10 manieren om nu geld te verdienen

Mijn oudste zoon, noemde me laatst een loser. Hij is 16. OK, hij noemde me niet specifiek een “loser”, maar hij praatte met een verpleegster op de eerste hulp over hoe hij erover dacht om de politiek in te gaan als hij ouder is. Hij wil president worden, zei hij.

“Hé,” zei ik tegen hem toen de verpleegster weg was, “ik wilde president worden als ik groot was.”

Ik wilde echt president worden. Ik had de intentie om de politiek in te gaan toen ik tussen de 14 en 18 jaar oud was. Mijn bedoeling was om mijn studie af te maken, misschien rechten te gaan studeren en me dan kandidaat te stellen – met het Binnenhof in het vizier.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ging studeren in Den Haag en kwam er in wezen op uit dat ik meer plezier beleefde aan het schrijven over politiek en het activistisch bezig zijn dan aan het bekleden van een functie. En zoals ik tegen mijn zoon zei, die me meewarig aankeek: ik heb nog tijd om me kandidaat te stellen als ik dat wil. Met mijn 34 jaar ben ik nog niet eens verkiesbaar voor het presidentschap… hoewel de klok nu luider tikt dan vroeger.

“Ik weet het, mam,” zei hij. “Maar ik ga het echt doen.” De manier waarop hij het zei, stak een beetje. Hij zei het met zo’n minachting, alsof ik mijn droom had weggegooid. Zag hij me alleen maar als een vrouw en moeder – zonder andere prestaties op mijn palmares? Dacht hij dat ik op de een of andere manier gefaald had omdat mijn dromen toen ik 14 of 15 was niet de dromen waren die ik bereikte?

Dat deed hij.

Dat maakte me verdrietig. Hij zei het niet om gemeen te zijn, dat wist ik, hij zei het gewoon als een feit. Ik had een leven gekozen dat hij als “normaal” beschouwde, maar als hij echt zou kijken, zou hij zien dat mijn leven allesbehalve normaal is geweest.

Creatief over inkomen nadenken

Mijn weg langs de “minder begane paden” heeft me gedwongen om af en toe creatief na te denken over inkomen – nou ja, meestal dan. Nadat ik het leven in de buitenwijken had geprobeerd als een tweeverdienersgezin – elk met een vaste “normale” baan. Leerde ik al snel dat een vaste baan niet alles is wat je er van verwacht. Afgezien van de extra belasting van je tijd en inkomen, zijn vaste banen niet meer zo vast.

Hoewel ik mijn krant verliet zes maanden voordat hij omviel – en hij viel ook om. En ik zou ontslagen zijn. Mijn man, een computergoeroe en expert op zijn gebied, heeft banen zien komen en gaan naarmate de “internetzeepbel” kleiner en groter werd. Hij heeft gewerkt voor kleine bedrijven en grote bedrijven die allemaal bezweken onder de druk van fusies, consolidaties of inkrimpingen.

Van loonstrookje tot loonstrookje leven

Moe van het leven van loonstrookje tot loonstrookje, zochten we naar een eenvoudiger levensstijl. En die vonden we op de boerderij uit mijn kindertijd in Vermont. Vermont is rijk aan schoonheid, eenzaamheid en rust. Wat er niet in overvloed is, zijn kansen op werk.

Om de magere tijden te compenseren waarin mijn schrijven niet veel opleverde, of het advieswerk van mijn man een dipje vertoonde, heb ik geleerd dat er veel manieren zijn om direct geld te verdienen.

En sommige van deze dingen kunnen bedrijven worden als je ze leuk genoeg vindt. Elk van de dingen die ik voorstel kan gedaan worden met een minimale cash uitgave. Want als je geld nodig hebt, kun je meestal niet investeren in een zakelijke mogelijkheid. Ze kunnen ook gedaan worden met kinderen op sleeptouw.

Ik ben een huismoeder en daar ben ik blij om. Maar ik ben ook slim en creatief en denk niet dat het een het ander hoeft te overheersen. Je kunt iets leuks doen en thuisblijven bij je kinderen (wat ook leuk is).

10 inkomen suggesties

Verder heb ik met elk van deze suggesties op een bepaald moment in mijn leven minstens een week aan boodschappen gedaan…en sommige daarvan waren mijn inkomen voor dat jaar.

1. Tweedehands boeken

Heeft u een grote collectie boeken? Zelfs een kleine collectie? Mensen zijn altijd op zoek naar boeken. En tweedehands boekenwinkels, eBay en uw plaatselijke krant met advertenties zijn een geweldige manier om wat geld te verdienen en ook nog een plank of twee schoon te maken.

Ik ken verschillende plattelandsgezinnen die in hun eigen geldbehoefte voorzien door hun gebruikte boeken te verkopen. Ik zou niet investeren in een winkel, maar als je een grote collectie boeken hebt, vooral op een bepaald gebied of twee, moet het geen probleem zijn om te beginnen op eBay of met een gewone website.

Als je nu geen eigen boeken hebt om te verkopen, kun je meestal geweldige boeken krijgen bij rommelmarkten, lokale kringloopwinkels, of in bibliotheken. Vaak zijn mensen bereid om boeken praktisch weg te geven, als je ze maar uit hun huis haalt.

2. Groenten of fruit uit de tuin verkopen

Waarom zet je geen kraampje op langs de kant van de weg of zet je een kraam op een plaatselijke boerenmarkt? Je hoeft geen officiële boer te zijn om je groenten te verkopen. Als je tomaten uit je oren komen, maar geen geld voor de inmaakbenodigdheden, zet dan een “winkeltje” op. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen zullen stoppen en dankbaar zijn voor je zelfgekweekte inspanningen.

3. Bak brood of ander gebak

Ben je een goede kok? Je hoeft het nog niet te zijn.Maar met wat moeite en zin om te bakken zou je koekjes, brownies, whoopie pies en zelfgebakken broden kunnen verkopen. Ik heb dit gedaan toen ik op een maand tot mijn laatste €5 euro zat! Ik had een ton meel, maar heel weinig anders.

Ik bakte allerlei soorten brood – kaneelbrood, broodjes, ronde kruidenbroden – en vroeg de plaatselijke boerenmarkt of ik mocht verkopen wat ik gebakken had. Ik was uitverkocht voordat de markt sloot die dag.

En ik verdiende genoeg om benzine in mijn auto te gooien, eten voor de week te kopen en meer meel en andere ingrediënten zodat ik het volgende weekend weer terug kon gaan. Ik heb mezelf en mijn drie kinderen een hele tijd kunnen onderhouden met mijn bakkerszaak – een zaak waar ik enorm van genoot.

4. Typen

Kun je typen? Ik bedoel niet snel. Je hoeft geen 100 woorden per minuut te typen om een paar euro te verdienen met typen. Je moet alleen bereid zijn om de tijd te besteden aan typen als iemand anders dat niet doet.

Ik had geen idee hoe ik moest typen toen ik een advertentie in de krant zette dat ik cv’s, proefschriften, zakelijke voorstellen en wat dies meer zij wilde typen. Maar ik kende een ander meisje dat 2 euro per pagina vroeg. Ik vroeg 1,50 euro per pagina.

En ook al weet ik zeker dat mijn uurtarief verschrikkelijk was. Ik verdiende een hoop extra geld door lekker te typen… en tegelijkertijd thuis te blijven bij mijn nieuwe baby en naar NPR te luisteren!

5. Leraar

Was je briljant in Algebra als kind? Nou, dat was ik niet, maar ik was de plaatselijke grammaticus. Ik was een kei in Engelse grammatica, spelling en geschiedenis en verdiende 10 euro per uur met het helpen van middelbare scholieren voor hun toelatingsexamen, het redigeren van papers, noem maar op.

Dit is een geweldige manier om je nuttig te voelen en geld te verdienen op hetzelfde moment! En nogmaals, alles wat je nodig hebt is een flyer en je telefoonnummer. Bied bijles aan in de plaatselijke openbare bibliotheek of bij de plaatselijke YMCA.

6. Geef lessen

Speel je piano? Weet je hoe je een spinnewiel moet gebruiken, breien of een taart versieren? Zorg voor een locatie (een kerkkelder, buurthuiskamer of bibliotheek zijn goede plaatsen om te beginnen) en plaats een paar advertenties en flyers in de stad. Je zult verbaasd zijn hoe graag sommige mensen €25 of €30 willen betalen om te leren wat jij weet!

Je kunt één les houden of een reeks lessen. Zorg ervoor dat u onderzoeken hoeveel anderen in rekening brengen voor soortgelijke lessen in uw omgeving. Onderbiedt jezelf niet, maar tenzij je veel ervaring hebt met lesgeven, vraag dan ook niet te veel – vooral niet in je eerste ronde.

7. Schrijf en publiceer een boekje

Dit kan een goede aanvulling zijn op je lessen, maar het kan ook op zichzelf staan. Hoewel de meeste mensen er voorstander van zijn om de eerste informatie van het web te halen, ikzelf ook. Een boekje schrijven over je vakgebied en het dan op de markt brengen in geschikte publicaties kan je geld opleveren.

Nee, geen miljoenen, maar wel een aardig vast inkomen. Onthoud, in dit soort schrijven, is specifieker beter. Schrijf geen boekje over “hoe repareer ik mijn auto”. Schrijf de gezaghebbende gids over het repareren van de Volvo stationwagen uit 1970. Of wat dan ook.

Een alternatief – of uitbreiding van het publiceren van het boekje is om het te schrijven en dan te publiceren als een .PDF – dat geïnteresseerde mensen kunnen downloaden van uw website.

Natuurlijk moeten ze dan €5 betalen, of wat je het boekje waard vindt, om het te kunnen downloaden. Het aanbieden van dit soort diensten is een stuk eenvoudiger dan ik aanvankelijk dacht. PayPal is een prima bron voor dit soort transacties.

8. Doe boodschappen voor mensen

Dit is zo eenvoudig dat ik verbaasd was dat ik er niet jaren eerder aan gedacht had. Vooral toen ik op de middelbare school zat en mijn eerste auto had gekregen. Deze service zou geweldig zijn, waar je ook woont – op het platteland, in de stad of in de voorsteden.

Hang flyers op, plaats aankondigingen in de lokale krant. Doe allerlei boodschappen – de stomerij halen, boodschappen doen, recepten ophalen, films afgeven, een hond naar de trimsalon brengen.

Je zult versteld staan van het soort dingen waar mensen je voor willen betalen. Ik werd ooit betaald om elke ochtend twee kinderen naar school te brengen! Dit is ook het soort service dat je zou kunnen bieden aan een lokaal verpleeghuis of seniorencentrum.

Senioren kunnen iemand nodig hebben om voor hen te reizen – of ze kunnen willen meegaan voor de rit. Uiteraard moet je een tariefschema opstellen – als je alleen een recept ophaalt, kun je 5 of 10 euro vragen, maar een volledige boodschappenlijst zal iets meer kosten. Bereken een uurtarief (hoeveel het u waard is om de boodschap te doen}, rekening houdend met de bestede tijd, benzine, enz. En hou je gsm bij de hand (als je die hebt, ik had er geen en deed het prima).

9. Honden uitlaten, dierenoppas, huisoppas, babysitten

Doe ze alle vier – of slechts een of twee. Deze dingen spreken voor zich – maar er is altijd een markt voor. Ik zeg niet dat je een thuisdagverblijf moet openen. Als je niet zeker bent dat je dat als carrière wilt, doe het dan niet. Maar hoeveel van ons babysitten als tiener voor wat extra geld? Dat kun jij ook doen.

Geef je naam op en babysit voor een avond of een dag of twee. Oppassen kan bijna een betaalde vakantie zijn en mijn kinderen waren dol op de baantjes die ik als petsitter aannam – kooien schoonmaken, honden en katten eten geven. Het was als huisdieren hebben zonder huisdieren te hebben!

10. Produceer iets

Voordat woonaccessoires van poolvlies gemakkelijk verkrijgbaar waren bij Wal-Mart. Ik verdiende aardig mijn brood met het naaien van babydekens, laarsjes, kussens en andere artikelen van polarfleece stof. Op dit moment zou ik, als het moest, een stel polsbanden (wanten zonder vingers) breien en die naar mijn plaatselijke ambachtsbeurs, cadeauwinkel of consignatiewinkel brengen.

Ben je goed in het maken van iets? Misschien maak je wel ‘s werelds beste tartaarsaus. Of je maakt prachtige babymutsjes. Of houten lepels. Wat het ook is – ik garandeer je dat als je het goed doet en voor een eerlijke prijs aanbiedt, iemand het leuk zal vinden en het zal kopen.

Wees creatief. Ik ben begonnen met babydekens omdat ik er een paar voor mijn eerste twee baby’s had gemaakt en mijn vrienden me vroegen er ook een voor hen te maken. Polsjes zijn op dezelfde manier ontstaan en hoewel ik ze nu niet verkoop, maak ik ze wel als kerstcadeautjes en bespaar ik mezelf het winkelen!

Begin met geld verdienen

Zie je wel: 10 dingen waar je nu meteen mee kunt beginnen om geld te verdienen. Zou Matthew trots zijn dat ik al deze dingen heb gedaan om geld te verdienen – in plaats van, zoals hij zou zeggen – mijn oorspronkelijke droom om president te worden te verwezenlijken? Waarschijnlijk niet.

Maar hij is 16 en weinig van zijn ouders maakt nu indruk op hem! Maar weet je wat? Ik ben trots op mezelf. Ik ben er trots op dat ik mijn creatieve vaardigheden heb gebruikt om geld te verdienen toen ik dat nodig had – of toen ik wat extra’s wilde, of toen ik gewoon iets nieuws wilde proberen.

Matt mag dan minachtend zijn, maar hij heeft ook nooit honger gehad – en gezien de moeilijke tijden die we hebben doorgemaakt, is dat nog iets om trots op te zijn. Ik heb ook nooit voor iemand anders hoeven werken als ik dat niet wilde, wat niet veel mensen in deze tijd kunnen zeggen.

Maar ben ik president? Nou, nee… nog niet, in ieder geval.

Artikel Bron: https://EzineArticles.com/expert/Michelle_Kennedy_Hogan/294980

Deel en inspireer anderen