Kan Een Online Thuisbedrijf Een Nachtmerrie Worden?

Je weet gewoon dat freelance baan zoals virtuele assistentie, of wat voor beroep je ook kiest, de juiste job voor jou is. Maar kun je het thuis doen, alleen, zonder toezicht of interactie? Dit kan moeilijker zijn dan u denkt. Het voordeel is dat je echte controle hebt over je werk. Hoewel de lijst van voordelen varieert afhankelijk van uw persoonlijkheid en doelstellingen, zijn er enkele algemene voordelen:

  • Stel uw eigen uren in.
  • Volledige controle over het al dan niet halen van uw doelstellingen.
  • De mogelijkheid om voor verschillende bedrijven te werken, dus er is altijd variatie.
  • Meer tijd doorbrengen met uw kinderen, uw huisdieren, uzelf.
  • Om 10.00 uur s’ochtends of om middernacht werken.
  • Vijf minuten woon-werkverkeer.
  • Je hoeft niet te budgetteren voor werkkleding of lunches, en pyjama’s zijn vrij betaalbaar!
  • En natuurlijk is er een zekere voldoening die je alleen maar kunt krijgen door voor jezelf te werken.

Het grootste voordeel voor mij is dat ik kan reizen wanneer ik wil. Ik kan mijn honden en katten verwaarlozen wanneer ik er zin in heb. En er zijn vele dagen dat ik, in plaats van mijn pyama te wisselen, gewoon een nieuw paar aantrek.

Maar Pas OP

Maar het is geen sprookje. Er zijn enkele zeer unieke uitdagingen.

Je weet niet hoeveel je van maand tot maand zult verdienen. Vooral in het begin kan het zijn dat je voor 20 banen wordt afgekeurd voordat je zelfs maar een baan voor de korte termijn vindt. Ook freelancen is vaak “”feest of hongersnood””. Je zou de ene maand $5,00 kunnen verdienen, de volgende maand $300. Als je eenmaal een vaste klantenbasis hebt opgebouwd of met meerdere bedrijven hebt gecontracteerd, kun je een duidelijker beeld krijgen van wat je inkomen zal zijn. Tot die tijd moet u echter in een financiële positie verkeren om die lage of geen inkomensperioden aan te kunnen.

Thuiswerken Betekent Echt Alleen Werken

Thuiswerkers voelen zich vaak geïsoleerd. Er is geen roddel op de werkvloer, geen bedrijfskerstfeestjes, geen enkele interactie behalve met uw klanten (en dat is vaak via e-mail).

Terwijl veel mensen zeer geschikt zijn voor dit soort werk en het beste alleen kunnen werken, kunnen anderen het gevoel krijgen dat ze in een vacuüm leven. Het is belangrijk om vrienden te hebben die je kunt bellen of bezoeken wanneer je je eenzaam begint begint te voelen. Misschien kunt u een les nemen of deelnemen aan een sportschool.

Als je mensgericht en anders-gedreven bent, moet je echt een alternatieve uitlaatklep vinden, anders zul je nooit of te nimmer blij zijn om thuis te werken. Als je net als ik genoeg had van die kantoorroddels, heb je de jackpot geraakt.

Zelfdiscipline Is De Grootste Uitdaging?

Ik ga hier heel wat tijd aan besteden, want het is absoluut cruciaal, zowel voor je succes als thuiswerker als voor je geluk in het leven.

Je bent niet bezig meer bezig met het ponsen van een tijdklok. Er is niemand die over je schouder meekijkt om ervoor te zorgen dat je je werk gedaan krijgt. Het is aan jou. Soms kan het gemakkelijk zijn om een deadline te missen of te wachten tot het laatste moment en slechts halfslachtig aan een project te werken. Je bent ziek, hebt iets beters te doen, of hebt gewoon geen zin om iets te doen. Ik kan niet genoeg benadrukken wat een moordenaar die houding kan zijn!

Als je serieus voor jezelf wilt werken, of je het nu twee uur per week of 60 uur per week wilt doen, dan moet je zowel je werk als je klanten serieus nemen. Er is veel concurrentie. U moet zich inzetten om voortdurend te weinig beloftes te doen en veel te leveren, anders zult u falen.

Persoonlijker gezegd, het is echt heel gemakkelijk om te weinig of te veel te werken en te hard om een evenwicht tussen de twee te vinden. Het voordeel van het regelen van uw eigen tijd, wat geweldig kan zijn als u uw zoon mee naar het park wilt nemen of een hond zoals de mijne  die aandringt op een uurlijkse aai, kan ook een behoorlijke valstrik zijn.

Stel Je Dit Voor

Je hebt een deadline en hebt twee uur werk en drie uur om het bij de klant te krijgen. Je weet dat je het op tijd bij hen kunt krijgen….. maar de koelkast belt. Er is een fles Heineken met uw naam erop.

Ik kan je vertellen hoe makkelijk het is om te denken, “”Ik heb drie uur. Ik kan een pauze van 15 minuten nemen””. Dan ga je naar de koelkast. Als je die fles na 15 minuten uit je hand kunt wrikken, ben je klaar. Maar…… “Ik denk dat ik de TV een paar minuten aan zal zetten terwijl ik mijn bier heb. Die 15 minuten kan in een oogwenk veranderen in een uur of drie.

Misschien ben je geen bierfan. Misschien weten je vrienden en familie dat je thuis werkt, dus je telefoon gaat veel over. Of uw dochter wil echt dat u haar voorleest. Of je hond heeft besloten dat het tijd is en wil op je schoot springen.

Wat uw specifieke tijdsuitdagingen ook zijn, u moet een realistisch werkschema opstellen en daaraan vasthouden. Als u besluit om te werken terwijl de kinderen aan het luieren zijn of nadat ze naar bed zijn gegaan, accepteer dan alleen projecten die passen bij uw tijdsbestek en zorg ervoor dat u die tijd ook daadwerkelijk doorbrengt met werken.

Aan De Andere Kant

Het is ongelooflijk gemakkelijk om naar de klok te kijken en te beseffen dat je al 12 uur non-stop aan het werk bent. Hoewel dit soms nodig is, vooral als je net begonnen bent of in tijden van grote vraag, is het belangrijk om te onthouden dat je doel in dit alles is om meer en betere kwalitatievere vrije tijd te hebben.

Net zoals je de zelfdiscipline nodig hebt om jezelf aan het werk te krijgen als je geacht wordt te werken, heb je ook de zelfdiscipline nodig om jezelf te laten stoppen met werken.

In dit artikel heb ik geprobeerd om de uitdagingen te behandelen waarmee je als je eigen baas te maken krijgt.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kan Thuiswerken Een Nachtmerrie Worden
Author Rating
51star1star1star1star1star
Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie