Alliade Thuis

Alliade thuis, het portaal tot thuiswerken als hoofdinkomen. Vroeg in de ochtend vast komen te zitten in de file of boos worden over de bus- en treinvertragingen. Dan een uur lang in een onnodige vergadering zitten en dan te maken krijgen met uitputtende en vervelende collega’s. In plaats van geconcentreerd, productief en tevreden te kunnen werken.

Het zijn dit soort scenario’s die elke werknemer aan het denken zetten: Thuis werken – dat zou echt een droom zijn. Geen lange weg naar het werk, zelfs niet om de tijd en het werk te verdelen. De gezellige sfeer thuis en geen problemen met collega’s.

Alliade Thuis

Op het eerste gezicht lijkt het veel voordelen te hebben om thuis te kunnen werken. Veel medewerkers zijn zich er niet van bewust dat dit niet de beste manier is om van thuis uit te werken.

EEN BIJZONDER POPULAIRE MANIER VAN WERKEN

Het is niet alleen in moderne Amerikaanse bedrijven of hippe start-ups dat de veranderingen en innovaties in het werk kunnen worden waargenomen. Medewerkers zijn steeds meer op zoek naar flexibele werktijden, meer vrijheid in de manier waarop ze werken en de mogelijkheid om lokaal te werken.

Moderne concepten die zijn ontworpen om de motivatie en tevredenheid te verhogen en tegelijkertijd de prestaties en resultaten te verbeteren. Het thuiskantoor staat voor velen hoog op de lijst. Het idee om thuis te kunnen werken is voor veel medewerkers bijzonder aantrekkelijk.

Een grote reden is de vrijheid die werknemers verwachten als ze thuis werken. Taken kunnen onafhankelijker worden toegewezen, geen enkele baas die voortdurend over zijn schouder meekijkt en de verenigbaarheid van gezin en carrière lijkt gemakkelijker te zijn als tenminste een deel van de eigen werktijd thuis kan worden gewerkt.

THUISWERKEN WORDT VAAK ONDERSCHAT…

Wat, met alle euforie, vaak over het hoofd wordt gezien: Wie thuis wil werken, staat voor een aantal uitdagingen en moeilijkheden die men moet overwinnen als men succesvol wil werken binnen de eigen vier muren. Het gaat er niet om een geschikte werkgever te vinden om hun werknemers in staat te stellen thuis te werken of hun baas ervan te overtuigen dat het een goed idee is om een thuiskantoor te regelen.

Het is veeleer het werk zelf dat velen met onbekende problemen confronteert. Werken op kantoor of thuis is geenszins hetzelfde. Dit begint met de persoonlijke houding en mentaliteit op de werkdag. Met de weg naar de werkplek, de aankomst op kantoor en de sfeer met baas en collega’s, begint het werk al mentaal. Je schakelt over naar de werkmodus en bent klaar om de eerste punten op je takenlijst aan te pakken.

Thuis bent u daarentegen in eerste instantie gericht op vrije tijd, ontspanning en recreatie. Het kan moeilijk zijn om zich te concentreren en even efficiënt te zijn als op een werkplek buiten uw eigen huis.

Ook wordt vaak niet gedacht dat het eenzaam kan zijn om van huis uit te werken. In plaats van de hele dag omringd te zijn door collega’s, met hen te lunchen of een praatje te maken bij de koffie, ontbreekt dit sociale contact als je thuis werkt. Als je maar een paar dagen thuis bent, heeft dit geen grote impact, maar als je bijna uitsluitend vanuit je thuiskantoor werkt, kan isolatie een last worden die niet iedereen goed aankan.

THUISWERKEN: WAT U MEE MOET NEMEN

Iedereen wil thuis werken, maar lang niet iedereen is er echt geschikt voor. Helaas komen de meeste mensen er te laat achter wanneer ze lang hebben gevochten of wanneer ze op zoek zijn naar een baan die hen in staat stelt om van huis uit te werken. In plaats van meer vrijheid op het werk en tevredenheid met de eigen werkomstandigheden, is er frustratie en vaak zelfs de wens om terug te keren naar de normale werkplek.

Met de droom om thuis te werken is het snel gedaan. Om dit te voorkomen, laten wij u zien wat u moet meenemen als u echt regelmatig en regelmatig vanuit huis wilt werken:

Aanleiding

Het is niet altijd gemakkelijk om thuis op te staan en gemotiveerd te werken. De sfeer is anders, je bent niet omringd door je collega’s die je ook kunnen werken en meenemen. Als je thuis succesvol wilt werken, moet je de nodige motivatie hebben en jezelf kunnen stimuleren.

Uw motivatie moet niet alleen zijn dat u absoluut van huis uit wilt werken. Ontdek wat u echt drijft op uw werk en creëer een productieve omgeving thuis.

Concentratie

Natuurlijk zijn er een paar afleidingen op kantoor, maar thuiswerken vereist een veel grotere concentratie. Er liggen immers overal dingen op de loer die nog gedaan moeten worden en die je eigenlijk snel zou kunnen afhandelen – je doet het werk dan meteen daarna….

Alliade Thuiswerk

Een val waarin je niet moet trappen. Je hoeft niet fulltime te werken, maar de kans op uitstel is erg groot als je thuis werkt. Je hebt dus de nodige discipline en concentratie nodig om niet toe te geven aan de verleiding om je door iets te laten afleiden of onderbreken.

Contact

De meeste mensen hebben sociaal contact nodig om gelukkig te zijn. Elke dag alleen thuis werken en niemand anders zien? Veel mensen houden het niet lang vol. Als u echt van plan bent om uw werkplek naar uw huis te verhuizen, moet u zich afvragen of u het isolement aankan en wat u kunt doen om eraan te ontsnappen.

Telefoongesprekken met collega’s, videoconferenties of zelfs dagen dat u op kantoor werkt in plaats van thuis, zijn mogelijke manieren om het contact op het werk niet te missen. Maar je moet ook regelmatig met vrienden of familie buiten je werk om vergaderen om aan je sociale behoeften te voldoen.

Onafhankelijkheid

Bent u in staat om uw werk zelf te organiseren, beslissingen te nemen zonder uw collega’s of de baas te raadplegen en zelfstandig te handelen op het werk? Zo niet, dan heb je grote problemen als je thuis wilt werken. Hier staat u er helemaal alleen voor en als u om de tien minuten de baas belt om het hem opnieuw te vragen of om instructies te vragen, kunt u direct naar het kantoor gaan.

Niet iedereen houdt van dit zelfstandige werk, sommige medewerkers hebben meer leiderschap nodig om optimaal te kunnen presteren. U moet uw manier van werken kennen en in twijfel trekken voordat u zich van huis uit haast om te werken en er achter komt dat u het helemaal niet leuk vindt en dat u nauwelijks iets doet.

Werken vanuit huis – een voordeel dat steeds geavanceerder wordt

Talloze mensen werken elke dag in hun eigen kantoor, woonkamer of eetkamer. De thuiswerkplek is vooral bedoeld om tijdwinst en rust te bieden. Honden, kinderen en wasmachines verstoren echter vaak de idylle van het telewerken. Bovendien: Wat vindt de baas van het wassen van de was en het bakken van pizza’s tijdens kantooruren? Meer over de grijze zone in uw eigen vier muren.

Werken vanuit huis

Rondom de telewerkplaats rijzen veel vragen. Staat de inspanning voor de inrichting van een kantoor thuis tot in het kleinste detail? Of is het voldoende om een tijdelijk kantoor te hebben om al het werk te doen?

Een bedrijfslaptop en een bedrijfsmobiele telefoon zijn voldoende – zodat u thuis kunt beginnen met werken. Het wordt echter al snel duidelijk dat een printer nodig is en zonder WLAN zal ook de thuiswerkprofessional niet ver komen. Voor zeldzame telewerkers is deze standaarduitrusting zeker voldoende.

Als u echter van plan bent om meerdere keren per maand vanuit uw thuiskantoor te werken. Dan is de beter geoutilleerde thuiswerkversie waarschijnlijk noodzakelijk, maar we hebben het nog niet over een luxe versie. Als de bedrijfslaptop beschikbaar is, zijn er al standaardprogramma’s geïnstalleerd. Als de eigen PC of laptop wordt gebruikt, dan wordt thuiswerken al duurder. Afhankelijk van de vereisten worden programma’s zoals Microsoft Office, Adobe-programma’s, virusbeschermingsprogramma’s en nog veel meer noodzakelijk.

Meer gereedschap

Als de laptop eenmaal soepel loopt, kan het blijken dat de keukentafel niet de optimale hoogte heeft om langdurig te zitten en dat de keukenstoel fatale rugpijn veroorzaakt. Een bureau en een ergonomische draaistoel zijn nodig om ernstige schade te voorkomen.

Het 14 inch scherm veroorzaakt droge ogen en oogkrampen. De vingers doen pijn van het typen op het veel te kleine laptop toetsenbord. Verdere aankopen zijn noodzakelijk: Een of twee grotere schermen ontlasten de ogen. Hiervoor is een docking station nodig en een toetsenbord wordt aan de boodschappenlijst toegevoegd. Een muis is ook nodig. Voorgestelde PC-accessoires: Een kwalitatief geschikte printer, printerpapier en printercartridges mogen niet ontbreken op dezelfde lijst. Voeg gewoon de bureaulamp toe en niets staat een productieve werkplek in de weg.

Moet ik alleen in mijn kantoor aan huis zijn om redenen van vertrouwelijkheid?

Wat op de bedrijfswerkplek geldt, geldt ook op de werkplek binnen de eigen vier muren. Vertrouwelijkheid staat voorop, zeker als u met vertrouwelijke klantgegevens werkt. In het thuiskantoor moet ervoor worden gezorgd dat deze gegevens niet worden doorgegeven aan onbevoegde derden.

Verpak de documenten in pauzes of uiterlijk na afloop van de werkdag, voordat buren, vrienden of familie een paradijs van bedrijfsgegevens vinden. Vertrouwen is goed, controle is beter. Daarnaast tekent u meestal een geheimhoudingsovereenkomst met uw arbeidscontract, waarvan het niet nakomen kan leiden tot zware sancties.

Beschouw daarom de nauwkeurigheid in de omgang met vertrouwelijke gegevens als zelfbescherming. In het thuiskantoor kunt u de vertrouwelijkheid bewaren door er expliciet op toe te zien dat er geen gegevens blijven liggen en, indien nodig, de ramen te sluiten tijdens vertrouwelijke telefoongesprekken.

Welke regels zijn van toepassing op kinderen, huisdieren en huishoudelijk werk bij thuiswerken?

Thuis zijn er veel verleidingen om je normale dagelijkse leven te leiden. Wees eerlijk tegen jezelf. Televisies en dergelijke zouden je niet moeten verleiden. Werk van thuis uit moet net zo consciëntieus worden gedaan als op het kantoor van uw bedrijf.

Als u de wasmachine start tijdens uw lunchpauze of de hond uitlaten, is dit zeker geen probleem. Alleen tijdens het werk moet je geconcentreerd blijven. Het is het beste om uw werkdag te plannen en vaste pauzes te nemen.

Het is onwaarschijnlijk dat kleine kinderen en hun behoeften door vaste pauzes worden opgevangen. Toch kunnen kinderen al op zeer jonge leeftijd vertrouwd raken met het thuiskantoor. Door hen te voorzien van speel- en tekenmateriaal, of door zelf kantoorspelletjes te spelen, worden ze vertrouwd gemaakt met het feit dat hun ouders thuis werken.

De scheidslijn tussen carrière en familie wordt nog duidelijker als je alleen voor jezelf een werkruimte opzet.

Telewerken is een kwestie van vertrouwen, nietwaar?

In principe zijn er besturingssoftwareoplossingen die het voor supervisors gemakkelijk maken om activiteiten aan huis te controleren, maar als er zo’n slechte basis van vertrouwen is, kan het misschien beter zijn om van werkgever te veranderen zonder dat het nodig is. PANIK? Paniek is in principe niet gepast, wie observatiesoftware gebruikt, kan deze alleen gebruiken op apparaten waarvan hij eigenaar is en moet de betrokkenen informeren dat hun handelingen worden geregistreerd. Als u nu onveilig bent geworden, lees dan hier hoe u kunt zien of u in de gaten wordt gehouden.

De 5 beste argumenten voor het thuiskantoor – hoe u uw baas te overtuigen

Bel in alle rust: Open kantoren of zeer kleine kantoren waar meerdere collega’s samenwerken, kunnen een volume van enkele decibels bereiken. Het is niet zo gemakkelijk om belangrijke telefoongesprekken te voeren in deze sfeer. Een telefonische dag in het thuiskantoor zorgt voor stillere ruimtecondities.

Grijze kantoorruimte die zelfs Ficus Benjamin niet kan opfrissen en de drang om een goede tekst, een goed concept of een buitengewone presentatie af te leveren – een slechte combinatie en vooral een voedingsbodem voor slechte, oncreatieve ideeën.

Een dag in een mooie coworking-ruimte gaat niet door voor de kosten. Stel uw leidinggevende de optie Home Office voor, die goedkoper is voor het bedrijf. Normaal gesproken heerst er een goede sfeer en geven je eigen vier muren veel meer ruimte voor nieuwe ideeën.

Uw collega’s willen altijd iets van u. U zit 5 minuten op het werk, de telefoon gaat over, u verschijnt een Skype voor Business bericht of een waarschuwing uit het mailprogramma of uw favoriete collega staat zelf naast u met 10 nieuwe verzoeken. Geen enkel spreekwoord is moeilijk voor u en dus stapelen de orders zich op uw bureau op, uw eigen orders worden naar de achtergrond gedrongen. Thuis wordt minstens één van deze “verstorende factoren” geëlimineerd. Als u de onfortuinlijke situatie plausibel uitlegt aan de baas en een verwerkingsdag met hem coördineert, kunt u zeker een compromis vinden dat hij in dringende gevallen telefonisch contact met u opneemt, maar Skype en Outlook in de thuiswerkdag op dezelfde manier deactiveert.

Maak plaats:

Uw kantoor barst uit zijn voegen door de sterke groei en verschillende collega’s hebben migrerende werkplekken of zitten dan op een tijdelijke en volledig onergonomische werkplek. Bied uw baas aan om uw werkruimte dagelijks met andere mensen te delen. Als uw werkplek onbezet blijft in het bedrijf, heeft u nog steeds het argument op zak om elektriciteit en energie te besparen.

Je baas blijft sceptisch na argumenten 1-5 en gaat ervan uit dat je minder productief, onbereikbaar of te afgeleid bent in je thuiskantoor. Bied hem een testdag aan in het thuiskantoor zodat hij het zelf kan zien. Nog steeds niet overtuigd? Presenteer hem een To Do List en laat hem de volgende dag de resultaten zien, maar nu moet hij echt overtuigd worden.

Deel en inspireer anderen