Werkende Moeder Verhalen

50 Werkende moeder citaten voor aanmoediging en inspiratie.

Werkende moeders hebben soms ondersteuning nodig. We zijn niet bovenmenselijk; alhoewel we graag geloven dat we dat wel zijn. Maar soms zie ik Super Woman wel eens in mijn ooghoek. Oké, misschien is dat wel mijn kind dat voorbijzoomt met wc-papier. Maar toch kan je alleen maar hopen dat ik bovenmenselijke dingen doe terwijl ik er sexy uitzie.

Meer.

Maar vaak heb ik wat inspiratie nodig om de klus te klaren. Ik kijk om me heen en denk, hmmm, heb ik niet gewoon opgeruimd. Of niet zo rustig uitleggen aan mijn zoon voor de miljoenste keer dat voeten niet om te schoppen maar om te lopen zijn.

Het vinden van de balans tussen werk en privéleven is een uitdaging. Maar wat helpt zijn deze citaten van werkende moeders voor aanmoediging en inspiratie. Sommigen van hen zullen je aan het lachen maken, anderen zullen je aan het huilen brengen. En anderen geven je de standvastigheid om door te gaan; één supermoederprestatie per keer.

 1. Onthoud dat de ene dag anders is dan de andere.
 2. Mijn kinderen hebben hun vader net zo hard nodig als hun moeder.
 3. Ik ben schrijver EN moeder.
 4. Ja, ik veeg poep op, maar ik verdien het om betaald te worden.
 5. Het enige wat ik als moeder echt goed doe is dat ik van mijn kinderen hou. Al het andere is gewoon extra.
 6. Ja, dat is mijn kind dat de stoel likt met de niet op elkaar afgestemde sokken.
 7. Jij. Begrepen. Dit.
 8. Als mijn baas me een speciale behandeling had gegeven voor het krijgen van kinderen, zou ik nu in het kuuroord zijn.
 9. Na kind nummer twee, met slechts één kind rondhangen, voelde als een vakantie.
 10. Werkende moeder citaat: Werkende moeders hebben ook dutjes nodig.
 11. Niet alle werkende moeders hoeven te werken, sommige willen gewoon werken.
 12. Ik had geen idee dat het zo vermoeiend zou zijn om bij mijn kinderen te zijn en dat het werk als een vakantie zou voelen.
 13. Sommige dagen ben ik bang dat het de hele dag weg zijn van mijn kinderen hen gelukkiger zal maken.
 14. Tijdens mijn 45 minuten durende woon-werkverkeer luisteren we naar het I am a pizza song on repeat en toch, dat overstemt het huilen niet.
 15. Iedereen blijft me maar zeggen dat het makkelijker wordt. Zoals wanneer ze naar de universiteit gaan.
 16. Zoveel als ik niet kan wachten tot ze me niet meer nodig hebben. Ik vind het stiekem heerlijk om hun warme natte gezichten te voelen die tegen de achterkant van mijn benen drukken. Als ik probeer om alleen naar het toilet te gaan.
 17. Werkende moeders weten hoe het voelt om “een primeur” te hebben zonder hen. Het is hartverscheurend om je kind voor het eerst te missen of te zeggen dat ik van je hou. Andere keren, zoals de eerste epische luieruitbarsting of de twintig minuten durende driftbui over een speeltje. Het is een opluchting om het niet te hebben meegemaakt. Gewoon zeggen.
 18. Werkende moeders zijn jaloers op SAHM’s tot er een lang weekend is.
 19. SAHM’s zijn jaloers op werkende moeders totdat ze zien hoe hun kinderen gekleed zijn voor het recital.
 20. Het beste deel over het oppikken van mijn kinderen van school is hoe mijn dochter naar me toe loopt. En zegt hiyeeeeeeeeee voordat ze tegen mijn benen slaat voor een gigantische knuffel.
 21. De eerste keer dat ik mijn zoon bij de kinderopvang afzette, huilde ik twintig minuten lang op de parkeerplaats. Terug aan het werk gaan was de eerste harde keuze van mijn ouderschap. Gelukkig ben ik er overheen.
 22. Werkende moeders geloven dat pizza een groente is.
 23. Na het werk met de kinderen verbinden betekent een glas wijn in één hand terwijl je tien keer voor het slapen gaan hetzelfde boek leest.
 24. De eerste keer dat ik tegen mijn zoon loog, vertelde ik hem dat mijn wijn koffie was. Nu maakt hij de hele tijd koffie in zijn speelkeuken en in de badkuip. Op een dag in de winkel vertelde hij de verkoopster dat mama haar koffie nodig had en wees op de wijn in de doos. De verkoopster, een dertigerin glimlachte en merkte op, doen we allemaal toch?
 25. Playdates voor werkende moeders bestaan uit het schoonmaken van de keuken tijdens het vouwen van de was tijdens het sms’en.
 26. Werkende moeder citeert: Het enige wat ik als moeder goed onder de knie heb gekregen is dat ik echt helemaal niets weet.
 27. Ik voel me zo schuldig dat ik me zo schuldig voel dat ik bij mijn dochter weg ben dat ik elke avond bij haar ga liggen tot ze in slaap valt. Ik heb haar hand dichtgeknepen en wil haar niet loslaten. Ooit.
 28. Er zijn dagen dat ik zo moe ben dat ik niet kan slapen.
 29. De meeste ouders leren al vroeg dat het krijgen van kinderen de fout kan zijn geweest die ze nooit kunnen veranderen.
 30. Als werkende moeder heb je geen vijf dagen per week te maken met middagdutjes.
 31. Als je goede kinderopvang of school hebt, krijg je zeker je geld. De potty training is een beetje makkelijker.
 32. Op een gegeven moment zullen je kinderen profiteren van het feit dat je je schuldig voelt omdat je weg bent. En ze zullen voortdurend om chocolade vragen, wetende dat je ze die zal geven.
 33. Je kinderen gaan liever naar school dan dat ze de hele dag bij je in huis zijn. Als dat gebeurt, zal je huilen en dan zal je je blij zijn.
 34. Toen mijn dochter haar lerares vertelde dat mijn moeder de hele dag schreeuwt voor de kost. Het dwong me om echt naar mezelf te kijken.
 35. Mijn kinderen denken dat ik alleen voor hen leef. En weet je, ze hebben gelijk.
 36. Ik zei tegen mijn kinderopvang om me niet te vertellen of mijn dochter voor het eerst zonder mij heeft gelopen. Het bericht werd niet doorgegeven aan haar assistente. En op een dag kwam ik haar ophalen en het jonge meisje vertelde me dat ze gelopen had. Ik was verpletterd. Maar toen realiseerde ik me dat ik de enige ben waar ze naartoe rent.
 37. Alleenstaande werkende moeders hebben het moeilijk. Maar wat ze niet hoeven te doen is elke dag mede-opvoeden. Ze kunnen hun kinderen een week lang mac n kaas geven en niemand weet het.
 38. Het enige zeker ding dat ik als ouder weet is dat de opvang om 7:30 opent.
 39. Mijn favoriete oude film is zestien kaarsen. Ik hou van de scène met de vader en de zoon als ze wachten tot zijn dochter/zus uit de badkamer komt. Waarom duurt het zo lang, vroeg de vader. Ze werd ongesteld, zei de zoon. Waar heb je dat van geleerd? Op school. Hmmm, ik krijg waar voor mijn geld, knikte de vader. Dit is hoe ik me voel over de kinderopvang.
 40. Als ik toevallig een vrije dag heb en mijn kinderen naar school gaan, neem ik graag de tijd om ze naar de deur van de school te lopen. In plaats van ze met mijn laars naar buiten te duwen en te krijsen vanuit de bocht om aan het werk te gaan.
 41. Soms moet je in de drop-off lijn van de school voorkruipen. Vergeet niet om de toeters en bellen en middelvingers te negeren.
 42. Ik moet onthouden dat het non-stop huilen in de auto op weg naar huis van school betekent dat ze me echt gemist hebben. Ze hebben gewoon een grappige manier om het te laten zien.
 43. Ik wil echt zeggen dat het hebben van een huisdier niet hetzelfde is als het krijgen van een kind. Dus als mijn collega me vertelt over hoe ze haar hond probeert op te voeden, vertelt Sam me dat ze haar hond probeert op te voeden om goede manieren te hebben. En vergelijkt het om mijn peuter te laten stoppen met het gooien van voedsel. Ik realiseer me dat als je geen kinderen hebt, je nooit echt zult begrijpen wat het betekent om een ouder te zijn.
 44. Werkende moeder citeert: Er zijn dagen dat ik er spijt van heb dat ik moeder ben geworden. Ik weet zeker dat ik faal. Ik weet zeker dat mijn kinderen psychopaten zullen blijken te zijn. Dan controleer ik ze ‘s nachts voor het slapen gaan en dit gaat allemaal weg. Er gaat niets boven de roze wangen van een slapend kind. Niets.
 45. Mijn man vindt het heerlijk om de kinderen ‘s morgens wakker te maken. Sommige dagen, zelfs als we achter op schema liggen, luister ik bij de deur terwijl hij onze dochter fluistert: “Ik hou van je, meisje. Hou je van me?”.
 46. Ik ben er zeker van dat een leeg nest me verdrietig zal maken. Maar op dit moment met twee kinderen in luiers, een fulltime baan, en een kat die onder de douche poept. Een leeg nest voor één nacht is precies wat ik nodig heb.
 47. Werkende moeders zijn net als elke andere moeder, behalve dat ze tussen 9 en 5 uur alleen naar het toilet kunnen gaan.
 48. Het moeilijkste aan het moeder zijn is dat ik me altijd zorgen maak. Het mooiste aan het werkmoeder zijn is dat ik 40 uur per week, soms vergeet ik dat te doen.
 49. Zoals alle moeders overal, is er niets beter dan je kind te horen zeggen dat ik voor het eerst van je hou. Voor een enkel moment weet je dat het de moeite waard is.
 50. Dus, in plaats van mijn kinderen een beetje vroeg op te halen van school. Ging ik naar de sportschool, haalde een latte, en at een koekje zonder dat ik het hoefde te delen. Daarna heb ik ze opgehaald. Mijn zoon zag de kruimels, maar ik vertelde hem dat de kat ze had achtergelaten. Hij is twee jaar oud, en ik ben er vrij zeker van dat hij me niet geloofde.

Ik hoop dat je genoten hebt van deze 50 werkende moedercitaten voor aanmoediging en inspiratie. Alle moeders, of je nu wel of niet werkt, thuisblijft of een combinatie van beide doet, zijn superhelden.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie