Thuiswerk opgelicht

Bescherm jezelf voordat je door thuiswerk opgelicht wordt. Bent u op zoek naar een comfortabele en lucratieve baan in uw eigen huis op het internet? Zorg ervoor dat u de juiste provider kiest.

Want vooral tegenwoordig zijn er tal van bedriegers die wachten om het geld uit je portemonnee te halen. Om u te beschermen tegen dubieuze aanbieders, presenteren wij u vandaag de 5 populairste oplichtingsnetwerken.

Fraude nr. 1: Piramidessysteem

Deze vorm van thuiswerk opgelicht bestaat al vele jaren. Het piramideschema is een verboden / illigaal bedrijfsmodel waarin vooral de initiatiefnemers van dit schema geld kunnen verdienen. Het piramidesysteem is ontstaan in Italië en wordt daarom vaak de Ponzi-truc genoemd.

Het basisidee achter dit businessmodel is om klanten aan te trekken die in een bepaald ding investeren en dan andere investeerders moeten vinden om hun geld te krijgen.

Thuiswerk opgelicht lage winsten

De winstverwachtingen zijn hier echter zeer klein, omdat de initiatiefnemers meestal zelf het geld inbrengen. Voorgewende diensten, hoge toegangsprijzen en een ontbrekend contactpunt zijn de beste onderscheidende kenmerken van elk piramidesysteem.

Bovendien wordt u een enorm hoog rendement beloofd. Maar uiteindelijk eindigt u meestal met lege handen en verdwijnt uw toegangsprijs in het nirvana.

Deze dubieuze manier van geld verdelen wordt vooral gebruikt door onwetende mensen. Let daarom goed op wat er aan u wordt verkocht of onder welke investering u uw handtekening zet.

Fraude Nr.2: Telefoonnummers valstrik

U heeft uw geschikte baan gevonden, maar moet u zich al eerder inschrijven met een telefoonnummer tegen betaling? Wees voorzichtig als dat gevraagd wordt. Meestal zijn er dubieuze organisaties of bedrijven achter de schermen die het geld uit je zak willen halen.

thuiswerk opgelicht

Het doel is om onwetende mensen te laten registreren bij een hotline. Wat veel mensen niet weten: Deze zogenaamde “0190”-nummers zijn tegen betaling en u betaalt een klein fortuin voor slechts enkele minuten.

Velen van u zullen zich in een oneindige wachtrij bevinden. Maar het bedrijf waarvoor u een aanvraag heeft ingediend, bestaat niet echt. Dus je betaalt totdat de motivatie je verlaat en je de luisteraar opzij zet. Een eenvoudige truc om mensen in de val te lokken en snel geld te verdienen.

Fraude nr. 3: E-commerce Rip-off

Deze variant van fraude is ook populair op het internet, vooral als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Meestal krijgt u een baan aangeboden op het gebied van e-commerce waar een onbekende gastheer een website beheert. Deze host houdt zich bezig met een breed scala aan producten, van wasmiddelen tot toiletpapier.

Hun enige taak is het aantrekken van nieuwe klanten naar deze site. Als het om een bedrijf gaat, bent u betrokken bij de omzet en krijgt u een fluitje van een cent. Of beter gezegd, je denkt dat je een stuk krijgt. De waarheid is dat het heel anders is.

Omdat je aan het begin van deze samenwerking een bepaalde vergoeding moet betalen om überhaupt in het bedrijf te kunnen stappen. Deze vergoeding is meestal erg hoog. En terwijl u er nog steeds over nadenkt hoe lang het zal duren tot de eerste verkoop, is de maker van deze homepage al lang gevlogen.

Fraude nr. 4: Balpen montage en wonderzakken vullen

Dat er nog steeds vraag is naar deze manier van thuiswerken is in Nederland een behoorlijk fenomeen. Zijn de tijden van handenarbeid echt voorbij? Maar er zijn nog steeds veel mensen die geïnteresseerd zijn in het verdienen van veel geld door het monteren van balpennen. Helaas ziet de realiteit er anders uit.

Deze thuiswerk oplichting was eerlijk

Vroeger was dit werk weliswaar serieus, maar tegenwoordig is het niet meer dan fraude. Slimme zakenmensen willen geld verdienen door u de items van balpennen te verkopen tegen een ongehoord hoge prijs.

Bovendien moet u zich ook vooraf registreren, meestal met een “0190”-nummer. De initiatiefnemers van dit bedrijf maken dus een dubbele winst, terwijl u een schamele cent per pen krijgt betaald.

Thuiswerk opgelicht dubieuze jobaanbiedingen
Kassa Maar Niet Voor U

Dit klinkt allemaal vrij onwaarschijnlijk, nietwaar? Maar helaas is het waar. De methoden die gebruikt worden voor de wonderzakken zijn niet anders. Nietsvermoedende mensen worden geïnstrueerd om wonderzakken te vullen.

Maar voordat je dit kunt doen, moet je eerst een voorschot betalen. Het is praktisch hetzelfde principe als de assemblage van de balpen. Blijf daarom van alle aanbiedingen van thuiswerk af.

Fraude nr. 5: Mysteriewinkelen

Het echte idee achter mystery shopping is dat zogenaamde mystery shoppers als normale klanten moeten verschijnen en het bedrijf moeten beoordelen op basis van vooraf geselecteerde criteria.

Sommige van deze criteria kunnen bijvoorbeeld zijn: de kwaliteit van de dienstverlening, de netheid of het gedrag van de verkopers, enz.

Het is belangrijk dat de medewerkers niet merken dat dit een test is. Dat is de enige manier om objectieve resultaten te bereiken.

Maar ook dit bedrijf wordt vaak gebruikt om studenten in de val te lokken. Jongeren wordt meestal designkleding of een bijzonder hoog salaris beloofd, die natuurlijk bijzonder populair zijn bij de jongere doelgroep.

Thuiswerk opgelicht mystery shopping

Maar dat is nog niet alles. Om überhaupt deel te nemen aan het Mystery Shopping “Programma”, moeten jongeren diep in hun portemonnee graven en een bepaalde vergoeding betalen.

Zodra u dit inschrijfgeld betaalt, moeten uw alarmbellen rinkelen. Omdat 99% van hen frauduleus is. Hoewel dit soort dubieuze werkaanbiedingen vooral in de VS plaatsvindt, zijn wij Nederlanders niet beschermd tegen het in de toekomst in dezelfde val lopen.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie