ThuiswerkbaanThuiswerkenInpakwerk.nl geeft advies en brengt werkgevers en werknemers bij elkander. Legio mensen net zoals u zijn op zoek naar een manier om wat extra inkomen te vergaren. Het is voor een doorsnee gezin tegenwoordig lastig om rond te komen. Thuiswerk kan dan een oplossing brengen. En het werkt in feite heel erg simpel. Je kan eigenlijk zeggen dat alle werk dat thuis toegepast zou kunnen worden thuiswerk is. Het blijkt uit statistieken dat ongeveer 205.000 mensen in 2016 bezig zijn met de een of andere manier van thuiswerken. Want er komen alsmaar meer mensen die een bijkomend inkomen willen bijverdienen.

De geschiedens van het thuiswerk

Thuiswerken in Nederland bestaat alreeds heel erg lang. Lieden hielden zich eeuwen geleden al bezig met de een of andere vorm van thuiswerken. Het startte in vroegere tijden met de agrariërs, die als er niks op het land te verdienen was, andere methodes zochten om wat bij te verdienen. Wol en katoen bedrijven namen boeren in betrekking om te weven en te spinnen. Ze werkten tegen een laag salaris om lakens en kleden te vermaken van katoen. Het begin van het huidige thuiswerken is toen gestart.

Het pellen van garnalen was een soort van thuiswerk voor mensen die dicht bij de zee woonden. Dit was een moeizaam karwei waarin genoeg werk werd aangeboden. De regelgeving omtrent hygiëne werd echter te streng. Hierdoor werd het voor de gezinnen alsmaar moeilijker om aan al deze strenge eisen te kunnen voldoen. Daardoor is het thuis garnalen pellen in Holland zo goed als weg.

Sigaar rollers

Rollen van sigaren was een zeer belangrijke bron van inkomsten. Het was een van de belangrijkste wijze van thuiswerk in onze geschiedenis. De sigarenfabriek in Kampen moest het werk uitbesteden, omdat de vraag naar sigaren zo groot werd dat er geen uitbreiding in de fabriek mogelijk was. De thuiswerkers namen de gereedschappen en materialen mee naar huis, en droeg zo een redelijke steen bij aan de groeiende vervaardiging. De thuiswerkers werden trouwens niet al te best behandeld door de opdrachtgevers. De fabrikanten hadden constant wel iets aan te merken op de kwaliteit van het thuiswerken, om zodoende minder arbeidsloon te hoeven betalen.

Zigeuner thuiswerk

In vroegere tijden reisden zigeuners naar streken waar veel kortstondig loonarbeid werd aangeboden. Het was hun manier van leven. Ze reisden naar katoen en wol molens, bijvoorbeeld als er wat te verdienen was, en hielp dan de boeren met het oogsten. Het vrij plaatsen van woonwagens werd later aan banden gelegd. De overheid wees vaste plaatsen toe waar woonwagens geplaatst mochten worden, dat maakte het voor de staat eenvoudig om een inzicht te krijgen in hun verdiensten. Maar uiteindelijk verdween deze wijze van thuis bijverdienen.

Thuiswerken van nu

Het moderne thuiswerken heeft de plaats van het oude sigaren maken en het weven van tapijten ingenomen. Tegenwoordig zijn vooral met de komst van de PC, bijna alle vormen van thuiswerk vanuit de huiskamer te verrichten. We kunnen zelfs beweren dat buiten bepaalde sectoren zoals de bouw en het vervoer er geen arbeid meer overblijft dat niet thuis gepleegd kan worden. Zo kan bijna alle werk wat op kantoor gedaan wordt ook thuis gedaan worden. Het assembleren van afzonderlijke componenten tot een volledig product, zijn de bekendere thuiswerk banen, maar ook producten testen en folders verpakken. Thuiswerken is meestal seizoensgebonden, dus wordt er een heleboel thuiswerk aangeboden met Kerstmis. We zien ook een opleving van het thuiswerk rond pasen en carnaval.

ThuiswerkplekThuiswerken in de toekomst

De toekomst van het thuiswerken ziet er positief uit. Werkgevers zijn door de recessie gedwongen om uitgaven te besparen. Het aannemen van thuiswerkers welke geen werkplek en reiskosten benodigd heeft, bespaard enorm in de kosten. En omdat een thuiswerker plooibaar is in te zetten, bespaard dat ook aanzienlijk in de kosten. De doorsnee bewoner van Europa werkt thuis zo’n 1,5 uren gemiddeld per dag. Thuiswerk heeft behoorlijk wat voordelen ten opzichte van een normale baan. Men voelt zich in een vertrouwde werkomgeving vaak een stuk gelukkiger. Men kan zich veelal beter concentreren en is daardoor veel productiever. Roddelen over andere collega’s behoort tevens tot de verleden tijd. Een thuiswerker is ook beter in staat om pieken in het productie proces op te vangen, en s’avond nog een aantal uurtjes door te gaan.

File Problem

Het aanwenden van thuiswerkers zal bovendien toenemen door de drukte op de Nederlandse wegen. Het kost tijd en dus ook geld wanneer een personeelslid langer en langer in een file komt te staan. Behalve de investeringen in wegen, kosten de files de bedrijven meer dan 1 miljard per jaar. Vergeleken met een reguliere kantoorwerker heeft een thuiswerker wanneer het om files gaat een groot pluspunt . Voor werkgevers zijn dit voldoende redenen om liever een thuiswerker dan een gewone kantoor of fabrieksarbeider aan te nemen.

De PC

Een pc met een internetaansluiting is iets wat men in bijna elk huishouding kan vinden. Iemand op kantoor laten werken is duurder en moeilijker dan een individu die thuis werkt. Dit scheelt de fabrikant de investering van een internetverbinding en een werkplek, omdat de thuiswerker hier al over beschikt. De kennis om met computers om te gaan is bij de meeste personen steeds beter geworden doordat steeds meer mensen een computer bezitten. Dit is een aantrekkelijke evolutie voor zowel de werkgever als de personen die thuis werken.

Thuis inpakwerk

Een type van thuiswerken wat zeer populair is, is het verrichten van inpakwerk. Dat is trouwens geen verrassing, omdat je er in de meeste gevallen geen scholing voor nodig zult hebben. En als je het samen met je familie en vrienden kunt doen, kan het ook nog een gezellige activiteit zijn.

Opslagruimte

Het beschikken over een behoorlijke opslagruimte is een voordeel in de inpak activiteiten. Om de nodige producten bij u af te leveren hoeft de leverancier dan minder regelmatig te rijden. En de woonomstandigheid is ook cruciaal om de juiste inpak producten te kiezen. Want als je in een flat woont, is het niet zo slim om bijvoorbeeld fietsen in te pakken.

In tegenstelling tot de vraag is het aanbod van zulke banen niet zo hoog. Als gevolg hiervan, zijn inpakbanen zelden beschikbaar. Kijk daarom dikwijls naar websites waar thuiswerk aangeboden wordt en reageer snel.

Diploma niet verplicht

De leukste kant van inpak banen. Om dit te doen heb je geen scholing of diploma nodig. Jong en oud, groot of klein, iedereen kan dit werk doen. Thuiswerken zoals inpakwerk is voor heel veel mensen de ideale manier om een euro bij te verdienen.

Je eigen werktijd

Zolang je werk maar op tijd klaar is, bepaal je zelve wanneer je werkt. Het maakt niet uit hoe laat je werkt, of het nu het midden van de nacht of vroege ochtend. Perfect als je kinderen overdag thuis mochten zijn.

Assembleren thuiswerken

Montagewerk is een van de meest gevraagde soorten van thuiswerken naast inpakwerk. Heb de de passende vaardigheid en ben je handig? Ontvang elke week montage werk aanbiedingen, als je je nu inschrijft voor deze nieuwsbrief. Denk goed na of dit soort van thuiswerk bij jou specifieke vaardigheden valt. Bekijk ook goed of het monteren van bepaalde producten fysiek haalbaar is in jouw situatie. Een vertrek waar je de spullen kunt opslaan is ook belangrijk om te hebben.

De werkgever stelt normaal gesproken de nodige gereedschappen beschikbaar mocht je deze nodig hebben. Het moet dan wel om speciale werktuigen gaan welke niet in een normale bouwmarkt te koop zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een speciale pers die delen van een product in elkaar perst. Het gaat dus om specifiek werktuigen wat een gemiddelde thuiswerker niet persoonlijk gekocht heeft.

Je capaciteiten

Of je de capaciteiten voor dit soort werkzaamheden in huis hebt, moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. In de meeste gevallen zal het werk als het af is door de fabrikant geinpecteerd worden op kwaliteit. Deze controle zal over het algemeen bij de werknemer aan de hand van een lijst thuis uitgevoerd worden.

Examineren van producten

Het thuis testen van producten is ook een populaire wijze van thuiswerk. Mocht je hiertoe geinteresseerd zijn dan kunt u gewoon verbinding met ons opnemen. Als het gaat om het testen van produkten, moet je natuurlijk wel weten of je hier wel geschikt voor bent. Als je bijvoorbeeld medicijnen gebruikt, is het niet erg verstandig om medicijnen te gaan uitproberen. Maar dat zal bij een mogelijk sollicitatie gesprek absoluut ter sprake komen. Wat ik ermee wil zeggen is, dat je voor je je inschrijft wel nadenkt wat er in de praktijk bij je past. Dat kan een boel tijd en werk voor de werkgever en jezelf besparen. Na het beproeven van een product, is het in de regel geoorloofd om de geteste producten te mogen behouden. Dit zijn vaak producten die na aanwending natuurlijk toch niet meer gebruikt kunnen worden. Mochten wij het tegenkomen dan zullen wij ook producten in ons assortiment opnemen die niet thuis getest kunnen worden. Op die manier kun je dan zelf kiezen wat te kiezen.

PC thuiswerken

Omdat steeds meer personen een computer bezitten, groeit het aantal banen dat met een home computer gedaan kan worden ook enorm. Werkgevers bieden steeds meer loonarbeid dat via een computer gedaan kan worden. Dus heb je de beschikking over een pc met een internet aansluiting? Wanneer je immers zelf ook een computer met internet bezit is het makkelijker om thuiswerk banen te vinden.

Verdiensten

Het arbeidsloon wat je thuis per uur kunt beuren ligt zo rond de € 6,50. Er wordt maandelijks betaald en kan zelfs oplopen to € 30 per uur.

Thuiswerk werkhouding

Een juiste houding is buitengewoon belangrijk, zeker als je vele uren doorbrengt met het werken op een computer. Ga altijd rechtop zitten en zet allebei voeten vlak op de werkvloer. Gebruik bij voorkeur een kantoorstoel die de onderzijde van je rug juist ondersteund. Stel de stoel zo in dat je het computerscherm direct voor je ziet staan. Je zult als je meer tijd met het werken met de PC, merken dat een goede lichaamshouding je werk een stuk lichter zal maken.

Thuiswerk GoudaThuiswerken via de telefoon

Een andere manier van thuiswerk is het telefonisch thuis werken. Het is daarom niet zo vreemd dat onder de thuiswerkers het telefonisch thuiswerken erg populair aan het worden is. Denk je dat dit iets voor jou is, schrijf je dan in voor onze thuiswerken nieuwsbrief. Telefonisch thuiswerken wordt vaak in combinatie met een home computer gedaan. Zo kun je direct de informatie en bereikte resultaten opslaan in de pc van je werkgever.

Arbeidsinkomen

Je verdiensten zullen ergens tussen de € 6,50 en € 15 per uur liggen. Prestatiebonussen vallen daar buiten en is extra. Maar er zijn ook bedrijven die alleen maar betalen naar prestatie. Dit zijn veruit de beste type bedrijven die het meeste aan hun werknemers uitbetalen. Omdat de beloning naar resultaat vaak behoorlijk hoog is.