Bedrijfswagen Leasen ZZP

In dit artikel gaan we in op de vraag bedrijfswagen leasen zzp of kopen. We maken elke dag keuzes op basis van onze persoonlijke voorkeur: koffie versus thee, boksers versus slip, enz.

Sommige financiële keuzes zijn echter niet zo duidelijk. We kunnen immers niet alleen op basis van onze voorkeur beslissen over de uitgaven. Als we dat wel zouden doen, zouden we allemaal nog even in luxe kunnen leven voordat we in een faillissement belanden.

Een voor de hand liggend, vaak verkeerd begrepen voorbeeld is het kopen versus leasen van een auto. De beslissing om een bedrijfswagen te kopen of te leasen lijkt een voorkeursbehandeling te zijn. Rijdt u liever altijd met een nieuwe bedrijfsauto zzp tegen een relatief lage maandelijkse betaling. Of financier je een auto die je op een dag volledig in je bezit hebt?

Bedrijfswagen Leasen ZZP

Natuurlijk moeten we u eraan herinneren dat de beste manier om een auto te kopen is om deze contant te betalen. Dit om te voorkomen dat u zowel rente als afschrijvingen moet betalen.

Dat gezegd hebbende, zijn veel mensen niet in staat om contant te betalen voor hun auto. En autoleningen zijn de enige manier waarop ze zich dat kunnen veroorloven. Leases daarentegen stellen u in staat om voor een vaste periode in een auto te rijden. Terwijl u maandelijks betaalt tot het einde van de leaseperiode.

Waarom zijn lease-overeenkomsten zo verleidelijk?

Waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van bedrijfsauto leasen is een lagere maandelijkse betaling. Als u van plan bent om de auto slechts een paar jaar te houden. Dan kunt u met leasing kleinere betalingen doen en hoeft u zich geen zorgen te maken over de inruilwaarde”.

Dat laatste is belangrijk omdat nieuwe auto’s afschrijven op het moment dat u ze van het terrein af rijdt. En terwijl een bestelbus leasen-overeenkomst het mogelijk maakt om elke paar jaar een nieuwe auto te krijgen.

Wie een nieuwe auto koopt, zal deze waarschijnlijk veel langer aanhouden. De waarde ervan daalt elk jaar tot het tijd is voor een inruil.

De initiële aankoopkosten zijn hoger dan bij leasing; dit is inclusief een aanbetaling. Evenals een hogere maandelijkse betaling.

Voor iemand met een budget is het gemakkelijk te begrijpen waarom bijv. een bedrijfsbus leasen zo verleidelijk is. U krijgt een gloednieuwe auto en een maandelijkse betaling die lager is dan een autolening.

Leaseovereenkomsten sancties – Bedrijfswagen leasen zzp

Zo hebben bedrijfswagen leasen zzp lease-overeenkomsten limieten voor het aantal gereden kilometers, waarbij u wordt gestraft als u over dat vaste limiet rijdt. Deze sancties kunnen variëren van vijf tot 20 cent per kilometer.

Het is dus belangrijk om van tevoren te bepalen hoe je de bedrijfsauto gaat gebruiken. Voor het rijden op korte of lange afstand, en wat die kilometerlimieten zijn. Met een limiet van 40.000 km kunt u meer ruimte om te bewegen dan 30.000 kilometer, maar u betaalt extra vooraf.

Bovendien laat een bestelauto leasen normale slijtage aan de auto toe. Maar als de dealer van mening is dat de auto boven de normale slijtage aan het einde van de leaseperiode uitstijgt boven de normale slijtage.

Dan kunnen ze u extra kosten in rekening brengen. Je kunt je een beter idee krijgen van wat “normale slijtage” betekent door de autodealer te vragen en de leasetermijnen te bestuderen.

Is kopen een betere keus?

Als de dealer 0 procent financiering biedt en je van plan bent om lang met de auto te gaan rijden. Dan is kopen vaak een betere keus. Vaak zullen kredietbedrijven een gunstig tarief hebben. En als je een goede bankrelatie hebt, dan moet je absoluut bij hen informeren naar hun tarief.

Auto termijn betalingen zullen uiteindelijk eindigen, terwijl leasebetalingen niet eerder zullen plaatsvinden dan dat u de auto inlevert. “Met de aankoop heb je uiteindelijk de auto afbetaald en heb je niet langer de kosten van de maandelijkse betaling.

Hoe dan ook, wanneer u een gebruikte bedrijfsauto gaat leasen, betaalt u voor een bepaalde periode. En dan heb je aan het einde van de looptijd niets meer voor je geld. U bezit dan niets.

Maar als je een auto koopt, heb je aan het einde van de looptijd een auto. Je kunt die auto voor onbepaalde tijd houden of verkopen voor de waarde van die auto.”.

Een bedrijfswagen leasen zzp voorbeeld

Kopen versus bestelwagen leasen voor zes jaar.

Sommige mensen moeten de cijfers zien, dus we hebben lang en hard gezocht naar een leasecontract dat het kopen van een bedrijfswagen lijkt te verslaan.

We hebben een promotie gevonden voor een Peugeot 108. De All-in leasetermijnen zijn slechts €227,- per maand voor 12.000 kilometer per jaar.

Hoewel een van de nadelen van het kopen van een bedrijfswagen is de noodzaak van meer regelmatig onderhoud als het ouder wordt. De besparingen over het leasen van een bedrijfsauto zouden veel geld moeten opleveren dat overblijft.

Is leasing ooit een slimme optie?

Hier is de lelijke waarheid: Voor de meeste mensen, is het lease bedrijfsauto financieel nooit een slimme optie. Een auto kopen is bijna altijd beter dan een lease bedrijfswagen.

Maar we vergeten iets: nadat de lening is afbetaald, bent u de eigenaar van uw auto. Hoewel een van de nadelen van het kopen van een auto is de noodzaak van meer regelmatig onderhoud als het ouder wordt. Bij het leasen van een auto zou er veel geld moeten overblijven.

Er zijn enkele uitzonderingen voor ondernemers of anderen die bepaalde voertuigkosten kunnen aftrekken. Voor alle anderen moet het leasen van een auto als een luxe worden beschouwd.

Ga een tweedehands bus leasen als u er van houdt om de drie jaar een nieuwe auto te besturen en de kosten zijn de moeite waard. Zolang u zich ervan bewust bent, is het prima om een bewuste keuze te maken om meer uit te geven voor uw auto’s dan nodig is.

Waarom is kopen vaak beter? – Samenvatting

Afgezien van het voordeel dat kopen vaak beter is, zelfs als het een afgeschreven auto is. Samengevat, er zijn andere monetaire variabelen om rekening mee te houden. De jaarlijkse verzekeringskosten voor een leaseauto zijn meestal hoger dan voor een gekochte auto.

Ook moet de bestuurder van een leaseauto belasting op de auto betalen. In sommige gemeenten is er geen belasting verschuldigd op een auto die u koopt. Deze belasting is vaak alleen opgenomen in de kleine lettertjes van een leasecontract.

Welke optie u ook kiest, u kunt altijd nog rondkijken. Vooral bij een aankoop kan de exacte prijs van het voertuig sterk variëren binnen uw regio van het land.

Ook de voorwaarden van een huurcontract of de voorwaarden van het briefje kunnen sterk verschillen. Doe wat onderzoek om een verwachte prijs vast te stellen en loop dan naar een dealer die is uitgerust met de informatie.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie