Freelance Tekstschrijver Vacatures en Thuiswerk Jobs

Hoe wordt je een freelance tekstschrijver in 2019 (als beginner). Het is 2019 en je wilt freelance schrijver worden. Wat zijn de dingen die je moet weten?

Ik ben meer dan 4 jaar geleden voor het eerst als freelancer aan de slag gegaan. In die tijd is er veel veranderd in de manier waarop je freelance schrijfwerk voor beginners vindt.

Maar, maak je geen zorgen! Ik ben op de hoogte van wat er gaande is in de freelance schrijfwereld. Ik ben nog steeds een freelance schrijver en ik heb geleerd om me aan te passen aan deze nieuwe strategieën of nieuwe manieren om klanten te vinden.

Freelance Tekstschrijver Vacature

Voordat we in de nitty-gritty-gritty van deze post te krijgen. Laten we eens kijken naar de voorwaarden die je nodig hebt om freelance schrijver te worden. Hoe geloofwaardig te zijn als schrijver en wat de populaire freelance schrijfwerkzaamheden zijn in 2019.

Daarna zal ik je enkele gedetailleerde methodes geven om je eerste freelance schrijfwerk te vinden. Ook als je geen ervaring hebt.

Wat heb je nodig om een freelance tekstschrijver te worden?

Het mooie om freelance tekstschrijver te worden is dat je geen ervaring nodig hebt!

Ik was in staat om te beginnen als een nieuwe moeder van een tweeling en zonder ervaring met bloggen. En ik was in staat om mijn eerste winstgevende optreden in slechts een paar maanden tijd te realiseren.

Maar, dit betekent niet dat je met niets kunt beginnen! Hier zijn enkele materialen en persoonlijkheidskenmerken die je nodig hebt om freelance schrijver te worden.

Laptop – je kunt je met elke laptop redden. Mijn huis is een Mac-gebruikershuis, en dat zijn de laptops waarmee ik het meeste schrijf. Vergeet niet om op de juiste manier te typen, zodat je na verloop van tijd geen handproblemen meer krijgt.

Goed zitten – investeren in een goede computerstoel. Baseer je hele freelance schrijfwerk niet op de bank! Grote no-nee! (of zelfs het aanrecht).

Paypal-account – als u al een Paypal-account hebt, krijgt u een zakelijke account wanneer u klanten krijgt.

E-mail adres – de meeste van uw onderhandelingen zullen worden gemaakt via e-mail of…….

Skype-adres – sommige klanten willen face-to-face met u praten en Skype is een tool die de meeste mensen kennen.

Naast de tools die u nodig hebt, zijn hier enkele persoonlijkheidskenmerken die u nodig hebt om te slagen als freelance schrijver.

Motivatie en verlangen freelance tekstschrijver gezocht

Ik krijg veel e-mails van mensen die willen beginnen, maar het is moeilijk om zichzelf te motiveren. Freelance freelance tekstschrijver gezocht is een solo-baan. Je moet JOUWZELF motiveren om het werk te doen en te pitchen. Je moet ook het verlangen hebben om je leven te willen veranderen, want freelance schrijven betekent dat je uiteindelijk geld van thuis uit kunt verdienen.

Jezelf daarbuiten zetten – Voor veel nieuwelingen is de gedachte om jezelf daarbuiten te zetten een reden om de heuvels in te vluchten! Maar het is 2019 en je kunt je niet verstoppen achter een cartoon-avatar of zonder sociale media-profielen.

Hoe laat je zien dat je een freelance tekstschrijver bent

Er zijn belangrijke manieren om te laten zien dat je een echte freelance tekstschrijver bent als je nog nooit in je leven als freelancer hebt geschreven!

1. 1. Start een blog

Dit is de eenvoudigste manier om je schrijven online te krijgen en een die je kan helpen bij het vinden van freelance schrijfwerk voor beginners.

Bekijk mijn bericht over hoe je een blog voor je service based business kunt starten. En zorg ervoor dat je de video tutorial bekijkt! Zelfs de niet-tech persoon kan dit doen (geloof me, ik heb het gedaan, en ik ben zoooo niet techy).

Een blog starten hoeft ook niet veel geld te kosten. Met mijn speciale link, kunt u aan de slag voor minder dan 100 dollar. Als je erover nadenkt, toen je ouders een bedrijf wilden starten. Ze moesten veel geld uitgeven om visitekaartjes en een advertentie in de lokale krant te krijgen.

In 2019 start je een blog, zet jezelf op de markt en kan je als freelance schrijver geld gaan verdienen!

2. 2. Start een gast post

Gastenpost starten is wanneer uw inhoud op de website van iemand anders staat. U kunt betaald worden voor een gastenpost of een gratis plek voor een gastenpost krijgen.

Toen ik begon met het plaatsen van een gastpost om mijn freelance schrijfportfolio op te bouwen. Ik vertrouwde op gratis gastspots met hoge autoriteit zoals Psych Central bijvoorbeeld.

Om plaatsen te vinden om gasten te posten, kunt u een snelle Google-zoekopdracht uitvoeren op uw niche en “write for us.”. Dan krijg je bijvoorbeeld het resultaat voor de blogs van de huisdierengasten.

Zo eenvoudig is het.

Klik op een link en lees de vereisten. Sommige blogs willen het hele ontwerp, andere willen verschillende onderwerpen.

3. 3. Registreer je voor een Contently Portfolio.

Contently is een content marketing blog, maar heeft ook een platform om uw portfolio te presenteren.

Wanneer u zich registreert, vult u uw gegevens in. Ze vragen waar je gepubliceerd bent, maar dat kun je overslaan. En upload je gastpost of sample (waar ik zo meteen op in zal gaan).

Als je een voorbeeld hebt, zal Contently de titel (meestal) en informatie vullen. Maar zal niet vragen om een afbeelding. Het is aan jou om de afbeelding te pakken en te uploaden naar Contently.

Als je een Mac-gebruiker bent, kun je Skitch krijgen en eenvoudig screenshots maken.

Gratis cursus over betaald krijgen om online te schrijven.

4. 4. Start een freelance tekstschrijver Facebook-pagina.

Nu ben ik de eerste om te zeggen dat een Facebook-pagina starten geen freelance schrijfwerkzaamheden voor freelancers creëert. Maar dat komt omdat mijn doelpubliek jij bent – toekomstige freelance schrijvers.

Mijn pagina is niet voor het promoten van mijn freelance schrijfdiensten.

Maar je kunt daarvoor wel een Facebook-pagina maken. Veel solopreneurs hebben een Facebook-pagina om hun freelance service te promoten.

Wanneer u uw Facebook-pagina helemaal klaar heeft staan. Dan moet u beginnen met het volgen van blogs en merken waarvoor u uiteindelijk wilt schrijven.

Om volgers te winnen, moet u zowel waardevolle inhoud als persoonlijke inhoud delen. Enkele voorbeelden kunnen zijn:.

 • Uw laatste blogbericht
 • Je laatste gastpost
 • Uw laatste klantstuk
 • Een video die uw ideale klant kan helpen
 • Een artikel dat uw ideale klant kan helpen
 • Een update over uw freelance schrijfwerkzaamheden

Een Facebook live over een onderwerp in je freelance schrijven leuk (Voorbeeld: als je een voedsel schrijver. U kunt een Facebook Live doen op uw laatste blogbericht over voedselveiligheidsmaatregelen. En gebruik het als een video – terwijl je kookt!).

5. 5. Maak een voorbeeld.

Er zijn een aantal eenvoudige en obscure manieren waarop je voorbeelden kunt maken. De gemakkelijkste is om een blogbericht op te stellen.

Ik leerde al snel de beste manieren om een blogbericht te maken voor mijn portfolio. Maar voor velen van ons, hebben we een persoonlijke blog en vervolgens uw freelance schrijvende blog.

Voor mij is Twins Mammie mijn persoonlijke blog, en Elna Cain is mijn freelance blog. Terwijl de onderwerpen op deze blog voor freelance schrijvers zijn, heb ik alleen al van deze blog een baan gekregen.

Het ding om te onthouden echter, het creëren van een voorbeeld is anders dan het creëren van een blog post voor uw persoonlijke blog.

Freelance tekstschrijver vacature voorbeelden

Bijvoorbeeld, als je een persoonlijke freelance tekstschrijver blog over ouderschap hebt, zou een vacature bericht op je blog kunnen zijn:.

5 tips om uw baby ‘s nachts te laten slapen.

Maar, als je een ouderklant hebt, kan een blogpost-idee zijn:.

Wat de slaapdeskundigen zeggen over schreeuwen.

Zie je het verschil? Je bericht is persoonlijker met voorbeelden uit je slaapervaring. Terwijl de post van uw klant geloofwaardige ideeën van experts is, met één idee om het uit te schreeuwen.

Zorg er dus voor dat je bij het maken van een voorbeeld, dat je het ziet als een klantenpost.

Als je geen blog hebt, kun je een bloggerplatform zoals Medium gebruiken om een voorbeeld te maken. Medium is een geweldig platform, omdat je daar echt je aanwezigheid kunt laten groeien. En laat je zien door topredacteuren en vind freelance schrijfwerkzaamheden!

Bijvoorbeeld, Serious Eats betaalt $100 per essay inzending.

Als je een voorbeeld hebt, zorg er dan voor dat het op je website staat. Je kunt een portfolio pagina of een blog hebben (als je een blog post als eerste voorbeeld hebt gemaakt).

Ik zou dan gaan en het uploaden naar Contently en delen op Facebook!

Laat weten dat je nu een freelance schrijver bent!

6. 6. Netwerk met andere schrijvers.

Tot slot, de laatste manier om aan te tonen dat u een wettige freelance schrijver bent is om te netwerken met andere schrijvers. Dit is wat ik deed toen ik leerde over freelance schrijfwerkzaamheden.

Ik stuurde een paar topschrijvers een e-mail en stelde vragen zoals hoe ik mijn tarief of een aantal manieren om een gastpost te plaatsen. Heel wat freelance schrijvers zijn nuttig en willen hun uiteinden aanbieden.

Ik krijg heel wat e-mail van nieuwe schrijvers, en ik doe mijn best om elke e-mail te beantwoorden.

U kunt freelance schrijverwebsites ook bezoeken en leren hoe zij zich op de markt brengen. Waar ze zijn gepubliceerd en waar ze over schrijven.

Freelance schrijfwerk als beginner in 2019.

Wil je het geheim weten van het vinden van freelance schrijfwerk als beginner in 2019?

Het is het vinden van een rendabele en terugkerende freelance schrijfopdracht.

Wat zijn de meest winstgevende niches voor freelance schrijvers in 2019?

Toespraken schrijven.

Volgens Oberlo zal het schrijven van toespraken en cv’s dit jaar groot zijn.

Eén vorm van speech schrijven is het overtuigen van een publiek van één idee of concept. Het andere type is algemener, zoals bij aanvangstoespraken of die je hoort op conferenties.

Als je kijkt naar freelance banen in 2019, moet je ook kijken naar de top van de eCommerce industrie.

Schrijven voor kleine bedrijven

Top eCommerce niches zijn onder andere – organische schoonheidsproducten, babyspullen, lucifers en huisdierbenodigdheden.

Wat dit u vertelt is dat meer kleine bedrijven zich online op deze niches zullen richten. Meer projecten maken voor content en lead generatie. Dat is waar jij in het schrijven spel bent.

Dit is geweldig voor moeder bloggers!

De baby apparatuur niche! Meld je aan.

Als nieuwe freelance schrijver, ga offline en check out tijdschriften, winkel in de winkels. Die zich richten op deze niches zoals Baby R Us of PetSmart.

Zie welke soorten producten er zijn en doe dan je onderzoek online om die e-commerce sites te vinden die zich op die niches richten.

Ja, ik weet dat dat klinkt als een hoop voor een gloednieuwe freelance schrijver, maar dit is 2019.

Je moet een betere schrijver zijn dan iedereen die er is, en dat betekent dat je je zakelijk inzicht moet vergroten!

Wat zijn andere populaire freelance schrijfwerkzaamheden voor 2019?

Video Script Schrijven

Ik ben ervan overtuigd dat video script marketing dit jaar groter zal worden.

Nu Facebook Live zo populair is, worden er steeds meer apps en tools ontwikkeld om deze nieuwe niche te benutten.

Als freelance schrijver kunt u het schrijven van videoscripten op de markt brengen. Of je kunt bloggen of meer content marketing schrijven voor nieuwe apps die zich richten op videomarketing.

Een van mijn klanten die al lange tijd freelance schrijft, vroeg me om een ultieme gids voor e-mailmarketing te maken. Ik heb deze kans aangegrepen omdat ik van digitale marketing hou.

Ik besloot om mijn freelance schrijven te verbeteren en maakte een video voor die post! En weet je wat?

Ik heb de verwachtingen van mijn klant ver overtroffen.

Wil je meer aanbieden dan alleen freelance schrijven? Zoals het schrijven van een videoscript of video’s – dan zul je inkomsten genereren.

Maar, je bent gloednieuw – hoe doe je dit?

Dat is niet moeilijk. Begin als een gloednieuwe video scriptwriter. Zo doe je dat. Dan als je het je naar je zin hebt – voor mij was dat 3 jaar! – een tijdje in Facebook Live’s spelen.

Voor schrijvers die er al minstens een jaar mee bezig zijn. Kan ik aanbevelen om video tutorials aan te bieden op je blog post. En opeens werd hij of zij voor de rest van zijn of haar leven de nummer 1 schrijver van uw klant!

E-mail Marketing Schrijven.

Een andere freelance schrijf niche voor 2019 is e-mailmarketing.

E-mailmarketing is gigantisch voor kleine bedrijven, grote merken en de solopreeneur.

Van onboardingseries tot verkooptrechters en het lanceren van e-mails, aan dit soort content is geen gebrek.

En het betaalt veel.

Als copywriter stel ik voor om kennis te maken met verschillende e-mail service providers. Zoals MailChimp, ConvertKit of ActiveCampaign.

Ik zou me ook inschrijven voor zakelijke e-mails zoals Grammarly bijvoorbeeld.

Leer het type e-mails dat ze versturen en hoe ze omgaan met hun klanten of leads.

Ghostwrite voor kleine bedrijven.

Tot slot zullen digitale producten dit jaar een enorme groei doormaken.

Dit is van alles, van een online cursus tot eBooks tot printables of gidsen. Je kunt jezelf op de markt brengen als de ghostwriter voor kleine bedrijven.

Je kunt zelfs ghostwrite cursussen geven. Deze projecten duren meestal maanden en zijn zeer lucratief. En iets wat nieuwe freelance schrijvers zouden moeten doen!

Als freelance schrijver moet je op de hoogte zijn van wat er in 2019 online gebeurt.

Hoe vind je je eerste Freelance Schrijf Job.

De tijd is aangebroken.

Hoe vind je die eerste freelance schrijf job in 2019. Ik ga vier belangrijke manieren met je delen om freelance schrijfwerk te vinden.

Er zijn vele, vele andere manieren om een online freelance schrijf job opdracht te vinden. Maar voor deze post wil ik je niet overweldigen met al je opties.

Als je bij deze kernstrategieën blijft, heb je geen tekort aan het vinden van terugkerend werk.

1. 1. Vind freelance tekstschrijver vacature schrijfopdrachten.

Een van de eerste dingen die ik gebruikte om een schrijfopdracht te vinden was een freelance schrijfbord.

Mijn beste gratis vacaturebank is ProBlogger.

De vacaturebank van ProBlogger wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe leads. U kunt snel naar beneden scrollen voor nieuwe vacatures of gebruik de zoekfunctie om relevante vacatures in uw niche te vinden.

 • Hoe weet u of een freelance schrijfopdracht legitiem of van goede kwaliteit is?
 • De advertentie laat zien dat ze waarde hechten aan de inhoud
 • Het project is geen massaproduct zoals 20 artikelen per week
 • Het loon is voldoende (50 dollar of een post)
 • U kunt onderzoek doen naar het bedrijf (meestal)
 • Ze betalen geen centen voor zuilvormige inhoud zoals op QuickSprout
 • Ze vragen je niet om alleen voor hen een monster op te stellen
 • De meeste banen van goede kwaliteit vragen om terugkerende inhoud en begrijpen dat freelance schrijvers verschillende vaardigheden hebben
 • U kunt ook kijken naar markten voor betaalde inzendingen. Alle Freelance Schrijven heeft een directory van betaalde markten.
 • Tot slot kunt u kijken op LinkedIn Jobs om te zien wat er beschikbaar is

Met LinkedIn vacatures is het gebaseerd op jouw locatie. Voor mij is LinkedIn het vinden van optredens in de Vancouver regio, wat cool is. Ik vind het niet erg om met Canadese bedrijven te werken!

2. 2. Gebruik je website.

Je freelance website gebruiken kan een sterk marketinginstrument zijn. En kan je helpen om verbazingwekkende en hoog betaalde freelance schrijfwerkzaamheden te verrichten.

Je hebt geen dure website met een duur thema nodig. U kunt aan de slag met een gratis thema.

Zorg er wel voor dat je deze pagina’s op je site hebt staan:.

Dienstenpagina – vertel uw ideale klant wat uw diensten zijn en hoe dat hen kan helpen bij de groei van hun bedrijf.

About pagina – laat hen zien hoe U hen kunt helpen met hun bedrijf. Schrijf niet over hoe je bent opgegroeid met liefde voor schrijven of dat je naar de universiteit ging om schrijver te worden. Bedrijven willen weten hoe UW schrijven hen kan helpen.

Portfolio pagina – deel al uw inhoud op deze pagina. Er zijn vele manieren waarop u uw portfolio kunt weergeven.

Contactpagina – zorg ervoor dat u een lijst met sociale mediaprofielen en/of uw Skype-ID vermeldt. Maak het gemakkelijk voor leads om contact met u op te nemen.

freelance tekstschrijver vacatures

Zodra u de website klaar hebt, is het tijd om deze te optimaliseren om meer vragen te stimuleren. U doet dit effectief door uw website te promoten in uw e-mails en gastberichten.

U weet of uw website van de schrijver voor u werkt wanneer leads naar uw site komen en uw contactformulier invullen.

3. 3. Cold Pitching.

Cold Pitching is wanneer u pitching aan bedrijven die niet gemakkelijk op zoek zijn naar een freelance schrijver. Klinkt eng, toch?

Maar, het werkt helemaal. Hier is het succes van een Writeto1k student met koude pitching.

Maar, hoe kan je koude pitching doen?

Ten eerste moet u uw ideale klant begrijpen en kennen.

Wie is uw klant?

Wie uw klant is kan enige tijd in beslag nemen, maar het is essentieel voor een koude pitching. Denk aan klanten die producten of tools hebben. U weet dat ze een freelance schrijver kunnen betalen.

Mijn ideale klant is bijvoorbeeld B2B digitaal inheemse B2B-merken.

Misschien is uw ideale freelance schrijfklant wel medische apparatuurbedrijven. Of, vrouwelijke financiële auteurs.

Zodra u uw ideale klant vindt, kunt u beginnen met het vinden van die bedrijven.

Van daaruit doet u uw zoektocht. Lees hun about pagina, mission statement, blog, en andere pagina’s. Zoek uit wie je moet e-mailen (meestal redacteuren of degenen die verantwoordelijk zijn voor marketing).

Maak vervolgens uw e-mail op maat.

Om klanten naar koude e-mail te vinden, ga naar Angel List en scroll naar de onderkant.

 • Klik op, marketing jobs. Dit gedeelte toont schrijfopdrachten.
 • Van hieruit scrollt u naar de onderkant van de pagina en klikt u op Job Roles.
 • Klik vervolgens op Meer Marketingrollen.
 • Dan op het schrijven van inhoud.

Vanaf hier kunt u de rollen en bedrijven bekijken en de pitch bekijken.

Een andere plaats om bedrijven te vinden om een koude pitch te vinden is Manta. Manta is een kleine bedrijvengids. Scroll naar beneden voor een lijst van bedrijven.

4. 4. Guest Posting.

Ik heb het al gehad over guest posting, maar laten we het nu hebben over hoe we guest posting goed kunnen doen.

De beste plaatsen om gasten te posten op zijn hoge autoriteit sites. Dit zijn sites die iedereen kent of sites die in Google staan als je een term zoekt.

Als je een gastpost op zo’n site plaatst, opent het de deuren voor freelance schrijvers. Writeto1k student landde een gastplaats op Lifehack! Leuk!

Neem de tijd om grote publicaties en websites te verkennen en wanneer u er klaar voor bent.

Een andere strategie voor het posten van gasten is het plaatsen van gasten op niche blogs. Deze zijn niet populair bij de massa, maar zijn gerelateerd aan uw freelance schrijven niche.

Dit kan uw geloofwaardigheid tonen en u het sociale bewijs leveren dat u de expert bent in uw niche.

Toen ik voor het eerst begon met freelance schrijven, besloot ik dat autisme gedragstherapie een van mijn niches zou zijn. Aangezien dit op mijn achtergrond zit en ik heb een uitgebreide training in deze toepassing. Ik dacht dat een gastpost in die niche me in de toekomst zou kunnen helpen.

Dus zoek je strategie uit. Voor gloednieuwe schrijvers, probeer eerst de niche gast posting strategie.

Dit is wat ik deed.

Tijd om te Pitchen en dit is hoe en wat ik deed.

Je pitch is de manier waarop je gaat beginnen met freelance schrijfwerkzaamheden. Of je nu een gastspot of een content job doet, je hebt een sterke pitch nodig.

Ik stel voor dat je je eigen pitch ontwikkelt die je geloofwaardigheid in je niche laat zien. Maar je kunt wel een template gebruiken.

Geef in je pitch aan wie je bent, wat je doet en hoe je ze kunt helpen. Een eenvoudige toonhoogte kan zijn:.

Hallo,. Mijn naam is Elna en ik ben een freelance schrijver in de digitale marketing niche. Uw advertentie op ProBlogger trok mijn onmiddellijke aandacht.

Ik schrijf uitsluitend in de digitale marketing niche. Door het leveren van content over e-mailmarketing, contentmarketing en sociale-mediamarketing.

Ik zou graag enkele inhoudelijke ideeën bespreken. Ik kijk ernaar uit om van u te horen.

Verstuur uw freelance tekstschrijver pitch.

Als u er reacties van een aantal van die verstuurde pitches komen, gefeliciteerd! Nu komt het onderhandelingsgedeelte.

Lees wat de prospect wil

Veel prospecten zullen terugkomen dan lees je informatie over wat ze willen. Het is aan u om met uw ervaring en geloofwaardigheid accuraat en overtuigend te antwoorden.

Hier is een handige infographic als u deze wilt delen! Heel erg bedankt!

Word een freelance tekstschrijver in 2019.

Dit is een geweldig jaar om freelance schrijver te worden! Steeds meer bedrijven starten online, steeds meer digitale native merken duiken op. En er zijn steeds meer mogelijkheden!

Denk niet dat er geen freelance schrijfwerkzaamheden voor jou zijn. Als er internet is en als er bedrijven zijn, zal er veel vraag naar je zijn.

Ik moedig u aan om vandaag nog een hoogbetaalde schrijver te worden en u in te schrijven voor Write Your Way to Your First $1k.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie