Alle thuiswerk per provincie

Via onderstaande links kom je regelrecht bij een aantal thuiswerk aanbieders in je provincie terecht. Maar je kunt het ook eenvoudiger voor jezelf maken en een gratis Job Alert kunnen bij Adzuna.

Je vind de link HIER of aan de rechter zijde van deze pagina. Of je kijkt eerst bij Adzuna alle banen, daar kun je op je gemak je thuiswerk of ander baantje kiezen. Ook heb je bij Adzuna de mogelijkheid om per provincie te zoeken. veel succes:

Meer thuiswerk informatie

Steeds meer mensen zijn op zoek om thuis een extra salaris bij te verdienen. Het is met name door de crisis lastig geworden voor met name de minima om rond te komen met lage inkomsten en hoge prijzen.

We denken dat een extra salaris via een thuiswerk baan uitkomst kan bieden. En dat is niet zo lastig uit te leggen. Bijna alle taak wat je ook thuis kan doen valt onder de noemer thuiswerken.

In Nederland zijn er op dit moment bij benadering 250.000 thuiswerkers aktief bezig met het verdienen van een extra salaris. Want er komen immer meer mensen die een extra inkomen willen bijverdienen.

Thuiswerk in het verleden

We vinden sporen van het thuiswerken van honderden jaren geleden. Eeuwen geleden begonnen personen thuis al met diverse soorten van bezigheden.

Als er in vroegere tijden op het land niet voldoende te verdienen was, zochten de lieden andere bezigheden zoals vroeger de boeren.

Spinneweven kwam veel voor, en de boeren boden zich bij katoen en wol fabrieken aan. Zij boden zichzelf aan om tegen concurrerende prijzen de grondstof te vermaken tot kleden en lakens.

Pellen van garnalen

Mensen die in de buurt van de zee woonden leefden van het garnalen pellen. Dit was een moeilijke taak waarin veel werk werd aangeboden. De controles en regelgeving van de overheid aangaande hygiëne werd steeds strenger.

Dit maakte het voor de gezinnen steeds moeilijker om aan deze strenge vereisten te voldoen. Het thuis pellen van garnalen is daarom zo goed als verdwenen in Nederland.

Sigaren Rollen

Het thuis rollen van sigaren was een belangrijke bron van inkomsten geweest. Rond 1870 was dit een van de voornaamste vormen van thuiswerk. De fabricage van sigaren groeide zo sterk, dat er op een bepaald moment geen ruimte meer was om uit te breiden.

De fabriek in Kampen besteedde daarom de vervaardiging uit aan thuiswerkers. De thuiswerkers namen de gereedschappen en grondstoffen mee naar huis, en droegen zo een steentje bij aan de groeiende fabricage.

De thuiswerkers werden overigens niet zo goed behandeld door de fabrikanten. De fabrikanten hadden veel aan te merken op de kwaliteit van het thuiswerk.

Zigeuners

Zigeuners reisden eerder naar de steden waar loonarbeid werd aangeboden. Het was hun wijze van leven. Ze reisden naar katoen en wol molens, b.v. als er wat te verdienen was, en hielp dan de boeren met het oogsten.

Het vrijelijk plaatsen van woonwagens werd later aan banden gelegd. Er werden woonwagenkampen toegewezen, zodat de staat meer overzicht kreeg in hun gedrag en inkomen. Maar uiteindelijk verdween deze wijze van thuis bijverdienen.

Modern thuiswerken

Het thuis weven van tapijten en het rollen van sigaren heeft plaats gemaakt voor het thuiswerken van heden. Tegenwoordig zijn vooral met de komst van de computer, bijna alle vormen van thuiswerk vanuit de huiskamer te verrichten.

Het is zelfs zo, dat afgezien van het bedrijfsleven en de bouw, de fabriek en het vervoer, er minder loonarbeid overblijft dat niet kan worden gedaan vanuit huis. Zo kan nagenoeg alle werk wat op kantoor gedaan wordt ook thuis gedaan worden.

Tot de bekendere vormen van thuiswerk horen het testen van producten, het assembleren van onderdelen en het inpakken van folders en dergelijke.

Veel werk wordt rond kerst aangeboden en zijn daarom meestal seizoen gebonden. We zien tevens een opleving van het thuiswerken rond pasen en carnaval.

Voorbeelden van hedendaags thuiswerk

Hieronder staan een aantal zoektermen van thuiswerk welke je kunt gebruiken in Adzuna.

Montage en verpakken

 • folders inpakken
 • balpennen montage
 • koopwaar verpakken
 • monteren van speelgoed
 • levensmiddelen inpakken
 • kerststukjes maken
 • kerstpakketten inpakken

Uitproberen van producten

 • huishoudelijke producten beoordelen
 • medicijn tester
 • nieuwe voedselrecepten toetsen
 • als anonieme gast klantenservice van websites rapporteren en toetsen

Vertaal en Schrijfwerk

 • handgeschreven enveloppen adresseren
 • met behulp van de PC teksten vertalen
 • internetpagina teksten schrijven

Internet inkomen

 • e-mails klikken
 • invullen van enquêtes
 • opiniepeiling
 • posten van mailings
 • webcam

Telewerk

 • callcenter baan
 • online verkoop van producten

Toekomst van Thuiswerken

Thuiswerk neemt toe, en de toekomst ziet er aantrekkelijk uit. Werkgevers worden gedwongen door de crisis om kosten te besparen.

Iemand die thuis werkt heeft geen reiskosten en werkplek nodig, het is een behoorlijke kostenbesparing om thuiswerkers in te zetten. Ongeacht kostenbesparend werk is een thuiswerker ook flexibel.

Een Europeaan werkt nu ongeveer 1,5 uur of meer per dag thuis. Ten opzichte van een gewone baan heeft thuiswerken veel voordelen. Iemand die thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving werkt voelt zich normaal gesproken een stuk gelukkiger.

Men is dan veel productiever en kan zichzelf beter op zijn werk richten. Daarbij komt dat het roddelen op de werkvloer over collega’s nauwelijks meer voorkomt.

En thuiswerkers zijn daarnaast beter in staat om te gaan met pieken in de productie, en ‘s avonds een aantal uur door te werken. Een thuiswerker geniet hier de voorkeur vergeleken met iemand die op kantoor werkt.

Het File Probleem

Het inzetten van thuiswerkers zal tevens door de drukkere Nederlandse wegen ook toenemen. Een kantoormedewerker staat elk jaar langer in de file en kost poen en tijd.

Naast de onkosten van 1 miljard door de files, lopen de kosten aan het wegennet ook aanzienlijk op. Zoals u leest heeft het aantrekken van een thuiswerker enorme voordelen als het om files gaat.

De PC

Een computer met een internetaansluiting is iets wat men in bijna elk huishouding kan vinden. Iemand op kantoor laten werken is duurder en moeilijker dan een individu die thuis werkt.

Dit scheelt de fabrikant de investering van een internetverbinding en een werkplek, omdat de thuiswerker hier al over beschikt.

Het merendeel van de bevolking bezit reeds een computer en leert er immer beter mee om gaan. Dit pakt wederom gunstig uit voor de thuiswerker en de werkgever.

Thuiswerken Inpakken

Het populairste type thuiswerk is nog steeds inpakken. Daar je er in de meeste gevallen geen diploma’s voor nodig hebt, is dat ook niet zo vreemd.

En als je het werk samen met je familie en vrienden doet, kan het ook nog behoorlijk gezellig zijn om te doen.

Opslagplaats van producten

Een voordeel bij inpakwerk kan zijn als je ook in het bezit bent van een bergplaats. De opdrachtgever hoeft dan niet zo regelmatig te vervoeren om de producten af te leveren.

Je huidige woon situatie is ook van belang zodat je dan kunt kiezen uit de passende producten om in te pakken. Want als je op een flatgebouw woont is het niet zo handig om onder andere fietsen in te gaan pakken. Maar dat kun je eenvoudig helemaal zelf bepalen.

Inpakwerk: het aanbod

De belangstelling naar inpakwerk is enorm hoog, dit in tegenstelling tot het aanbod wat niet zo hoog is. Daarom zijn inpakwerk vacatures nagenoeg nooit beschikbaar. het is daarom van belang om niet te aarzelen en vlug te reageren wanneer er een dergelijke baan beschikbaar is.

Diploma niet vereist

De leukste kant van inpak banen. Om dit te doen heb je geen scholing of diploma nodig. Jong en oud, groot of klein, een ieder kan dit werk doen. Voor veel mensen is inpakwerk de meest aantrekkelijke wijze om thuiswerk te verrichten.

Bepaal je eigen werktijd

Je bepaald natuurlijk je eigen werktempo zolang het werk maar op tijd klaar is. Het maakt niet uit welk tijdstip je werkt, of het nou midden in de nacht is of ‘s morgens vroeg. Wanneer je kinderen hebt die overdag thuis zijn zou je dus in de avond kunnen arbeiden.

Montagewerk

Naast inpakwerk is montagewerk een van de meest populaire manieren van thuiswerk. Heb de de juiste vaardigheid en ben je handig? Ontvang elke week montage werk aanbiedingen, als je je nu inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Denk goed na of dit type van thuiswerk bij jou specifieke vaardigheden valt. Bekijk ook goed of het monteren van bepaalde producten fysiek te doen is in jouw situatie.

Wat ook belangrijk is om te hebben is een schuur of een andere ruimte waar je spullen zou kunnen opslaan. Er hoeft daardoor minder heen en weer gereden te worden om de thuiswerker te foerageren.

Werktuigen

Sommige hulpmiddelen die u nodig heeft, zal doorgaans worden verstrekt door de werkgever. Het moet dan wel gaan om een werktuig dat niet overal bij de reguliere bouwmarkt te koop is.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een pers om delen van een product in elkaar te persen. Dus het gaat om hulpmiddelen die de thuiswerker in de regel niet thuis zal hebben.

Je capaciteiten

Of je de capaciteiten voor dit soort werkzaamheden in huis hebt, moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. In de meeste gevallen zal het werk als het af is door de fabrikant geïnspecteerd worden op kwaliteit.

De check gebeurt veelal bij de thuiswerker thuis aan de hand van een vooraf toegestuurde eisenlijst. Eventuele onduidelijkheden zul je voordat je begint met je chef kunnen overleggen.

Testen van producten

Thuis producten testen is een zeer populaire manier om thuis wat extra inkomen te verdienen. Als u hier in geïnteresseerd bent kunt u contact met ons opnemen. Voor het keuren van producten, moet u wel weten of u daarvoor geschikt bent.

Het is bijvoorbeeld niet verstandig om medicijnen te testen wanneer u zelf medicijnen gebruikt. Alle bijzonderheden zullen uitgebreid aan de Revue passeren bij een eventueel intake gesprek.

Voordat u zich aanmeldt moet u zich goed realiseren welke vorm in de praktijk het beste bij u past. Dit kan een hoop tijd uitsparen voor u en de werkgever.

Bij het product uitproberen is leuk dat je veelal het geteste product mag houden na het testen. Het zijn vaak producten die na het gebruik nauwelijks meer kunnen worden gebruikt.

We zullen mochten wij die tegenkomen, ook de producten in ons assortiment opnemen die thuis niet uitgeprobeerd kunnen worden. U kunt dan persoonlijk besluiten wat je kiest.

PC thuiswerk

Daar steeds meer mensen een computer bezitten, groeit het aantal banen dat met een computer gedaan kan worden ook enorm. Werkgevers bieden steeds meer arbeid dat via een home computer gedaan kan worden.

Dus heb je de beschikking over een computer met een internet verbinding? Er komen namelijk steeds meer vacatures binnen handbereik als je zelf een PC hebt.

Hoogte van het salaris

Het arbeidsloon dat je met thuiswerken kunt verdienen is bij benadering € 6,50 per uur. Het kan zelfs oplopen tot € 30 per uur, en wordt doorgaans maandelijks uitbetaald.

Werkhouding thuiswerken

Als je veel tijd doorbrengt met het werken op een pc, is de houding van je lichaam uiterst belangrijk. Gebruik louter een stoel die het smalle deel van je rug goed ondersteunt.

En zet de stoel op de juiste hoogte zodat je het scherm recht voor je ziet. Je zult zeker naarmate je veel meer tijd besteed voor je home computer merken dat de lichaamshouding een belangrijk deel van je thuiswerk gaat worden.

Telefonisch thuiswerken

Vanuit huis werken met een telefoon is natuurlijk een heel leuke manier van thuiswerken. Daarom zal het geen verrassing zijn dat het werken via de telefoon onder de thuiswerkers immer populairder aan het worden is.

Denk je dat dit iets voor jou is, schrijf je dan in voor onze thuiswerk nieuwsbrief. Telefonisch thuiswerk wordt vaak in combinatie met een PC gedaan.

Op die manier kun je het resultaat en de info meteen online op de computer van je werkgever opslaan. Telefoonkosten worden natuurlijk door de werkgever vergoed.

Salaris

Je inkomsten zullen ergens tussen de € 6,50 en € 15 per uur liggen. Eventuele extra bonussen voor prestatie en overwerk vallen daar bijgevolg buiten.

Maar er zijn ook bedrijven die alleen maar belonen naar prestatie. We weten nu uit ondervinding dat dit soort bedrijven vaak het beste betalen. Omdat de kostenvergoeding naar resultaat vaak behoorlijk hoog is.

Wat is een thuiswerker

Verwar een thuiswerker niet met een persoon die af en toe thuis werkt plus een vaste betrekking heeft. Zij doen al het werk thuis en er wordt geen werk uitbesteed.

 

 

Deel en inspireer anderen