Hoe Praat Je Met Je Partner Over Geld

Hoe praat je met je partner over geld: Het Definitief Script.

Hier is het definitieve script over hoe je met je partner over geld moet praten – zonder te zeuren. Gebruik dit als je serieus wordt over geld, en elkaar. Hoe praat je met je partner over geld. Zonder te zeuren of ze te laten verdedigen.

Ik heb de exacte, woord-voor-woordelijke zinnen opgenomen, samen met de exacte informatie die je nodig hebt. Gebruik dit als je gaat trouwen, bij je partner gaat wonen of serieus over geld gaat praten.

Bonus

Let op de psychologische bonus strategieën die in dit script worden toegepast.

Weet je nog hoe pijnlijk die “Definieer de relatie” gesprekken op de universiteit waren?

Stel je nu voor dat je moet gaan zitten en over geld moet praten. Terwijl je wenste dat je het zweet van je voorhoofd kon gebruiken om jezelf te verdrinken. Tuurlijk, u en uw vriend of vriendin kunnen af en toe een praatje over geld gehad hebben.

Maar als je serieus wordt – of je nu recentelijk verloofd bent of samenwonend. Of gewoon op een punt waar je beslissingen elkaar echt beginnen te beïnvloeden. Het is belangrijk om wat tijd te besteden aan het praten over uw geld en uw financiële doelstellingen.

Praten over geld met je partner klinkt misschien pijnlijk, maar ik beloof je dat het niet ongemakkelijk hoeft te zijn. Hoe oubollig het ook klinkt, het kan je dichter bij elkaar brengen – als je weet wat je moet vragen en rustig blijven. En als je vriendin/vriendin geen idioot is met 300.000 Euro aan credit card schulden.

De specifieke tactiek is niet zo belangrijk als je houding. De sleutel is om te beginnen door advies te vragen. Ja, zelfs als je het niet nodig hebt!

Breng het naar boven

Breng het onderwerp licht naar boven. “Hé, ik heb de laatste tijd geprobeerd om over geld te leren. Wat vind je van beleggen versus sparen?”

Als je geen antwoord krijgt, probeer dit dan eens: “Oké, hé, ik heb nog een andere vraag. Wat vind je van mijn uitgaven? Is er iets wat je denkt dat ik moet veranderen?” Ik garandeer je dat ze daar een mening over hebben. En hoewel je jezelf opoffert, komt het gesprek tenminste op gang.

Vraag na een paar dagen opnieuw om hun financieel advies. Wat denk je zou ik mijn credit card of mijn studentenschuld moet afbetalen? Natuurlijk weet je het antwoord al.

Vertel ze dan een paar dagen later dat je nog wat meer onderzoek hebt gedaan. “Ik pakte een boek over persoonlijke financiën en het bevatte een aantal zeer interessante dingen”, kun je zeggen. “Wat vind je ervan om samen over ons geld te praten?”.

Pak het weer op

Als je gaat zitten om te praten, pak het dan opnieuw op met het vragen van de mening van je partner. Ik weet dat je contant geld gebruikt om alles te betalen.

Maar dit boek dat ik gelezen heb zegt dat we creditcards moeten gebruiken om ons krediet op te bouwen en onze uitgaven te volgen. Wat vindt je dan? Het doel van deze bijeenkomst zou moeten zijn om het erover eens te zijn dat geld belangrijk is voor jullie beiden. En dat je wilt samenwerken om elkaar te helpen met de financiën. Dat is het!

Als het goed gaat tijdens je eerste gesprek. Vraag of je vriend of vriendin bereid is om nog een keer te gaan zitten om je beide financiën samen door te nemen.

Denk eraan, het gaat er niet om dat je dingen die verkeerd worden gedaan bekritiseert of noteert. Het gaat erom manieren te vinden om elkaar te helpen zodat je samen kunt groeien. Sommige zinnen die je kunt gebruiken:.

“Je bent echt goed in [X] en ik wil dat je me helpt met mijn financiën”.

“We gaan ons leven samenvoegen en ik wil dat geld daar deel van uitmaakt”.

“Eén plus één is gelijk aan drie,” wat verklaart waarom jullie twee geld slim kunnen combineren om synergieën te creëren. Let op: alleen consultants kunnen deze lijn met een strak gezicht gebruiken.

De grote dag

Dit is de grote dag waarop u alle financiën blootlegt en samenwerkt. Maar onthoud, het is niet echt een dramatische stap, omdat u hier al wekenlang langzaam aan werkt.

Het duurt ongeveer vier of vijf uur om je voor te bereiden op deze vergadering. Jullie willen elk het volgende meenemen:

  • Een lijst van uw rekeningen en het bedrag op elke rekening.
  • Een lijst van schulden en wat de rentevoeten zijn in maandelijkse uitgaven.
  • Uw totale inkomsten.
  • Het geld dat je verschuldigd bent.
  • Een lijst met financiële doelstellingen op korte en lange termijn.

Wanneer u gaat zitten, leg dan het papier opzij en begin met te praten over doelen. Wat wilt u vanuit financieel oogpunt? Wat voor levensstijl verwacht u? Hoe zit het met vakanties in het komende jaar? Moet één van jullie je ouders ondersteunen?

Kijk dan naar je maandelijkse uitgaven. Dit wordt een gevoelig gesprek omdat niemand beoordeeld wil worden. Maar vergeet niet, houd een open geest. Laat eerst de jouwe zien. Vraag, “Wat denk je dat ik beter zou kunnen doen?” En dan is het de beurt aan je partner.

Praat over je houding

Breng wat tijd door met praten over je houding ten opzichte van geld. Hoe ga je om met geld? Besteed je meer dan je verdient? Waarom? Hoe hebben je ouders over geld gepraat? (Een van mijn vrienden heeft vreselijke vaardigheden op het gebied van geldbeheer, wat verwarrend is omdat ze zo gedisciplineerd en slim is.

Na jaren van haar te kennen, vertelde ze me op een dag dat haar vader twee keer het faillissement had uitgesproken. Wat me hielp de irrationele manier te begrijpen waarop ze haar vader op een irrationele manier benaderde.

Het belangrijkste doel van dit gesprek is het opzetten van een plan om uw geld te beheren. Inclusief uw creditcards, bankrekeningen, budget en beleggingsrekeningen. In principe wilt u dit met uw partner doornemen.

Korte en lange termijn spaardoelstellingen

Uw onmiddellijke doel moet zijn om een paar korte en lange termijn spaardoelstellingen op te stellen. Zoals een eindejaarsuitstapje en/of iets groters zoals het kopen van een auto. Of een aanbetaling op een huis. Het is waarschijnlijk beter om niet alles door te nemen voor een echt grote aankoop. Want het kan overweldigend worden.

Stel gewoon een paar besparingsdoelen op en zet voor ieder van u een automatische maandelijkse overschrijving op. Op langere termijn moeten u en uw vriendin/vriendin samenwerken om op dezelfde lijn te komen met uw geldhouding.

Wanneer u samen een doel stelt (We gaan genoeg besparen om een voorschot van 30.000 Euro op een huis te storten”). Jullie zullen beiden in staat zijn om je te verbinden om er naartoe te werken.

Merk op dat dit geen abstract advies is. Het is precies wat je moet doen om te voorkomen dat je de komende 30 jaar over geld moet zeuren.

Als je geïnteresseerd bent in meer woord-voor-woord scripts, wetende waar je je geld moet zetten. En specifieke aanbevelingen over de beste rekeningen, zodat uw geld voor u werkt, lees dan het boek.

Weet u uw werkelijke verdienpotentieel?

Ga aan de slag met de Verdienpotentieel quiz. Krijg een aangepast rapport op basis van uw unieke sterke punten. En ontdek hoe je extra geld kunt verdienen – in slechts een uur tijd.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie