Top 10 Banen Zonder Diploma

Ik ga je in dit artikel een lijst met banen voorschotelen waar je dus geen diploma voor nodig hebt. Maar in dat lijstje staat niet de baan waar ik in beland ben. Die baan vraagt 1 to 2 uur werk per dag en kan overal ter wereld online gedaan worden.

Wil je meer weten over die top baan zonder mbo diploma? Klik dan zonder meer even op onderstaande advertentie van mijn vriend Jacko.


Een paar redenen waarom je niet altijd een diploma nodig hebt om te slagen. Je hele leven is je verteld dat je niet ver komt zonder een opleiding en diploma, en ik ben hier om je hart te breken: Dat waren allemaal leugens.

Misschien was het waar in de jaren negentig of zelfs in het begin van de jaren 2000. Maar tegenwoordig kun je zonder universitaire opleiding of diploma goed uit de voeten. En ik durf te zeggen dat dit systeem verouderd is. Tenminste voor veel beroepen; je kunt natuurlijk geen chirurg met een diploma internet worden.

Banen Zonder Diploma

Ondanks je jeugdige indoctrinatie, zijn hier 10 redenen waarom je geen vierjarige spoedcursus en diploma in seks, drinken en een heleboel BS lessen nodig hebt om iets van jezelf te maken.

Beroepen onder diploma

Sommige werkgevers werven op basis van vaardigheden en talent zonder zich te  beroepen op een diploma.

Ik ging naar de universiteit, en studeerde af met een diploma in de Engelse literatuur, waarvan de lessen me zonder gekheid precies nul keer hebben geholpen in mijn volwassen leven. Behalve wanneer ik bar trivia speel. Ik heb zeker genoten van de college-ervaring, maar ik heb niet echt iets nuttigs geleerd.

En vandaag kan ik als een succesvolle goed betaalde ondernemer mijn schoolervaring zo samenvatten: Het was een geweldige plek om vrienden te krijgen, maar het is geen instelling die je het beste voorbereidt op goed betaalde banen.

Daarom is bij mijn aanwerving een diploma hoger HBO niet belangrijk. Ik ben maar in een paar dingen geïnteresseerd: Heb je zonder meer job talent? Heb je een portfolio van een job om dat te bewijzen? Kun je met dit soort werken een deadline halen?

Goede baan zonder diploma

Emmanuel Ley, mede-oprichter van Fashion Stork, een abonnementsdienst voor herenkleding, heeft dezelfde goede baan zonder diploma gedachtegang. “Mijn aanwerving is niet alleen gebaseerd op hun diploma, maar ook, en waarschijnlijk nog belangrijker, op hun ervaring”, zegt hij. “De universiteit bereidt je niet voor op goed betaalde banen met een diploma, maar alleen op de fundamenten van werken in een industrie’.

Brandon Baker, eigenaar en hoofdkok en NYC-Gebaseerde Loveletter Cakeshop, bevestigt het gevoel van Ley’s. ,,Sommige van onze beste werknemers woonden nooit universiteit bij,” Baker zegt. “Ja, de universiteit geeft u een opleiding, maar het is in geen geval het enige soort onderwijs dat ik waardeer.

De studenten van de universiteit weten hoe te om creatief te denken, maar zij zijn ook geconditioneerd om niet buiten de doos te denken.

Banen zonder vooropleiding met nep CV

De meeste cv’s voor vacatures met of zonder een vooropleiding zijn trouwens nep, dus wat is het punt?

Cv’ s voor een vacature worden steeds meer een belachelijk concept. Ten eerste, de meeste potentiële medewerker geven er niet om wat hun cv’s zeggen, zolang ze maar semi-nauwkeurig zijn en goed klinken.

Bovendien, niet veel HR-mensen duiken te diep in CV’s, en zelfs wanneer ze dat wel zijn. Dan is de inhurende werkgever gericht op de ervaring die je kunt inbrengen aan de positie.

Goede jobs zonder diploma zoals deze mensen

Laten we iets duidelijk stellen: ik zeg niet dat je succesvol goed betaalde jobs gaat vinden zonder een diploma universitaire graad. Ik zeg je eerder dat je geen universitair diploma nodig hebt om succesvol te zijn.

Er is een verschil en er zijn genoeg voorbeelden. Kijk eens naar deze korte lijst van mensen die geen vier jaar hebben verspild aan scholen:

 • Steve Jobs
 • Richard Branson
 • Dave Thomas
 • Michael Dell
 • Rachael Ray
 • Henry Ford
 • John D. Rockefeller Sr.
 • Steven Spielberg
 • Mary Kay As

Er zijn veel geweldige betalende banen die geen diploma nodig hebben….

Ik ben er 100% zeker van dat iemand je op een bepaald moment in je leven heeft verteld dat je zonder een diploma hbo niet de banen krijgt die je wilt: “Je zult de rest van je leven hamburgers blijven omdraaien.” Maar heb je ooit alle dingen onderzocht die je zou kunnen doen “en gelukkig zijn” zonder naar de universiteit te gaan?

Vrije beroepen zonder diploma

Beroepen zonder een diploma zoals goed betaald thuiswerk zonder een wel betaalde opleiding zijn overal te vinden. Ik durf zelfs te beweren dat werk zonder opleiding vrijwel de enige weg is uit de 40 urige te laag betaalde diploma banen.

Gabrielle Loehr wel. Ze werkt met mensen die overweldigd zijn en gelukkiger willen zijn. Zo helpt zij hen op een weg van succes zetten die niet altijd naar een universiteitscampus is.

“Wanneer het gaat over carrières, vergeten de mensen dat velen geen behoefte aan universiteiten hebben,” zegt Loehr.” Bijvoorbeeld, een van de ambachten – monteurs, elektriciens, timmerlieden en loodgieters. Al die banen zonder diploma hebben een redelijk goed salaris en bieden een grote mate van werken in zelfstandigheid”.

Beste banen zonder opleiding

Een opleiding voor een goede baan kan je niet goed voorbereiden op wat je daarbuiten te wachten staat. Je leert door een baan zonder diploma te doen, zonder te kijken hoe iemand je vertelt hoe het moet.

“Ik ben een 26-jarige drop-out en er trots op”, zegt Taylor Alexander, medeoprichter van Digital Masonry, een bureau dat gespecialiseerd is in crowdfunding marketing. Ik heb mensen altijd verteld dat een diploma kan helpen ‘de deur te openen’. Maar je talent, je leervermogen en je arbeidsethos zijn wat je ‘in de kamer’ houdt.

U zult reeds ongeveer $100.000 voorsprong vergeleken met uw universiteit-gebonden medewerkers hebben

Je hoeft geen wiskunde-knobbel te hebben om de cijfers te kraken en je college-gerichte vrienden ver vooruit te zijn. Weet je wat je kunt doen met de $100.000 die je niet hebt? Ga niet in grote schuld op 18-jarige leeftijd.

De diploma’s worden steeds minder belangrijk voor werken in goede banen.

Tussendoor de beloofde 10 banen zonder beroeps diploma

Niet dat het er toe doet maar zoals beloofd hier zijn dan de 10 banen waar je geen diploma voor nodig zult hebben:

 • Luchtverkeersleider
 • Medewerker op een boorplatform
 • Liftreparateur
 • Uitvaartondernemer
 • Commercieel adviseur
 • Evenementenplanner
 • Software programmeur
 • Glazenwasser
 • HR Manager
 • Belegger / Broker

Makkelijk werk zonder diploma

Meer en meer zie je zelfs in een gemakkelijke productiemedewerker vacature, ervaring en vereist geen diploma. Of, wij hebben werk zonder diploma en werk vinden zonder diploma kan bij ons jobs zonder diploma uitzendbureau Adzuna.

Ik laat je gewoon achter met deze ontnuchterende kop van een paar jaar geleden: “Beste klas van 2012: Je diploma is waardeloos, tijd om nu aan de slag te gaan.”

Er zijn er nog veel meer zoals het als je een snelle Google-zoekopdracht uitvoert. Optimistische titels zoals:

“5 Redenen waarom uw nieuwe diploma waardeloos is”.
“Mijn opleiding is vrij waardeloos gebleken.”
“Hoe ik met 30.000 dollar aan studieschuld aan een waardeloos diploma ben gekomen.”

Gefeliciteerd en veel geluk met je diploma, klas van 2019.

We leven in een wereld om in je gewone leven per maand een slag te slaan…

Beste jobs zonder diploma mediabedrijf

Ik ben zes jaar geleden zonder een diploma een succesvol mediabedrijf begonnen met de slechts 2.000 dollar die ik destijds op mijn rekening had staan. Maar ik heb ook online geld verdienen jobs gevonden. Voor een groot deel dankzij de nieuwe “sharing economy” – het concept van het delen van wat je al hebt met anderen tegen een vergoeding.

Zo verhuur ik bijvoorbeeld mijn appartement in Amsterdam op Airbnb. Op mijn beurt kon ik genoeg geld sparen om een andere woning in Zandvoort te kopen die ik ook wel eens aan vakantiegangers verhuur.

Wat ik hier bedoel is dat er tegenwoordig veel goede manieren zijn om geld te verdienen met de middelen die je al hebt – zoals het uitlenen van je huis, je auto, je persoonlijke bezittingen, zoals fietsen en muziekinstrumenten, en meer.

Makkelijk werk zonder diploma in je buurt

U kunt gemakkelijk parttime werken zonder diploma als hondenoppasser in uw buurt doen. En u kunt zich aanmelden om iemands maatje te zijn als u een uitgaande persoonlijkheid heeft.

Dit alles zonder dat er een diploma voor nodig is.

Ondernemerschap is een persoonlijkheidskenmerk, niet een leerzame cursus. Het verschaft je leuke banen zonder een mbo diploma en een goede maatschappelijke zetel.

Je kunt ook je eigen baas zijn zonder een universitaire opleiding. In feite, als je een ondernemer wilt zijn, weeg dan zorgvuldig je opties af – want je zult niet leren wat er nodig is om succesvol te zijn als je eigen baas op de universiteit.

Toegegeven, u kunt er veel basisvaardigheden leren die u zullen helpen uw streven. Maar ondernemerschap is een persoonlijkheidskenmerk dat niet kan worden onderwezen.

Maar, neem het niet van mij aan: magazine.Inc. weet wat er aan de hand is.

Je gebruikt het geleerde weinig in een carrière

U zult zeer weinig van wat je leert op de universiteit gebruiken in uw werkelijke carrière functie

Niemand heeft me gevraagd om Chaucer te lezen zoals ik dat op de universiteit moest doen. En ik heb nog nooit ergens stemwiskunde op hoeven toe te passen en ik heb zeker nog nooit een zuurstoftank op mijn rug geslagen om naar scheepswrakken te duiken.

Als schrijver heb ik weinig geleerd van wat ik vandaag de dag in mijn werk op de universiteit gebruik. Bloggen bestond toen nog niet eens, maar ik ben er wel in geslaagd om een betaalde professional te worden.

Natuurlijk hielp de basis grammaticacursus die ik volgde een beetje, maar wat ik nog niet wist, leerde ik bij mijn eerste redacteurschap na mijn studie drie keer zo veel. Beheers de curve, of sta in de werkloosheidslijn – die keuze was niet moeilijk.

Waarom je naar de universiteit gaat?

Ik laat je achter met een waarom men naar een universiteit gaat onderzoek op basis van feiten van Olenka Cullinan, CEO en oprichter van Rising Tycoons, een organisatie die tienerleiders helpt succesvol te worden:

Veel bedrijfsconcepten worden geperfectioneerd door de praktijk, zoals spreken, onderhandelen en oproepen tot leads. Hoewel je deze processen op de universiteit kunt simuleren, zullen ze nooit te vergelijken zijn met de echte ervaring.

Mensen creëren het beste uit een plek van niets (de “playing it all out”-mentaliteit) – denk aan Tesla of Apple. De universiteit traint je voor een veilige plaatsing in je carrière en een veiligheidszone.

Blindelings naar de universiteit

De meeste studenten gaan blindelings naar de universiteit, niet wetende wat ze willen doen. De meeste zullen minstens één keer van afstudeerrichting veranderen. Als tijd geld is, is het een verspilling van beide.

Tegen de tijd dat ze afstuderen met een carrière, kan 60% van de afgestudeerden in Nederland geen fulltime betaalde banen vinden in hun gekozen beroep.
Met dat zal ik eenvoudigweg zeggen, waar het leven je ook brengt, wees de beste die je kunt zijn.

Deel en inspireer anderen