Tips Om Uit Het Rood Te Komen en te Blijven

Hier volgen wat tips om uit het rood te komen en er voorlopig uit te blijven. Met rood staan ben je de beste klant van de bank. Elke tiende Nederlander sluit een maandelijkse rekening courant krediet af en verbrandt daarmee zijn geld.

Sommigen zitten al geruime tijd in deze spiraal van schulden. Voor anderen is het het begin van een permanente schuldensituatie.

Hoort u er ook bij of kent u iemand? Dan wil ik u met deze bijdrage een plan geven en enkele tips hoe u uit de rood staan spiraal kunt ontsnappen.

Wat houdt rood staan in?

In het begin moet je weten wat rood staan voor je betekent. Dit is meer dan een minpunt op uw rekeningafschrift. Simpel gezegd betekent het dat je niet goed met je geld kunt omgaan. Ik weet dat dat moeilijk klinkt. Het is echter de waarheid die je moet accepteren.

Er zijn weinig uitzonderingen waarbij een zeer ongunstige levensgebeurtenis ertoe heeft geleid dat de schuld zijn ontstaan. Tot deze gebeurtenissen behoren bijvoorbeeld ernstige langdurige ziekten of andere particuliere rampen. In de meeste gevallen is een negatief saldo een teken dat je er niet in slaagt om minder geld uit te geven.

Vraag je altijd af hoe mensen met soortgelijke omstandigheden als jij ermee om kunnen gaan. Want als zij het kunnen, dan kan jij het ook.

Maar hoe doe je dat?

Zo doe je dat, begin met de zes maanden controle. Neem uw rekeningafschriften in acht of log in op internetbankieren. Kies dan altijd de eerste van elke maand en noteer uw rekeningsaldo van de laatste zes maanden. Nadat je alle nummers hebt, zie je hoe het rekeningsaldo zich ontwikkelt. Er zijn slechts 2 mogelijkheden.

Het rekeningsaldo blijft gelijk of de minwaarde wordt kleiner

Wordt je minwaarde saldo van je rekening kleiner of blijft gelijk dan ben je op een goede weg. Het kan geen kwaad om door de volgende hoe kom ik uit het rood stappen te gaan. Zij zullen u helpen om nog sneller uit de rekening-courant kredieten te komen.

Het rekeningsaldo wordt kleiner en het minteken dus groter

Je loopt tegen een rekeningsaldo kleiner en het minteken groter ongeluk aan, als dit zo doorgaat…. Er is dringend behoefte aan actie. Zelfs 50 euro, die elke maand meer missen, zal de schuld in 10 jaar tijd met meer dan 10.000 euro doen toenemen.

Je doel is om zo snel mogelijk uit de min te komen. Elke dag eerder betekent minder rood staan rente.

Kijk voor een rood staan rente calculator op het internet en maak je in de eerste plaats bewust van de kosten die het resultaat zijn.

Nu wordt u zich bewust van hoeveel geld u “geeft” aan de bank, en u realiseert zich waarom de bank u zo leuk vindt. In dit voorbeeld zal in drie maanden tijd meer dan 50 euro worden opgehaald.

Dat klinkt niet veel, maar het betekent wel dat als je goed begroot bent tot nul (inkomsten = uitgaven). En uw schuld zal elke 3 maanden met 50 Euro toenemen. Zou je dat willen?

Hoe kom ik snel uit de schulden?

Je moet zo snel mogelijk uit uit het rood te komen. Het verkopen of veilen van nutteloze zaken kan de eerste maatregel zijn. Neem de tijd en ga door je appartement en bezittingen.

Neem alle dingen die je niet meer nodig hebt en leg ze op een stapel. Het maakt niet uit of het kleding, technologie of boeken zijn. Ook sieraden, die je al lang niet meer gedragen hebt. Gezinnen met kinderen hebben zoveel kinderspullen die al lang staan en niet meer gebruikt worden. Neem de volgende dag vrij en plaats alles op Marktplaats.

U zult verbaasd zijn hoeveel geld er in uw spullen zit die u niet nodig heeft. De kopers van uw spullen zijn blij dat ze het gevonden hebben. In ieder geval heeft u van de gelegenheid gebruik gemaakt om uw krediet te verminderen. Tegelijkertijd ruimt u uw appartement op.

Een rommelmarkt kan een ander goed alternatief zijn voor de vervelende veiling. Alles in de auto, naar de rommelmarkt en verkopen. Ik deed dit een paar jaar geleden en in één dag zamelde ik bijna 250 euro in. Alleen van dingen die er liggen en niet meer nodig zijn.

Met behulp van marktplaats kunt u zich ook van uw spullen ontdoen. Vooral boeken, cd’s, dvd’s en technologie kunnen snel worden verkocht.

Welke methode je kiest is aan jou. Zet je ongebruikte spullen om in geld. Geld dat je schuld kleiner moet maken.

Red jezelf uit de problemen?

Uw probleem uitgaven zijn de volgende in de rij. Krijg een overzicht door voor jezelf een huishoudboekje bij te houden. Of schroef in ieder geval je uitgaven voor zover het gaat naar beneden.

Doe zonder:

 • Uit eten en vieren.
 • Bioscoop en theater.
 • Merkproducten in de supermarkt.
 • Kleding kopen -> je hebt genoeg.
 • Nutteloze korte ritten met de auto (alternatieve fiets).
 • Geld geschenken voor verjaardagen.

Dat is een merkbare besparing, en ik begrijp het als je nu zegt dat je deze dingen niet wilt missen. Op dit moment kunt u nog steeds zelf bepalen wat u wilt missen. Als je later dieper in de schuldenspiraal terechtkomt, dan beslist de ander voor jou. En dat is veel onaangenamer. Zeg tegen jezelf: “Het is niet voor altijd”. Je doel is om uit de schulden te komen. Tot dan betekent het dat je jezelf bij elkaar moet houden.

Laten we verder gaan met de verzekering en de pensioencheck. Controleer of u maandelijkse bijdragen betaalt, die niet nodig zijn. Een levensverzekering of het pensioen zijn twee goede voorbeelden. Vaak kun je ze stoppen en uit het rood komen. Dat betekent (in de eerste plaats) geen premies meer te betalen.

Gebruik bespaarde geld voor uw schulden

En gebruik het bespaarde geld voor de vermindering van uw schulden. Controleer ook uw gsm-contract. Als u kunt besparen op het maandelijks geboekte datavolume of een goedkoper tarief is voldoende. Gebruik goede vergelijkingsportalen om elektriciteitskosten, autoverzekeringen en dergelijke te vergelijken en te wijzigen.

Ook diverse abonnementen zoals film flatrates (Netflix, Maxdome, ….). En muziek (Napster, Spotify, ….) kan worden geannuleerd omdat ze maandelijks terugkomen. Je kunt het zeker een paar maanden volhouden zonder, nietwaar?

Het leuke van een annulering is dat veel aanbieders je later terug willen krijgen met mooie aanbiedingen. Dit werkt ook geweldig voor mobiele telefooncontracten. Gewoon annuleren en wachten op een beter aanbod.

Kortom – Tips Om Uit Het Rood Te Komen

Sla kortom met deze tips om uit het rood te komen je slag waar je kunt. In meeste gevallen zijn deze tips al genoeg om binnen korte tijd een groter deel van uw schulden te verminderen.

Als je niet rood staat bij je bank hebt, dan kun je na deze tips ook niet in de min glijden. Klinkt logisch? Niet waar. Ga naar de bank en verminder of stop je rood staan. Voor veel mensen is het het eerste slechte ontwaken als de bank je rood stand verkort. Vraag uw bank om uw kredietlimiet in kleine stappen te verlagen (bv. 50 euro per maand). Op deze manier motiveert u zichzelf om uw schuld elke maand een beetje te verminderen.

Als uw situatie zeer moeilijk is, overweeg dan een terugbetaling van het krediet. Als het er ondanks het sparen op lijkt dat u vele maanden of jaren nodig heeft om uit de spiraal te komen. Zoek dan naar een krediet met betere voorwaarden om uw beschikking te vervangen. Uw bankadviseur kan u met uit het rood komen helpen. Wees niet verlegen om naar de bank te gaan en om hulp te vragen. U kunt ook zelf voor het krediet zorgen.

Hulp van kredietplatforms

Op dit moment zijn er veel kredietplatforms op het internet waar u snel en discreet hulp kunt krijgen. Ik kan u er een aantal aanbevelen op onze website. U kunt snel en gemakkelijk een lening krijgen. In de meeste gevallen hoeft u minder rente te betalen dan met uw rood stand en bespaart u onnodige boeterente. En bovenal is het BKR-neutraal en heeft het dus geen negatieve effecten op uw toekomstige kredietwaardigheid.

Stel dat je een rood stand van 3500€ hebt, dan sta je behoorlijk rood. Als je meer dan 5000 euro krediet opneemt, dan betaal je slechts vanaf 3,01% rente en maandelijks 90 euro. Dat is beheersbaar en je bent eindelijk uit de problemen. Hier kunt u de controle uitvoeren en de voorwaarden vergelijken.

Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden hoe kom ik uit het rood. Neem de tijd, informeer jezelf goed en vergelijk. Een goed uitgangspunt is ook een algemene kredietvergelijking. Hier raad ik de Smava vergelijking aan. Op dit moment is je vriend de lage rente fase. Je krijgt leningen tegen uitstekende voorwaarden. Soms betaal je minder terug dan je leent. Leen 1.000 Euro en betaal 900 Euro terug. Wow.

Ook anders zijn de aanbiedingen geweldig en voor grotere bedragen zijn er goede voorwaarden. Het is de moeite waard om te vergelijken, omdat de omstandigheden regelmatig veranderen.

Zo lanceerde Smava in 2018 haar eerste lening van 10.000 euro op de markt met een effectieve jaarlijkse rentevoet van min 0,4%. Wat betekent dit? De lener moet minder geld terugbetalen dan hij leent. Voor meer informatie, klik op de affiliate banner. Zelfs met grotere bedragen is dit geld beter dan roos staan. Rood staan ligt gemiddeld nog steeds rond de 10 procent.

Leen alleen zoveel als je echt nodig hebt

Als u besluit een lening af te sluiten om uw schuld te herschikken. Leen dan slechts zoveel als je nodig hebt om veilig van de negatieve saldo af te komen. Gelieve niet meer dingen te kopen of te reizen.

Een goede en efficiënte manier om weer in het zwart te komen is om extra geld te verdienen. Kijk bijvoorbeeld naar enquêtes invullen en zoek op Adzuna naar “parttime werk”.

Ook op deze pagina kunt u er enkele vinden. Van de schoonmaakassistentie, folderdistributeur of hulp op kerst- en weekmarkten is alles vertegenwoordigd. Natuurlijk maken deze werken je niet rijk, ze helpen je met de ontmanteling van de schuld.

Vraag je verhuurder

In sommige gevallen is het ook de moeite waard om de verhuurder van uw appartement te vragen. Of u met regelmatige hulp een huurkorting kunt krijgen. Dit omvat bijvoorbeeld.

 • Ruim het vuilnis op.
 • Veeg de weg.
 • Dump afvalbakken.
 • Grasstroken maaien.

Vragen kosten niets en extra inkomsten liggen bijna voor de deur.

Er is dus ook de mogelijkheid om enkele euro’s te verdienen door het invullen van enquêtes. Met een kleine dagelijkse tewerkstelling kan je in de maand tussen de 50 en 200 euro verdienen.

Voor deelname aan een enquête krijgt u een klein bedrag. En als u het minimumbedrag hebt gespaard, meestal tussen de 10 en 25 euro, wordt het geld aan u uitbetaald. U kunt zich het beste registreren bij verschillende onderzoeksplatformen.

Dit geeft u ook de mogelijkheid om regelmatiger deel te nemen, wat meer inkomsten betekent. Platformen voor het zijn bijvoorbeeld:

 • MySurvey (zeer groot platform met contant geld of bonussen).
 • Entscheider-Club (al meer dan 3 jaar actief).
 • Gewaardeerde meningen (tot 5 euro per enquête).
 • Het financiële overzicht (win tot 500 euro) .
 • Global Market Insite Survey.

Samenvatting

Samenvattend het hebben van schulden en een overmatige schuldenlast kan nogal vervelend zijn. Maar het is niet zo erg als het lijkt als je er zo snel mogelijk iets aan doet. Ook hier weer de checklist voor u:

 • Bekijk de bankafschriften van de laatste maanden om een beeld te krijgen van uw dispo-ontwikkeling.
 • om dingen die je niet langer nodig hebt om te zetten in geld.
 • besparen en afzien waar mogelijk.
 • uw onnodige verzekering op te schorten.
 • controleer en vermijd uw lopende kosten.
 • verdien iets bij.

Besparen van zelfs 50 euro per maand of verdien meer. Betekent al na een jaar 600€ minder rood stand en dus minder boeterente. In het algemeen kan ik je aanraden om jezelf goed te informeren of om geadviseerd te worden. De eerste stap kan ook hier eenvoudigweg zijn om op Google “schuldraadpleging en uw woonplaats” in te voeren.

Of Google eenvoudigweg:

 • hoe kom ik uit het rood
 • uit het rood komen
 • financiele tips om uit het rood te komen

Ik wens u veel succes.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie