Veel gemaakte fouten met thuiswerken

Werken vanuit uw thuiskantoor is een aangename afwisseling ten opzichte van het dagelijkse kantoorleven. Maar helaas maken velen van ons dezelfde fouten wanneer u voor deze manier van werken kiest.

Wij bieden u daarom de vijf populairste missteps in het thuiskantoor. En voorkomen dat u in de voetsporen van uw voorgangers treedt.

Het verblijf aan huis

Als je besluit om thuis te gaan werken, moet je altijd in gedachten houden dat je vanaf nu alleen bent. Zelfstandig werken mag voor u dus geen probleem meer zijn.

Maar zelfs als je goed overweg kunt met deze variant van werken. Moet je niet vergeten dat je ook een leven hebt na het kantoor.

Permanente, onafhankelijke werkzaamheden kunnen u ook isoleren. De tijden dat je met een collega kon praten zijn helaas voorbij.

Vergeet daarom niet om uw sociale contacten nu nog meer waar te nemen. Maak na het werk kennis met vrienden of collega’s en praat over van alles en nog wat.

Vaak kan het ook heel voordelig zijn om korte pauzes te nemen tijdens het werk wanneer u het kantoor verlaat. Ga naar buiten en haal frisse lucht.

Dit zorgt er niet alleen voor dat uw circulatie op gang komt. Maar ook dat u gemotiveerder terugkeert naar uw werkplek. Vermijd voortdurend rond te zitten in uw thuiskantoor en geniet van de tijd met vrienden of familie.

Werkbelasting “24-7”

Velen van u kennen deze situatie waarschijnlijk heel goed. Het weekend nadert, maar we hebben nog een berg werk te doen? Maar wat te doen? De meerderheid besluit een paar uur overwerk te doen tot alles van tafel is. En we rustig naar bed kunnen gaan.

Checklist

Af en toe overwerk is volkomen normaal, maar probeer niet te wennen aan een “24-7” houding. Constante herbewerking heeft negatieve effecten op je lichaam. Aanhoudende vermoeidheid en afnemende motivatie zijn slechts het begin.

Als u dagelijks overuren opbouwt over een langere periode. Dan kan dit ook leiden tot een burn-out, waardoor u lange tijd van het scherm verdwijnt. Besteed daarom aandacht aan jezelf en je gezondheid!

De dagelijkse Facebook Check

Werken in een thuiskantoor kan niet alleen stressvol zijn op de lange termijn, maar ook nogal saai. Vooral als je alleen bent en niemand hebt om mee te praten.

Om hun werkuren een beetje te verzoeten, gebruiken veel mensen hun mobiele telefoon tijdens de werkuren. Daar is in principe niets mis mee, als er geen Facebook-app was.

Sociale netwerken hebben vooral vandaag de dag een grote invloed op ons. Als we ons vervelen, loggen we in en kijken we snel naar het leven van anderen. Maar meestal is deze “korte” look niet echt kort, maar strekt zich uit over meerdere minuten. Of aan het eind van de dag zelfs over uren.

Als u vanuit huis werkt, zorg er dan voor dat u niet voortdurend afgeleid wordt. De mobiele telefoon is een belangrijk onderdeel van elk kantoor aan huis, dit punt kan niet worden weerlegd.

Probeer het echter alleen te gebruiken wanneer u het echt nodig hebt, bijvoorbeeld voor telefonische conferenties of belangrijke zakelijke gesprekken.

Korte” pauzes met de familie

Alle personen met kinderen en gezinnen worden door deze afleidingsfactor getroffen. Het runnen van een thuiskantoor kan soms ingewikkelder zijn dan u denkt.

Maar als u kinderen hebt die u lastig vallen, eindigt het meestal in een ramp. Over het algemeen is enig contact met uw familie aan te raden. Vooral als u het grootste deel van de tijd alleen bent.

Maar let op hoe lang je pauzes neemt. Er is meestal niets mis met een paar pauzes van vijf minuten. Echter, als deze zich opstapelen, moet u grenzen stellen aan uw gezin en uzelf. Dit is de enige manier waarop u uw werk kunt afmaken zonder dat u overuren hoeft te maken.

Goed Georganiseerd

Geen systeem en ontbrekende organisatie

Creëer een specifiek systeem in uw thuiskantoor. Dit zal u vooral ten goede komen als u onder stress staat. En dit kan heel vaak gebeuren als u vanuit huis werkt. Een goede archivering van documenten en mappen is dan ook het belangrijkste.

Alleen als je echt georganiseerd en consciëntieus te werk gaat in je kantoor, kun je productief werken. Al het andere leidt uiteindelijk tot een grote chaos en doet je stressgrens in een oogwenk stijgen.

Dit moet worden vermeden als u onder druk staat. En zich aan bepaalde termijnen moet houden.

Ontbrekend plan A

Het is belangrijk om elke week een individueel plan op te stellen. Noteer welke werktijden je deze week hebt of welke doelen je moet bereiken. Denk na over welke pauzes u wilt nemen of wanneer er belangrijke zakelijke afspraken moeten worden gemaakt.

Om succesvol te kunnen werken in uw thuiskantoor, moet u te allen tijde een vast plan A gereed hebben. Terugvallen op een sponsachtig Plan B is irritant.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie