Ontdek de thuiswerken voordelen en nadelen

Thuiswerken voordelen en nadelen als je vastzit in een traditionele 9 tot 5 baan. Overweeg  je misschien een andere manier om voor een carrièreoptie te kiezen. Er zijn veel pluspunten als je in een traditionele baan werkt, net zoals er negatieve kanten aan zitten.

Met uw traditionele baan, bent u in principe verzekerd van het ontvangen van een salaris elke week. Je gaat naar je werk, werkt je vaste uren en wordt ervoor betaald. Dat suggereert een zekere mate van stabiliteit.

Je weet dat de looncheque komt zodat je je rekeningen kunt betalen. Dat is de bovenkant van een traditionele baan.

Ook bij een traditionele baan kan het zijn dat je in een vakgebied zit waar je echt van geniet. Je zou een medische professional kunnen zijn, werkzaam in een dokterspraktijk, of misschien zelfs in het maatschappelijk werk.

Dat soort banen kan lonend zijn op zich, vooral als je mensen helpt als je aan het werk bent. Dat is ook een goed aspect van het werken in een reguliere baan.

Maar als je eraan denkt, zijn er ook veel nadelen aan verbonden. Je 9 tot 5 baan biedt je misschien niet veel ruimte voor vooruitgang. Wat ook betekent dat je loonschaal beperkt kan zijn.

U kunt niet genoeg verdienen in uw traditionele baan te houden op de top van uw rekeningen. Of zelfs genoeg verdienen om u toe te staan om vakanties te nemen. Of extra’s  zoals mooie kleren, auto’s, sieraden, enz.

Stabiliteit van een gewone baan

Het werken met een gewone baan geeft je niet altijd de stabiliteit die je wilt of nodig hebt. In de huidige moeilijke economie is er veel inkrimping. Je kunt daar het slachtoffer van worden.

Of het bedrijf waarvoor u werkt kan failliet gaan. Ook kan het zijn dat je ouder bent en vervangen wordt door iemand die jonger is, met recente onderwijskennis. Er is geen garantie dat de baan die je vandaag hebt er morgen voor je is. Lees meer thuiswerken voordelen en nadelen.

Een andere keerzijde van werken voor iemand anders. Is dat je je gezin moet verlaten om de arbeidsmarkt in te gaan. Als je jonge kinderen hebt, kan dit soms een probleem zijn.

Je moet babysitters of dagopvang voor hen regelen. Niet alleen brengt dagopvang extra kosten met zich mee. Je bent niet thuis bij je kinderen om ze op te voeden zoals je wilt. Of om hun mijlpalen te ervaren (zoals het nemen van hun eerste babystapjes).

Werken voor iemand anders betekent ook dat je niet verantwoordelijk bent voor je eigen uren. Je moet werken als iemand anders je dat vertelt. De meeste reguliere banen hebben vaste uren.

En je kunt niet altijd op vakantie gaan wanneer je wilt. Het kan zijn dat je moet concurreren met anderen op het werk voor je vakantie-uren.

Er zijn ook de kosten van werkkleding als je buitenshuis werkt.

Werkkleding kan duur zijn

U kunt veel geld uitgeven aan het hebben van de juiste kleding om naar het werk te gaan. Kleding die niet altijd het meest comfortabel is. Moet je je aankleden voor op kantoor, in een mooie outfit of een jas en stropdas?

Een van de dingen waar veel mensen bezwaar tegen hebben als ze in een traditionele baan werken. Is dat ze het moeten stellen met andere mensen op het werk en vreselijke bazen. Als je vanuit huis werkt, heb je niet te maken met dit probleem.

Met al het bovenstaande doen veel mensen zoals jij de overstap naar werk dat ze thuis kunnen doen. Als u rekening houdt met de thuiswerken voordelen en nadelen, zijn ze veel aantrekkelijker dan werken op een gewone baan.

Thuiswerken geeft je de tijd om thuis te zijn met je kinderen als ze jong zijn. En je hebt geen kosten voor dagopvang. U kunt er zijn wanneer uw kinderen u nodig hebben.

En u kunt er zijn voor al hun evenementen (zoals balletconcerten, balspelen, etc.) Werken vanuit huis geeft u veel meer tijd met uw gezin. Je hebt geen lang woon-werkverkeer. Je kunt ‘s morgens opstaan en over de hal naar je eigen thuiskantoor lopen. Lees meer thuiswerken voordelen en nadelen.

Als je een baan hebt waar je geld kunt verdienen door thuis te werken, is je inkomstenpotentieel onbeperkt. Het is aan u hoeveel geld u verdient, rekening houdend met hoeveel tijd u in uw eigen bedrijf steekt. (Maar je hebt natuurlijk ook geen garantie op een vast inkomen.)

Thuiswerken kan u geld besparen – Voordelen thuiswerken

Men hoeft niet veel uit te geven aan kleding of uniformen voor je werk. Je kunt in je pyjama’s werken als je dat wilt. Ook hoef je niet te investeren in benzine voor de auto om aan het werk te komen.

Te betalen voor woon-werkverkeer treinen, geld uit te geven voor parkeerplaatsen, of geld te spenderen aan onderhoud van de auto.

Er is ook de ‘vrijheidsfactor’ als je thuis werkt. U kunt uw tijd besteden zoals u dat wilt. U kunt de uren werken die u wilt. Je kunt zelfs midden in de nacht werken als je dat wilt.

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je vanuit huis runt. U kunt ook vakantietijd nemen wanneer het u uitkomt. En u kunt werken waar u maar wilt – zelfs vanaf een vakantieplek (als uw bedrijf aan huis internetvriendelijk is).

Thuiswerken voor en nadelen

Er zitten veel voordelen aan thuiswerken. Maar voordat u overweegt om uw reguliere baan op te geven. Dan moet u rekening houden met alle gevolgen die dit met zich meebrengt.

Kunt u genoeg verdienen in uw bedrijf aan huis om u en uw gezin te ondersteunen.. En het uw dromen waar te maken? Het is in principe allemaal aan u. Je moet beslissen wat de voordelen van thuiswerken zijn in vergelijking met je huidige traditionele baan.

Thuiswerken kan geweldig zijn, maar het is niet voor iedereen. Je moet zelf beslissen hoeveel werk je in je eigen bedrijf wilt stoppen. En je moet aan je eigen verwachtingen voldoen.

Als u overweegt om thuis te werken, bezoek dan Adzuna. Dit gaat over een geweldige kans om thuis geld te verdienen.

Deel en inspireer anderen

Plaats een reactie