Geld Verdienen Met Bloggen

Dit artikel is bedoeld als hulp voor geld verdienen met bloggen. Een blog is als een dagboek dat door de hele wereld kan worden gelezen. Of je nu blogt over je dagelijkse leven. Over de huidige politiek of iets heel anders, dat is aan jou.

Het is belangrijk om uw lezers te vermaken of te informeren met interessante artikelen. Een redelijke spelling, gemakkelijk leesbare en begrijpelijke teksten. En aansprekende foto’s spelen een belangrijke rol.

Alleen degenen die hun lezers een aangename algemene indruk geven. En die hun ogen streelt, kunnen als bloggers geld verdienen.

Wordt post en pakket bezorger van je eigen wijk, en kijk ook even bij PostNL


Ook bij de inhoud mag een mening niet worden gekopieerd. Of een idee worden gestolen van andere bloggers. Omdat plagiaat snel kan worden opgeblazen. En zo de goede reputatie van de eigen Blog enorm kan schaden.

Het is dus het beste om vanaf het begin te beginnen met een individueel, spannend concept. Iets dat de lezer boeit en hem hoop geeft op meer.

Financieren Zonder Cijfers

Zodra een bepaald aantal lezers of bezoekers is bereikt, kunt u advertenties op uw blog plaatsen. Met veel klikken en een groeiend aantal abonnees als basis. Kunt u van uw hobby een beroep maken en geld verdienen als blogger.

Geld verdienen met bloggen

Met een paar eenvoudige regels kunnen blogs een constante bron worden. Niet alleen van solide extra inkomsten, maar zelfs een belangrijke bron van inkomsten.

Er zijn in principe twee verschillende manieren om geld te verdienen door te bloggen. U kunt ofwel betaalde blogberichten schrijven voor bestaande commerciële blogs. Of geld verdienen met uw eigen blog.

In het eerste geval moet je zowel een journalistieke taalgevoel hebben. En een of meer thematische aandachtspunten. U heeft echter geen professionele redactionele of tekstuele opleiding nodig.

De meeste blogs worden gekenmerkt door een losse spreektaal, ook al gaan de artikelen vaak over speciale onderwerpen.

Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van uw thematische bevoegdheidsgebied. En vooral dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Nu Geld Verdienen Met Bloggen

Tegelijkertijd moet u een regelmatige en stipte levering van artikelen kunnen garanderen. Om de juiste bestellingen te krijgen, is het vaak de moeite waard om een ongevraagde aanvraag te sturen.

Stuur deze naar de contactadressen van de betreffende blogs, bij voorkeur met een voorbeeldartikel. Het is handig om vooraf een goed overzicht te krijgen van het bloglandschap.

Ook buitenlandse blogs opnemen, die ook een rijke bron van inspiratie kunnen zijn.

Bespreek de Kosten

U moet de vraag over de kosten van tevoren met de blogoperator bespreken. De hoogte van de betaling hangt af van het bereik en de commercialiteit van de blog. Ook uw expertise, waarin een aantal bijdragen per maand door beide partijen wordt gegarandeerd.

Het opzetten en onderhouden van een eigen blog is de meer arbeidsintensieve. Maar op termijn ook lucratievere optie. Hier zijn de mogelijkheden om geld te verdienen legio.

U kunt klassieke onlinereclame in de vorm van banners en advertenties plaatsen. Maar u kunt ook zogenaamde affiliate-partnerschappen aangaan met andere internetaanbieders.

Betaalde promotionele artikelen en productplaatsingen. In de vorm van video’s of foto’s zijn ook beschikbaar. Als u onafhankelijker wilt zijn in uw content ontwerp.

U kunt ook een deel van de blog als betaalde abonnementsinhoud aanbieden. Ook populair is de samenvatting en toevoeging van artikelen of onderwerpen. Die al zijn gepubliceerd in e-boeken die tegen een vergoeding zijn uitgegeven.

Welke optie u ook kiest, het is altijd belangrijk om het plezier van het bloggen niet te verliezen. Want alleen dan kunt u uw lezers houden.

Verdien geld met uw eigen blog

Bloggen op zich heeft het idee van winst niet verankerd in zijn oorsprong. De focus moet liggen op de informatiestroom met de blogger als afzender en het publiek als ontvanger.

De blogger gebruikt dus de fase van het internet om iets te communiceren met zijn volgers. De gedachte dat de volgelingen ook entree betalen voor de show kwam later. Als de volgelingen het niet eens merken, des te beter.

Maar laten we opnieuw beginnen. Allereerst moet de blogger de interesse van zijn medemensen wekken met creativiteit. Of een ongewone hobby de aandacht te trekken in zijn blog. De basis voor economisch succes is het aantal volgers.


Als de pagina een bepaald aantal klikken per dag genereert, kan een blogger nadenken over de verkoop. Vanuit economisch oogpunt heeft u alleen een aantrekkelijke advertentieruimte. Als er voldoende mensen de site bezoeken.

Laten we er nu van uitgaan dat we een succesvolle blog met advertentieruimte hebben. Hoe vinden we bedrijven of particulieren die geïnteresseerd zijn in ons publiek. En geld verdienen met bloggen voor de advertentieruimte?

In het begin moet er een doelgroepanalyse zijn die het publiek in categorieën indeelt. Met deze bevindingen kunt u bedrijven gericht benaderen. En de advertentieruimte aantrekkelijk maken voor het betreffende publiek.

Indien een verkooppartner is gevonden, is de contractuele betalingsovereenkomst van toepassing. Enerzijds is er de succesgerichte betaling.

Waarbij wij bijvoorbeeld een commissie ontvangen voor de klik van een gebruiker op de advertentieruimte. In figuurlijke zin treden wij op als intermediair tussen onze lezer en onze verkooppartner.

Deze manier van adverteren belooft de meeste winst. Omdat onze contractpartner met grote waarschijnlijkheid een nieuwe klant heeft gewonnen.

Lage Winstmarge

Een andere manier van betalen is afhankelijk van het aantal bezoeken aan de site. De winstmarge is beduidend lager dan in de vorige variant. Maar je spreekt meer mensen aan en je kunt bouwen op synergie-effecten.


Zoals verdere vertelling en beeldverwerking. Het doel van onze verkooppartner is niet langer het werven van individuen. Maar in het beste geval het creëren van een sneeuwbalsysteem. Wat de bekendheid van zijn product enorm zou vergroten.

Een andere mogelijkheid is om onze advertentieruimte in de handen van Google te leggen. Google heeft momenteel het grootste advertentienetwerk op het internet. En gebruikt een algoritme om de waarde en het type publiek van onze Blogs te bepalen.

Google heeft een samenwerkingsverband met een groot aantal bedrijven. En is op zoek naar geschikte advertentieruimte voor deze bedrijven. Hier speelt Google praktisch de bemiddelaar tussen de bedrijven en ons als bloggers. We hebben echter enkele filteropties voor onze advertentieruimte.

Dit stelt ons in staat om bepaalde advertenties uit te sluiten van onze advertentieruimte. Anders huren we een deel van onze blog.

Verdienen Met Bloggen

Verkoop de link

De laatste manier waarop we onze blog kunnen commercialiseren is door de link te verkopen. Ik wil dit voorbeeld uitleggen met Facebook:

Het wordt vooral sterk geadverteerd voor gegevens zoals ik, omdat deze de waarde van de eigen kant verhogen. Door verzonnen sweepstakes wordt de waarde van de gebruikersaccount verhoogd.

Kopers hebben op de eenvoudigste manier zoveel potentiële nieuwe klanten gegenereerd. De verkoop van de link is een eindige oplossing. We krijgen alleen waarde voor onze site, maar we kunnen geen zaken meer doen.

Het wordt al snel duidelijk dat er veel manieren zijn om geld te verdienen met een blog. Als je het goed doet en regelmatig interessant nieuws op je blog plaatst. Dan kun je een goede bijverdienste opbouwen!

Geld verdienen met bloggen

Blogs op het internet worden steeds populairder. Of het nu gaat om sport, mode of het medialandschap in Nederland. Er is nu een blog voor bijna elk onderwerp.

Vaak is dit een pure hobby. Maar uw eigen blog kan ook geschikt zijn om geld te verdienen. Er zijn echter een aantal punten die in overweging moeten worden genomen. Waarvan de belangrijkste in dit artikel kort worden toegelicht.

Het juiste onderwerp

Niet elk onderwerp is geschikt om geld te verdienen. Als u schrijft over uw eigen huisdier, kunt u misschien vrienden en kennissen bereiken. Zolang het geen exotisch dier is, zul je zelden een niche vinden. Een die genoeg lezers aantrekt om je blog winstgevend te maken.

Het onderwerp van de blog moet daarom interessant genoeg zijn om veel lezers aan te trekken. Is dat genoeg? Nee, je moet ook nadenken over hoe je geld wilt verdienen met het onderwerp.

Hoe kan ik pure bezoekersaantallen omzetten in geld?

Bezoekers alleen verdienen geen geld. Men is zeker blij als anderen ook geïnteresseerd zijn in het onderwerp van hun eigen blog. Maar om er geld mee te verdienen, moet je de juiste partner vinden.

Voor deze reclame aanbieders bieden zich aan, de meest bekende is zeker Google AdSense. Zo wordt reclame geplaatst op de eigen pagina, die gaat over producten, die thematisch passen bij de blog.

In het geval van een exotisch huisdier waarvan het leven is gemeld. Kan dit bijvoorbeeld dierenvoer of een kooi zijn.

Een andere mogelijkheid om geld verdienen met bloggen. Bedrijven kunnen blogberichten kopen op het internet. De klant produceert bijvoorbeeld producten uit de diervoedersector. En betaalt de eigenaar van de blog om een positieve bijdrage te leveren aan het betreffende product.

De reclame moet natuurlijk niet al te duidelijk zijn, maar goed verpakt. Een korte zoektocht op internet om blogberichten te kopen. En u vindt de geschikte aanbieders voor deze dienst.

Optimaliseer uw eigen blog

Uw eigen blog zal alleen interessant zijn voor anderen als het aantal bezoekers goed is. En hoe vinden de meeste internetgebruikers blogs? Juist, een zoekmachine is de meest gebruikte manier om de blogs op het internet te vinden.

Daarom moet de eigen blog geoptimaliseerd worden. Om zoveel mogelijk hits te krijgen van zoveel mogelijk verschillende bezoekers. Ook hiervoor zijn er veel gratis sites op het internet.

Deze geven tips over hoe u de site zo kunt aanpassen. Zodat deze in de zoekmachines zo veel mogelijk op pagina 1 van de zoekresultaten verschijnt. Een korte zoektocht op internet volstaat om deze informatie te vinden.

Uiteindelijk mag één ding niet worden vergeten: De concurrentie op het internet is hevig. De keuze van het juiste onderwerp bepaalt de mogelijkheid om er geld mee te verdienen.

En zelfs het beste onderwerp is alleen geschikt als je voldoende talent hebt. En om aansprekende artikelen te schrijven.

Maar als het totaalpakket klopt en je investeert wat tijd in je eigen blog. Dan staat niets je in de weg om geld te verdienen.

John Frinking

Hallo, ik kan je helpen om thuis geld te verdienen en je hebt geen diploma's nodig
John Frinking

Latest posts by John Frinking (see all)

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie