Werkende Moeder Citaten

De werkende moeder citeert dat we van haar houden. Als werkende moeders weten we maar al te goed dat een beetje tijd voor onszelf vrij moeilijk kan zijn om aan te komen. Elke minuut van elke dag is voor iemand anders. Van die voedingen midden in de nacht tot die lunchbijeenkomsten midden in de dag.

Victoria Beckham (ja, Victoria Beckham) pakte het met de werkende moeder citaten toen ze zei. “Zoals zoveel werkende moeders over de hele wereld, voel ik de voortdurende strijd om de beste moeder te zijn die ik kan zijn. Terwijl ik het goede voorbeeld geef voor mijn kinderen door hard te werken”.

Voor ons reizende werkende mama’s voegde ze eraan toe: “Ik reis voor mijn werk wanneer het nodig is. En ik mis de kinderen de hele tijd als ik weg ben.”.

Stel een voorbeeld

We doen wat we moeten doen om onze kinderen en carrières te voeden. Want van ze houden betekent ook een voorbeeld stellen van hard werken en onze dromen najagen. Zodat ze op een dag geïnspireerd worden om hetzelfde te doen.

Maar dat laat ons niet achter met een hoop “mijn tijd”, toch? Uit een studie uit 2017 bleek zelfs dat werkende moeders slechts één uur en zeven minuten per dag voor zichzelf overhouden. En, zoals we allemaal weten, krijgen we vaak het grootste deel van die kostbare “ik-tijd”. Wanneer we ons het meest uitgeput voelen – nadat onze kinderen gaan slapen (als ze gaan slapen).

De rest van onze “mijn tijd” wordt per minuut vastgelegd – of het nu gaat om het afsluiten van onze kinderen uit de badkamer voor een snelle plas. Of een paar minuten langer onder de douche blijven. Soms voelt zelfs het woon-werkverkeer ‘s morgens aan als een verblijfplaats.

De strijd is echt! En soms kan het voelen alsof we alleen zijn in de uitdagingen. Dan kunnen een paar solide werkende moedercitaten je op de been houden. Woorden van wijsheid van iemand die er geweest is. Iemand die je kan helpen lachen door een slapeloze nacht, eindeloze luiers en spugen op je shirt. Want…. samen als moeder zijn we een stam.

“De uitdrukking ‘werkende moeder’ is overbodig. – Onbekend.

“Ik ben morgen nu al moe. -Onbekend.

“Iemand zei laatst tegen me: ‘Je ziet er vandaag zo mooi uit, wat heb je gedaan’ – ik zei haar dat het de eerste keer in weken was dat ik mijn make-up niet in de auto heb op gedaan. -Onbekend.

Beste moeder

Heb je ooit gemerkt hoe de beste moeder-citaten worden toegeschreven aan onbekende bronnen. Of aan een miljoen verschillende originele bronnen, afhankelijk van waar je kijkt.? Dat komt omdat mama’s het te druk en onbaatzuchtig zijn om zich om roem te bekommeren. En, laten we eerlijk zijn, het is echt moeilijk te onthouden wat je vijf minuten geleden zei. Laat staan de tijd hebben om het te citeren.

Auteur Jodi Picoult schreef ooit: “24/7. Als je je eenmaal hebt ingeschreven om moeder te worden, is dat de enige dienst die ze aanbieden.”. 24/7. Het laat niet veel tijd over voor iets anders.

“Een geweldige manier om je seksleven op te fleuren zou zijn om…. seks te hebben”. -Onbekend.

“Er is geen punt waarop je kunt zeggen: “Nou, ik ben nu succesvol. Ik kan net zo goed een dutje doen.”. -Onbekend.

Geen slaap

Zelfs met geen tijd en geen slaap krijgen werkende moeders de sh*t gedaan. Als werkende moeders hebben we nog nooit een “rietje gezien dat de rug van de kameel brak”. We zijn alleen maar een oneindige voorraad rietjes tegengekomen.

“Het opvoeden van kinderen en het runnen van een huis houdt me ook behoorlijk bezig. Ik heb ook een klein optreden aan de zijkant, een fulltime baan genaamd.”. -Onbekend.

“Ik weet hoe ik alles moet doen – ik ben een moeder. -Onbekend.

En, we krijgen de sh*t gedaan omdat we de superhelden van prioritering en efficiëntie zijn. We doen wat eerst belangrijk is, en we doen het goed. Altijd. Of we nu op het werk of thuis zijn. Want zoals Jessica Alba ooit zei: “De tijd die ik niet met mijn kinderen doorbreng, moet de moeite waard zijn”.

We weten dat elke seconde die we weg van hen doorbrengen, moet tellen.

“Er zijn drie manieren om iets gedaan te krijgen: doe het zelf, huur iemand in om het te doen, of vraag je kinderen om het niet te doen. -Onbekend.

Goede en slechte dagen

Natuurlijk zijn er goede en slechte dagen. Dagen waarop we willen stoppen met werken en dagen waarop we verlangen naar een leven voor onze kinderen. Andere dagen, kunnen we niet wachten om naar kantoor te gaan en dagen dat we niet kunnen wachten om naar huis te gaan om onze kinderen te zien.

“Het verhaal van het leven van een moeder: Gevangen tussen een schreeuw en een knuffel”. -Onbekend.

Maar aan het eind van elke dag is het de moeite waard. Want, laten we eerlijk zijn, onze kinderen zijn de meest verbazingwekkende mensen die we ooit hebben ontmoet. We houden van ze, zelfs als ze ons gek maken.

Ik zeg altijd: “Als je niet tegen je kinderen schreeuwt, breng je niet genoeg tijd met hen door”. -Reese Witherspoon.

“Dans alsof alleen je kind kijkt, kook alsof niemand zal schreeuwen dat ze het haten, en niest alsof je niet in je broek plast.” -Onbekend.

“Als je van mensen houdt die altijd van stomme sh*t houden, word dan een ouder.” -Onbekend.

De waarheid kennen we

Goede of slechte dagen, in ons hart kennen we allemaal de waarheid…. dat moederschap de belangrijkste baan ter wereld is – punt. Het is onze taak om van kleine baby’s en wilde kinderen slimme, zorgzame en sterke mensen te maken.

“Er was nooit een groot man die geen geweldige moeder had.” -Onbekend.

“Achter elk groot kind zit een moeder die er vrij zeker van is dat ze het allemaal verpest. -Onbekend.

Dus de volgende keer dat je het spuug van je shirt veegt, of de poep van je handen wast. Of sluit je ogen voor wat waarschijnlijk een slapeloze nacht zal worden, onthoud dit dan maar:.

“Zelfs op de dagen dat je het gevoel hebt dat je faalt, kijk dan eens rond. Ik beloof dat je kinderen nog steeds denken dat je de beste moeder in het hele universum bent.” -Onbekend.

Je bent de beste mama van de hele wereld.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie