt, is het niet erg verstandig om medicijnen te gaan beproeven.

In een intake gesprek wordt dit allicht wel uitgebreid uitgelegd. Dat wil zeggen dat je eerlijk nadenkt wat er in de praktijk het best bij je past, voor men zich inschrijft voor een dergelijke baan.

Zo bespaar je jezelf en de fabrikant een hoop werk. Het leuke van producten beproeven is dat je het geteste product na het testen vaak mag houden.

Na aanwending kunnen deze producten vaak toch niet meer verkocht worden. Wij zullen ook producten in ons assortiment opnemen die niet vanuit huis uitgeprobeerd kunnen worden, mochten wij die tegenkomen.

PC thuiswerk

Omdat steeds meer mensen een computer bezitten, groeit het aantal banen dat met een PC gedaan kan worden ook enorm. Werkgevers bieden steeds meer loonarbeid dat via een home computer gedaan kan worden.

Dus heb je de beschikking over een pc met een internet verbinding? Er komen namelijk steeds meer vacatures binnen handbereik als je zelf een home computer hebt.

Ontvangsten

Het bedrag dat je per uur thuis kan verdienen is naar schatting € 6,50. Het wordt meestal per maand uitbetaald en kan oplopen tot een uurloon van maximaal €30.

Thuiswerk lichaamshouding

De juiste lichaamshouding van je lichaam tijdens het thuiswerken op de PC is uiterst belangrijk, vooral als je urenlang werkt op een computer.

Zet altijd je voeten vlak op de werkvloer, en zit ten alle tijde rechtop. Gebruik enkel stoelen die een goede steun in de rug biedt.

Stel de zetel waarin u werkt zo in dat deze u in de positie zet zodat u het beeldscherm direkt voor u ziet. In het geval dat je meer tijd gaat besteden met het thuiswerk met je computer, is een juiste lichaamshouding ook belangrijker.

Telefonisch Thuiswerken

Vanuit huis werken met een telefoon is natuurlijk een zeer leuke manier van thuiswerken. Het is daarom niet zo gek dat onder de thuiswerkers het telefonisch thuiswerk erg populair aan het worden is.

Telefonisch thuiswerken wordt vaak in combinatie met een home computer gedaan. Zo kun je direct de informatie en bereikte resultaten opslaan in de pc van je werkgever. Je opdrachtgever betaald natuurlijk de kosten van de telefoon gesprekken.

Arbeidsinkomen

Je inkomsten zullen ergens tussen de € 6,50 en € 15 per uur liggen. Eventuele extra bonussen voor prestatie en overwerk vallen daar bijgevolg buiten.

Maar er zijn ook bedrijven die alleen maar belonen naar prestatie. Dit zijn veruit de beste type bedrijven die het meest aan hun werknemers uitbetalen. Omdat de vergoeding naar resultaat vaak behoorlijk hoog is.

We noemen dus iemand die ook een vaste baan heeft geen echte thuiswerker. Thuiswerkers werken louter en alleen vanuit huis. We kennen de voornaamste soorten van thuiswerken, zoals garnalen pellers en inpakkers. Iemand die ook een vaste betrekking heeft noemen we geen thuiswerker.

Deel en inspireer anderen